3 °C

 
 
Adózással kapcsolatos tájékoztató

Tisztelt Adózó! Felhívom szíves figyelmét, hogy 2017 I. félévi helyi adók, valamint a gépjárműadó befizetését 2017. március 16-ig teljesítheti adópótlékmentesen, a március elején kézhez kapott Értesítés (számlaegyenleg) alapján.

Elfogadták a költségvetést

Elfogadta a város 2017-es költségvetését a gyöngyösi képviselő-testület, amely februári ülésén döntött a havi 40 000 forintos önkormányzati ösztöndíj pályázati feltételeit tartalmazó rendeletről is. A napirenden a 2017-es rendezvényterv is szerepelt.

Új eszközökkel segíti az önkormányzat a tűzoltóság munkáját

A Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség épületében adta át Hiesz György polgármester Vilmányi Sándor tűzoltó parancsnoknak azokat a felszereléseket, amelyeket a Gyöngyösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság az önkormányzat közel hárommillió forintos támogatásából vásárolt.

A legjobban teljesítő gyöngyösieket köszöntötték

A Téli Mátra teljesítménytúra legjobban teljesítő gyöngyösi indulóit köszöntötte a városházán Hiesz György polgármester és Molnár Tamás, a hazánk egyik legnépszerűbb túráját szervező Hanák Kolos Turistaegyesület elnöke.

Megszűnt a látogatási tilalom

A gyöngyösi Idősek Bentlakásos Otthonában február 22-től visszavonták a látogatási tilalmat.

Bővebben
1/2017.(I.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. január 26-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelet módosításáról.

39/2016.(XII.16) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2016. december 15-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről.

38/2016. (XII.16.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2016. december 15-i ülésén rendeletet alkotott a KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000. (IX. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

37/2016.(XII.15.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2016. december 15-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Hirdetmény

Hirdetmény a Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat elbírálásáról.

Bővebben

Területi együttműködés kialakítása a Gyöngyösi járásban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.15. kedd
 
Utoljára módosítva: 2016-02-08 13:44
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az elmúlt időszakban Gyöngyös Város Önkormányzatának is fel kellett készülnie az önkormányzati feladatellátás átszerveződése, illetve a környezeti változások okozta kihívásokra.

   

  A Gyöngyösi Önkormányzat célja, hogy ezeknek a változásnak teljes mértékben képes legyen megfelelni, mely célját jelen projekt megvalósítása is támogatja.

  A projekt nagymértékben támogatja a járáshoz tartozó önkormányzatok hosszú távú együttműködését, mely lehetővé teszi számukra, hogy a 2014-2020 közötti időszakban sikeres felzárkózási és esélyegyenlőségi helyi fejlesztések valósuljanak meg.

  Az önkormányzatok korábbi törvényi kötelezettségüknek eleget téve elkészítették a Helyi Esélyegyenlőségi Programjaikat, melyek járási szinten nem kerültek összehangolásra. A projekt megteremti annak lehetőségét, hogy a témával kapcsolatos párbeszéd megkezdődhessen. A projekt keretében szervezett rendezvényeken a települések képviselői megoszthatják egymással a helyi problémákat, tapasztalatokat, jógyakorlatokat és létrejöhet egy járási szintű Esélyteremtő Programterv. Ezáltal komplex megoldások születhetnek a járást érintő, esélyegyenlőség területén felmerülő problémákra (foglalkoztatási problémák, társadalmi konfliktusok megelőzése, lakosság megtartása, stb.)

  Az előttünk álló feladat sokrétű, célunk, hogy minden lakosnak egyenlő esélye legyen a munkavállalásra, a jó minőségű szolgáltatásokra, függetlenül attól, hogy milyen a társadalmi vagy anyagi helyzete. Feladatunk a szociális, közösségfejlesztési, oktatási, egészségügyi és foglalkoztatási beavatkozási területek összehangolása és egyéni szükségletekre alkalmazása. Az érintett szervezetek és a települési önkormányzatok bevonásával, közösségi összefogás kialakításával kívánunk hozzájárulni az egyenlő bánásmód követelményeinek teljesüléséhez.

  A projekt jó lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a meglévő együttműködéseinket tovább erősítsük, illetve új kapcsolatokat alakítsunk ki. A projekt rendezvényei lehetőséget kínálnak arra, hogy a különböző szektorok képviselőivel a közös szakmai munka során az esélyegyenlőség témájában párbeszéd kezdődjön.

  A Járási Esélyegyenlőségi Program elkészítése és a projekt kapcsán kialakult szakmai együttműködés lehetővé teszi a szegénységben élő gyermekek helyzetének javítását, a szocio-kulturális hátrányok leküzdését, a roma népesség hátrányainak és a velük kapcsolatos diszkrimináció csökkentését.

  Hosszú távú cél a lakosság egészének megszólítása és a szemléletformálás. Ezzel kapcsolatban különösen számítunk a járásban tevékenykedő civil szervezek munkájára. Sokat tehetnek az esélyegyenlőség megteremtéséért az egyházak, érdekképviseleti szervek, kisebbségi önkormányzatok, közintézmények, melyek bevonását szintén tervezzük.

  A járási lakosság egészére gyakorolt hatásként azt várjuk, hogy attitűdjük a hátrányos helyzetű egyénekkel kapcsolatban pozitívabbá válik, megismerik és megértik ezeknek az embereknek a helyzetét és problémáit, ami által növekszik bennük az elfogadás.

  A projekt keretében az alábbi szakmai rendezvények megvalósítását vállaltuk:

  - workshop a járási szintű együttműködések erősítése érdekében (együttműködési megállapodások kötése járási önkormányzatokkal) – 3 alkalom
  - járási szintű felzárkóztatási kerekasztal – 9 alkalom
  - ismeretterjesztő, tájékoztató rendezvények szervezése – 13 alkalom
  - rendezvénysorozat az esélyteremtő programterv disszeminációja érdekében- 13 alkalom
  - zárókonferencia – 1 alkalom.

  a projekt adatai:

  Projekt összköltsége: 21.974.800 Ft.
  Támogatás intenzitás: 100 %.
  Tervezett projekt megvalósítás: 2015.04.01.-2015.11.30.
  ÁROP-1.A.3.-2014-2014-0126


  Közösségi funkciók