3 °C

 
 
Gyöngyösi Újság 2017 október

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2017 októberi száma.

Temetőkben is portyázhatnak tolvajok

Közeleg Mindenszentek és Halottak Napja, amikor a temetőkben meglátogatjuk elhunyt szeretteink sírját. Sajnos vannak, akiknek ez az alkalom nem a gyertyagyújtást és az emlékezést jelenti. Olvassa el és fogadja meg a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait!

Tíz pályázatot díjaztak

Kihirdették a városi nagyrendezvény megteremtése céljából kiírt pályázat eredményét kedden a gyöngyösi városházán. A felhívásra összesen huszonnyolc pályamunka érkezett, amelyek közül tízet díjazott a szakmai zsűri.

Almásy János emléke előtt tisztelegtek

Az egykori alispán emléktáblájánál rendezett megemlékezésen a város vezetői is koszorúztak.

Az aradi vértanúkra emlékeztek

Az 1849. október 6-án kivégzett tizenhárom honvédtisztre emlékezett Gyöngyös Város Önkormányzata az aradi vértanúk mártírhalálának 168. évfordulóján, a Batthyány téren álló Batthyány-szobornál.

Bővebben
Hirdetmény - normatív határozat 2017. 09. 26.

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. szeptember 26-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatát kihirdetem:

35/2017.(IX.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. szeptember 26-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról.

34/2017.(IX.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. szeptember 26-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról.

33/2017.(IX.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. szeptember 26-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelet módosításáról.

32/2017.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Területi együttműködés kialakítása a Gyöngyösi járásban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.15. kedd
 
Utoljára módosítva: 2017-05-04 12:31
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az elmúlt időszakban Gyöngyös Város Önkormányzatának is fel kellett készülnie az önkormányzati feladatellátás átszerveződése, illetve a környezeti változások okozta kihívásokra.

   

  A Gyöngyösi Önkormányzat célja, hogy ezeknek a változásnak teljes mértékben képes legyen megfelelni, mely célját jelen projekt megvalósítása is támogatja.

  A projekt nagymértékben támogatja a járáshoz tartozó önkormányzatok hosszú távú együttműködését, mely lehetővé teszi számukra, hogy a 2014-2020 közötti időszakban sikeres felzárkózási és esélyegyenlőségi helyi fejlesztések valósuljanak meg.

  Az önkormányzatok korábbi törvényi kötelezettségüknek eleget téve elkészítették a Helyi Esélyegyenlőségi Programjaikat, melyek járási szinten nem kerültek összehangolásra. A projekt megteremti annak lehetőségét, hogy a témával kapcsolatos párbeszéd megkezdődhessen. A projekt keretében szervezett rendezvényeken a települések képviselői megoszthatják egymással a helyi problémákat, tapasztalatokat, jógyakorlatokat és létrejöhet egy járási szintű Esélyteremtő Programterv. Ezáltal komplex megoldások születhetnek a járást érintő, esélyegyenlőség területén felmerülő problémákra (foglalkoztatási problémák, társadalmi konfliktusok megelőzése, lakosság megtartása, stb.)

  Az előttünk álló feladat sokrétű, célunk, hogy minden lakosnak egyenlő esélye legyen a munkavállalásra, a jó minőségű szolgáltatásokra, függetlenül attól, hogy milyen a társadalmi vagy anyagi helyzete. Feladatunk a szociális, közösségfejlesztési, oktatási, egészségügyi és foglalkoztatási beavatkozási területek összehangolása és egyéni szükségletekre alkalmazása. Az érintett szervezetek és a települési önkormányzatok bevonásával, közösségi összefogás kialakításával kívánunk hozzájárulni az egyenlő bánásmód követelményeinek teljesüléséhez.

  A projekt jó lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a meglévő együttműködéseinket tovább erősítsük, illetve új kapcsolatokat alakítsunk ki. A projekt rendezvényei lehetőséget kínálnak arra, hogy a különböző szektorok képviselőivel a közös szakmai munka során az esélyegyenlőség témájában párbeszéd kezdődjön.

  A Járási Esélyegyenlőségi Program elkészítése és a projekt kapcsán kialakult szakmai együttműködés lehetővé teszi a szegénységben élő gyermekek helyzetének javítását, a szocio-kulturális hátrányok leküzdését, a roma népesség hátrányainak és a velük kapcsolatos diszkrimináció csökkentését.

  Hosszú távú cél a lakosság egészének megszólítása és a szemléletformálás. Ezzel kapcsolatban különösen számítunk a járásban tevékenykedő civil szervezek munkájára. Sokat tehetnek az esélyegyenlőség megteremtéséért az egyházak, érdekképviseleti szervek, kisebbségi önkormányzatok, közintézmények, melyek bevonását szintén tervezzük.

  A járási lakosság egészére gyakorolt hatásként azt várjuk, hogy attitűdjük a hátrányos helyzetű egyénekkel kapcsolatban pozitívabbá válik, megismerik és megértik ezeknek az embereknek a helyzetét és problémáit, ami által növekszik bennük az elfogadás.

  A projekt keretében az alábbi szakmai rendezvények megvalósítását vállaltuk:

  - workshop a járási szintű együttműködések erősítése érdekében (együttműködési megállapodások kötése járási önkormányzatokkal) – 3 alkalom
  - járási szintű felzárkóztatási kerekasztal – 9 alkalom
  - ismeretterjesztő, tájékoztató rendezvények szervezése – 13 alkalom
  - rendezvénysorozat az esélyteremtő programterv disszeminációja érdekében- 13 alkalom
  - zárókonferencia – 1 alkalom.

  a projekt adatai:

  Projekt összköltsége: 21.974.800 Ft.
  Támogatás intenzitás: 100 %.
  Tervezett projekt megvalósítás: 2015.04.01.-2015.11.30.
  ÁROP-1.A.3.-2014-2014-0126


  Közösségi funkciók