3 °C

 
 
Hőségriasztás és tűzgyújtási tilalom

Hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben az országban, illetve visszavonásig teljes tűzgyújtási tilalom.

Tartsuk tisztán a csapadékvíz-elnyelőket!

Az elmúlt időszak nagy intenzitású esőzéseinek következményeiből leszűrt tapasztalatok alapján, a jövőbeni káresemények megelőzése érdekében Gyöngyös Város Önkormányzata a következőkre hívja fel a lakosság figyelmét.

Szúnyoggyérítés a város teljes területén

Gyöngyös is bekerült a Katasztrófavédelem országos szúnyoggyérítési programjába. Az úgynevezett csípőszúnyog lárváit június 28-a és 30-a között irtják a város teljes területén. Az irtószer kizárólag a rovarokra van káros hatással.

Nem fogunk ráismerni a laktanyára

Gyöngyös sport- és szabadidőközpontjává válhat a volt honvédségi laktanya területe, ahol a meglévő sportlétesítmények mellett szabadidőközpont, edzőcsarnok és öltöző épül, a szomszédos Kömlei Károly Sporttelep pedig új lelátót kap.

Gyöngyösön járt az európai olimpiai láng

Szombaton Gyöngyös is vendégül láthatta Győr nagyköveteit, akik az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál lángjával járják körbe hazánk településeit. A lángot Gyöngyösön helyi sportegyesületek utánpótláskorú sportolói vitték.

Bővebben
24/2017.(V.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. május 26-i ülésén rendeletet alkotott a hivatali helyiségen kívüli, valamint a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi kapcsolat létesítésének engedélyezéséről és a többletszolgáltatás ellentételezéseként fizetendő díj mértékéről.

23/2017. (V.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. május 25-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

22/2017.(V.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. május 25-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2016. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

21/2017.(V.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. május 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2016. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2016. évi adatok közzététele.

Bővebben

Területi együttműködés kialakítása a Gyöngyösi járásban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.15. kedd
 
Utoljára módosítva: 2017-05-04 12:31
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az elmúlt időszakban Gyöngyös Város Önkormányzatának is fel kellett készülnie az önkormányzati feladatellátás átszerveződése, illetve a környezeti változások okozta kihívásokra.

   

  A Gyöngyösi Önkormányzat célja, hogy ezeknek a változásnak teljes mértékben képes legyen megfelelni, mely célját jelen projekt megvalósítása is támogatja.

  A projekt nagymértékben támogatja a járáshoz tartozó önkormányzatok hosszú távú együttműködését, mely lehetővé teszi számukra, hogy a 2014-2020 közötti időszakban sikeres felzárkózási és esélyegyenlőségi helyi fejlesztések valósuljanak meg.

  Az önkormányzatok korábbi törvényi kötelezettségüknek eleget téve elkészítették a Helyi Esélyegyenlőségi Programjaikat, melyek járási szinten nem kerültek összehangolásra. A projekt megteremti annak lehetőségét, hogy a témával kapcsolatos párbeszéd megkezdődhessen. A projekt keretében szervezett rendezvényeken a települések képviselői megoszthatják egymással a helyi problémákat, tapasztalatokat, jógyakorlatokat és létrejöhet egy járási szintű Esélyteremtő Programterv. Ezáltal komplex megoldások születhetnek a járást érintő, esélyegyenlőség területén felmerülő problémákra (foglalkoztatási problémák, társadalmi konfliktusok megelőzése, lakosság megtartása, stb.)

  Az előttünk álló feladat sokrétű, célunk, hogy minden lakosnak egyenlő esélye legyen a munkavállalásra, a jó minőségű szolgáltatásokra, függetlenül attól, hogy milyen a társadalmi vagy anyagi helyzete. Feladatunk a szociális, közösségfejlesztési, oktatási, egészségügyi és foglalkoztatási beavatkozási területek összehangolása és egyéni szükségletekre alkalmazása. Az érintett szervezetek és a települési önkormányzatok bevonásával, közösségi összefogás kialakításával kívánunk hozzájárulni az egyenlő bánásmód követelményeinek teljesüléséhez.

  A projekt jó lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a meglévő együttműködéseinket tovább erősítsük, illetve új kapcsolatokat alakítsunk ki. A projekt rendezvényei lehetőséget kínálnak arra, hogy a különböző szektorok képviselőivel a közös szakmai munka során az esélyegyenlőség témájában párbeszéd kezdődjön.

  A Járási Esélyegyenlőségi Program elkészítése és a projekt kapcsán kialakult szakmai együttműködés lehetővé teszi a szegénységben élő gyermekek helyzetének javítását, a szocio-kulturális hátrányok leküzdését, a roma népesség hátrányainak és a velük kapcsolatos diszkrimináció csökkentését.

  Hosszú távú cél a lakosság egészének megszólítása és a szemléletformálás. Ezzel kapcsolatban különösen számítunk a járásban tevékenykedő civil szervezek munkájára. Sokat tehetnek az esélyegyenlőség megteremtéséért az egyházak, érdekképviseleti szervek, kisebbségi önkormányzatok, közintézmények, melyek bevonását szintén tervezzük.

  A járási lakosság egészére gyakorolt hatásként azt várjuk, hogy attitűdjük a hátrányos helyzetű egyénekkel kapcsolatban pozitívabbá válik, megismerik és megértik ezeknek az embereknek a helyzetét és problémáit, ami által növekszik bennük az elfogadás.

  A projekt keretében az alábbi szakmai rendezvények megvalósítását vállaltuk:

  - workshop a járási szintű együttműködések erősítése érdekében (együttműködési megállapodások kötése járási önkormányzatokkal) – 3 alkalom
  - járási szintű felzárkóztatási kerekasztal – 9 alkalom
  - ismeretterjesztő, tájékoztató rendezvények szervezése – 13 alkalom
  - rendezvénysorozat az esélyteremtő programterv disszeminációja érdekében- 13 alkalom
  - zárókonferencia – 1 alkalom.

  a projekt adatai:

  Projekt összköltsége: 21.974.800 Ft.
  Támogatás intenzitás: 100 %.
  Tervezett projekt megvalósítás: 2015.04.01.-2015.11.30.
  ÁROP-1.A.3.-2014-2014-0126


  Közösségi funkciók