3 °C

 
 
Klímabarát-díjat kapott Palik Tibor

Átadták a Heves Megyei Klímabarát Díjakat a Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülésén. Az elismerést tavaly alapította a grémium, az első díjazottak sorában van Palik Tibor, a Sástó Hotel tulajdonosa, akit Gyöngyös Város Képviselő-testülete terjesztett fel a kitüntetésre.

Megyei kitüntetésben részesült a gyöngyösi rendőrkapitányság vezetője

A Heves Megyei Közgyűlés idén is a Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjjal ismerte el a megye közrendje, közbiztonsága érdekében kiemelkedő tevékenységet kifejtő személyeket, közösségeket. Az idei kitüntettek között van Balogh Tibor rendőr ezredes, Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője is, akit Gyöngyös Város Képviselő-testülete terjesztett fel az elismerésre.

Pályázat egyházak részére

Gyöngyös Város Képviselő-testülete pályázatot hirdet a városban működő egyházi jogi személyek támogatására. A pályázatokat 2017. május 10-ig várja a polgármesteri hivatal.

Óvoda-felújításra pályázik a város

Két óvoda felújítására is pályázatot nyújt be a gyöngyösi önkormányzat – derült ki a város képviselő-testületének áprilisi ülésén. A tanácskozáson a képviselők döntöttek egyebek mellett a hulladékgazdálkodási társulás megalakításáról, a könyvtár önállósodásáról, és több önkormányzati rendeletet is módosítottak.

Járható, de akár veszélyes turistautak

Az Egererdő Zrt. közleménye a Mátrában és a Nyugat-Bükkben lévő turistautak állapotáról.

Bővebben
15/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. március 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ EGYES ÖNKORMÁNYZATI TÁMOGATÁSOKRÓL.

14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. március 30-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL.

13/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. március 30-i ülésén rendeletet alkotott a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról szóló 20/2012.(IV.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2017.(III.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. március 30-i ülésén rendeletet alkotott a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról szóló 21/2011.(VI.30.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2017. március 30-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZÖSSÉGI EGYÜTTÉLÉS ALAPVETŐ SZABÁLYAIRÓL, VALAMINT EZEK ELMULASZTÁSÁNAK JOGKÖVETKEZMÉNYEIRŐL szóló 18/2016.(V.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Területi együttműködés kialakítása a Gyöngyösi járásban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2015.09.15. kedd
 
Utoljára módosítva: 2016-02-08 13:44
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az elmúlt időszakban Gyöngyös Város Önkormányzatának is fel kellett készülnie az önkormányzati feladatellátás átszerveződése, illetve a környezeti változások okozta kihívásokra.

   

  A Gyöngyösi Önkormányzat célja, hogy ezeknek a változásnak teljes mértékben képes legyen megfelelni, mely célját jelen projekt megvalósítása is támogatja.

  A projekt nagymértékben támogatja a járáshoz tartozó önkormányzatok hosszú távú együttműködését, mely lehetővé teszi számukra, hogy a 2014-2020 közötti időszakban sikeres felzárkózási és esélyegyenlőségi helyi fejlesztések valósuljanak meg.

  Az önkormányzatok korábbi törvényi kötelezettségüknek eleget téve elkészítették a Helyi Esélyegyenlőségi Programjaikat, melyek járási szinten nem kerültek összehangolásra. A projekt megteremti annak lehetőségét, hogy a témával kapcsolatos párbeszéd megkezdődhessen. A projekt keretében szervezett rendezvényeken a települések képviselői megoszthatják egymással a helyi problémákat, tapasztalatokat, jógyakorlatokat és létrejöhet egy járási szintű Esélyteremtő Programterv. Ezáltal komplex megoldások születhetnek a járást érintő, esélyegyenlőség területén felmerülő problémákra (foglalkoztatási problémák, társadalmi konfliktusok megelőzése, lakosság megtartása, stb.)

  Az előttünk álló feladat sokrétű, célunk, hogy minden lakosnak egyenlő esélye legyen a munkavállalásra, a jó minőségű szolgáltatásokra, függetlenül attól, hogy milyen a társadalmi vagy anyagi helyzete. Feladatunk a szociális, közösségfejlesztési, oktatási, egészségügyi és foglalkoztatási beavatkozási területek összehangolása és egyéni szükségletekre alkalmazása. Az érintett szervezetek és a települési önkormányzatok bevonásával, közösségi összefogás kialakításával kívánunk hozzájárulni az egyenlő bánásmód követelményeinek teljesüléséhez.

  A projekt jó lehetőséget nyújt ahhoz, hogy a meglévő együttműködéseinket tovább erősítsük, illetve új kapcsolatokat alakítsunk ki. A projekt rendezvényei lehetőséget kínálnak arra, hogy a különböző szektorok képviselőivel a közös szakmai munka során az esélyegyenlőség témájában párbeszéd kezdődjön.

  A Járási Esélyegyenlőségi Program elkészítése és a projekt kapcsán kialakult szakmai együttműködés lehetővé teszi a szegénységben élő gyermekek helyzetének javítását, a szocio-kulturális hátrányok leküzdését, a roma népesség hátrányainak és a velük kapcsolatos diszkrimináció csökkentését.

  Hosszú távú cél a lakosság egészének megszólítása és a szemléletformálás. Ezzel kapcsolatban különösen számítunk a járásban tevékenykedő civil szervezek munkájára. Sokat tehetnek az esélyegyenlőség megteremtéséért az egyházak, érdekképviseleti szervek, kisebbségi önkormányzatok, közintézmények, melyek bevonását szintén tervezzük.

  A járási lakosság egészére gyakorolt hatásként azt várjuk, hogy attitűdjük a hátrányos helyzetű egyénekkel kapcsolatban pozitívabbá válik, megismerik és megértik ezeknek az embereknek a helyzetét és problémáit, ami által növekszik bennük az elfogadás.

  A projekt keretében az alábbi szakmai rendezvények megvalósítását vállaltuk:

  - workshop a járási szintű együttműködések erősítése érdekében (együttműködési megállapodások kötése járási önkormányzatokkal) – 3 alkalom
  - járási szintű felzárkóztatási kerekasztal – 9 alkalom
  - ismeretterjesztő, tájékoztató rendezvények szervezése – 13 alkalom
  - rendezvénysorozat az esélyteremtő programterv disszeminációja érdekében- 13 alkalom
  - zárókonferencia – 1 alkalom.

  a projekt adatai:

  Projekt összköltsége: 21.974.800 Ft.
  Támogatás intenzitás: 100 %.
  Tervezett projekt megvalósítás: 2015.04.01.-2015.11.30.
  ÁROP-1.A.3.-2014-2014-0126


  Közösségi funkciók