3 °C

 
 
Folyamatos szúnyoggyérítés

Szúnyoggyérítést végeznek 2017. július 24-től kezdődően minden héten szerdán és csütörtökön, eső esetén pénteken 17 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Parafa: halmozott sikerek

Magda Boldizsár háromszoros bajnok, a Parafa Úszó Klub váltója bronzérmes lett az Országos Bajnokságon.

Elhunyt dr. Gedeon András

Életének 89. évében meghalt dr. Gedeon András, a Bugát Pál Kórház legendás, nyugalmazott főorvosa. Több súlyos betegséggel küzdött hősiesen az elmúlt években, de küzdő lelke 2017. július 14-én feladta, a halálban kapott megnyugvást - közölte a Bugát Pál Kórház.

Másodfokú hőségriasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az EMMI Klímaváltozás és Környezeti Egészséghatás Elemző Osztály szakmai ajánlásait figyelembe véve dr. Szentes Tamás, az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár másodfokú hőségriasztást rendelt el 2017. július 20. 00.00 órától előre láthatóan 23-a, vasárnap 24.00 óráig!

Lezárják a vasúti átjárókat

Két helyen is kell részleges, illetve néhány órára teljes útzárra számítani. Ez utóbbira éjszaka.

Bővebben
29/2017.(VI.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. június 29-i ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2017.(VI. 30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. június 29-i ülésén rendeletet alkotott A FÁS SZÁRÚ NÖVÉNYEK VÉDELMÉRŐL.

27/2017.(VI.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. június 29-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat vagyonáról szóló 8/2016.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2017.(VI.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. június 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2017.(VI.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. június 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2017. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben

Területi együttműködés kialakítása a Gyöngyösi járásban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.15. kedd
 
Utoljára módosítva: 2017-05-04 12:31
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az elmúlt időszakban Gyöngyös Város Önkormányzatának is fel kellett készülnie az önkormányzati feladatellátás átszerveződése, illetve a környezeti változások okozta kihívásokra.

   

  A Gyöngyösi Önkormányzat célja, hogy ezeknek a változásnak teljes mértékben képes legyen megfelelni, mely célját jelen projekt megvalósítása is támogatja.

  A projekt nagymértékben támogatja a járáshoz tartozó önkormányzatok hosszú távú együttműködését, mely lehetővé teszi számukra, hogy a 2014-2020 közötti időszakban sikeres felzárkózási és esélyegyenlőségi helyi fejlesztések valósuljanak meg.

  Az önkormányzatok korábbi törvényi kötelezettségüknek eleget téve elkészítették a Helyi Esélyegyenlőségi Programjaikat, melyek járási szinten nem kerültek összehangolásra. A projekt megteremti annak lehetőségét, hogy a témával kapcsolatos párbeszéd megkezdődhessen. A projekt keretében szervezett rendezvényeken a települések képviselői megoszthatják egymással a helyi problémákat, tapasztalatokat, jógyakorlatokat és létrejöhet egy járási szintű Esélyteremtő Programterv. Ezáltal komplex megoldások születhetnek a járást érintő, esélyegyenlőség területén felmerülő problémákra (foglalkoztatási problémák, társadalmi konfliktusok megelőzése, lakosság megtartása, stb.)

  Az előttünk álló feladat sokrétű, célunk, hogy minden lakosnak egyenlő esélye legyen a munkavállalásra, a jó minőségű szolgáltatásokra, függetlenül attól, hogy milyen a társadalmi vagy anyagi helyzete. Feladatunk a szociális, közösségfejlesztési, oktatási, egészségügyi és foglalkoztatási beavatkozási területek összehangolása és egyéni szükségletekre alkalmazása. Az érintett szervezetek és a települési önkormányzatok bevonásával, közösségi összefogás kialakításával kívánunk hozzájárulni az egyenlő bánásmód követelményeinek teljesüléséhez.

  A projekt jó lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a meglévő együttműködéseinket tovább erősítsük, illetve új kapcsolatokat alakítsunk ki. A projekt rendezvényei lehetőséget kínálnak arra, hogy a különböző szektorok képviselőivel a közös szakmai munka során az esélyegyenlőség témájában párbeszéd kezdődjön.

  A Járási Esélyegyenlőségi Program elkészítése és a projekt kapcsán kialakult szakmai együttműködés lehetővé teszi a szegénységben élő gyermekek helyzetének javítását, a szocio-kulturális hátrányok leküzdését, a roma népesség hátrányainak és a velük kapcsolatos diszkrimináció csökkentését.

  Hosszú távú cél a lakosság egészének megszólítása és a szemléletformálás. Ezzel kapcsolatban különösen számítunk a járásban tevékenykedő civil szervezek munkájára. Sokat tehetnek az esélyegyenlőség megteremtéséért az egyházak, érdekképviseleti szervek, kisebbségi önkormányzatok, közintézmények, melyek bevonását szintén tervezzük.

  A járási lakosság egészére gyakorolt hatásként azt várjuk, hogy attitűdjük a hátrányos helyzetű egyénekkel kapcsolatban pozitívabbá válik, megismerik és megértik ezeknek az embereknek a helyzetét és problémáit, ami által növekszik bennük az elfogadás.

  A projekt keretében az alábbi szakmai rendezvények megvalósítását vállaltuk:

  - workshop a járási szintű együttműködések erősítése érdekében (együttműködési megállapodások kötése járási önkormányzatokkal) – 3 alkalom
  - járási szintű felzárkóztatási kerekasztal – 9 alkalom
  - ismeretterjesztő, tájékoztató rendezvények szervezése – 13 alkalom
  - rendezvénysorozat az esélyteremtő programterv disszeminációja érdekében- 13 alkalom
  - zárókonferencia – 1 alkalom.

  a projekt adatai:

  Projekt összköltsége: 21.974.800 Ft.
  Támogatás intenzitás: 100 %.
  Tervezett projekt megvalósítás: 2015.04.01.-2015.11.30.
  ÁROP-1.A.3.-2014-2014-0126


  Közösségi funkciók