3 °C

 
 
Permetezik a platánfákat

A platánfák lemosó permetezését végzik a városban június 19-e és 23-a között.

Sohasem feledni - feladat és kötelesség

Hetvenöt éves a fájdalom és hetvenöt éves a megválaszolhatatlan kérdés: hogyan történhetett ez meg - fogalmazott Weisz Péter a gyöngyösi gettó kiürítésének évfordulóján rendezett megemlékezésen.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. június 19-én, szerdán, eső esetén június 21-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Fantasztikus magyar teljesítmény a királyetapon!

Az összetettben élen álló lett Krists Neilands nyerte a Tour de Hongrie királyetapját, a kékestetői célba másodikként Dina Márton, a harmadik helyen pedig Valter Attila ért be, az utolsó szakasz előtt ez lett az összetett élcsoportjának sorrendje is.

Tour de Hongrie - segítséggel a csúcsra

A magyar kerékpáros körverseny történetében kilencedik alkalommal rendeznek hegyibefutót hazánk legmagasabb csúcsán, Kékestetőn. A június 15-én, szombaton délután megrendezendő programot több gyöngyösi szervezet és vállalkozás is támogatja.

Bővebben
22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

19/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

FELHÍVÁS Speciális szakképesítés megszerzésének támogatására

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.04.02. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  1. Az Önkormányzat kötelező vagy önként vállalt feladatainak ellátásával összefüggésben speciális, különösen egészségügyi, szociális, gyermekjóléti, közművelődési szakképesítés megszerzésének érdekében ösztöndíjat igényelhet lakóhelytől függetlenül az, aki Gyöngyös Város Önkormányzatával, intézményével, vagy kizárólagos tulajdonban lévő gazdasági társaságával kötött ellátási szerződés vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében szakképzésben vesz részt az alábbiak szerint:

   

  Ösztöndíjat igényelhet az a háziorvos, házi gyermekorvos, fogorvos, aki a település közigazgatási területén lévő alapellátási körzetben egészségügyi alapszolgáltatást végez. Amennyiben az ellátási szerződés vállalkozással köttetett, a jogosultság értelemszerűen a vállalkozás nevében személyes közreműködést folyamatosan ellátó orvost illeti. Az ösztöndíj olyan szakképzéshez igényelhető, amely az alapszolgáltatásban részt vevő orvosnak az Önkormányzat számára előnyös speciális szakképzésére, vagy az Önkormányzat önként vállalt feladatát érintő egészségügyi szakellátás körében történő, szakorvosi, szakfogorvosi továbbképzésére irányul (ráépített szakképzés).

  2. Ösztöndíjat igényelhet az a fenti feltételeknek megfelelő dolgozó is, aki jogszabályi kötelezettség teljesítése, vagy a munkavégzés hatékonyságának növelése érdekében szakképzésben vesz részt.

  Az ösztöndíj igénylését kizárja, ha a kérelmező az adott szakképzésre a munkáltatójával a költségeket is magába foglaló tanulmányi szerződést kötött.

  Az ösztöndíj megállapításához kérelmet kell benyújtani, amelyhez csatolni kell:

  a) a személyazonosság igazolására alkalmas érvényes okirat másolatát,

  b) a szakképzésen történő részvételről, a szakképzés időtartamáról, térítési díjáról szóló hivatalos, a képző intézmény által kibocsátott igazolást,

  c) a munkáltató igazolását a szakképzés indokoltságáról,

  d) a kérelmező nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy az ösztöndíj elnyerése esetén a szakképzés ideje alatt nem szünteti meg felmondással az Önkormányzattal, intézményével, társaságával fennálló ellátási szerződését, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyát, és a szakképesítés megszerzését követően legalább olyan időtartamra fenntartja szerződéses kapcsolatát, jogviszonyát, mint amennyire az ösztöndíj folyósításra került.

  Az ösztöndíj mértéke: 40.000,- Ft/hó

  Az ösztöndíj iránti kérelem folyamatosan benyújtható. Elbírálás határideje: benyújtást követő 30 napon belül.

  További részletes felvilágosítás kérhető:

  dr. Lakatos Rozália személyügyi referens

  Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal, Jegyzői Iroda, 3200 Gyöngyös, Fő tér 13. (3. emelet/101. a.)

  Tel: 37/510-378; E-mail: lakatos.rozalia2@gmail.com


  Közösségi funkciók