3 °C

 
 
Megkezdődik a csatornaépítés a Petőfi úton

A KEHOP-2.2.2-15-2016-0091 azonosítószámú, Gyöngyös és térsége szennyvízelvezetésének és tisztításának fejlesztése projekt keretében a Petőfi utcán a szennyvízelvezető csatorna cseréjére kerül sor, a kivitelezés 2019. szeptember 23-án megkezdődik.

Óriási tömeg, kiváló hangulat, igényes produkciók, hibátlan borok az idei szüreti fesztiválon

Zsúfolásig telt a gyöngyösi tér az elmúlt hétvégén, a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál három napja alatt. A nézőszám-rekord a szombat esti EDDA koncerten dőlt meg, de sokan voltak kíváncsiak a Kozmix, a Punnany Massif és a Follow the flow fellépésére is.

Idén is az önkormányzat kapta a művésztelep képeit

A mátrafüredi művésztelep alkotóinak kilenc újabb festményét ajánlották fel az önkormányzat számára. Az alkotások egyelőre a városháza falait díszítik, később azonban egy állandó gyöngyösi galériának is alapjául szolgálhatnak.

Botlatókövek emlékeztetnek az elhurcoltakra

A Frankl család tagjaira emlékeztetnek Gyöngyös első botlatókövei. Az emlékjelek a deportált, munkaszolgálatban vagy haláltáborokban elpusztított honfitársainkra emlékezetnek utolsó szabadon választott lakóhelyükön.

Új autó segíti a hajléktalan-ellátást

Új járművel erősödtek az utcai szociális munka feltételei Gyöngyösön. A gépkocsit az önkormányzat egy sikeres pályázat segítségével szerezte be.

Bővebben
26/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

25/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

FELHÍVÁS Speciális szakképesítés megszerzésének támogatására

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.04.02. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  1. Az Önkormányzat kötelező vagy önként vállalt feladatainak ellátásával összefüggésben speciális, különösen egészségügyi, szociális, gyermekjóléti, közművelődési szakképesítés megszerzésének érdekében ösztöndíjat igényelhet lakóhelytől függetlenül az, aki Gyöngyös Város Önkormányzatával, intézményével, vagy kizárólagos tulajdonban lévő gazdasági társaságával kötött ellátási szerződés vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony keretében szakképzésben vesz részt az alábbiak szerint:

   

  Ösztöndíjat igényelhet az a háziorvos, házi gyermekorvos, fogorvos, aki a település közigazgatási területén lévő alapellátási körzetben egészségügyi alapszolgáltatást végez. Amennyiben az ellátási szerződés vállalkozással köttetett, a jogosultság értelemszerűen a vállalkozás nevében személyes közreműködést folyamatosan ellátó orvost illeti. Az ösztöndíj olyan szakképzéshez igényelhető, amely az alapszolgáltatásban részt vevő orvosnak az Önkormányzat számára előnyös speciális szakképzésére, vagy az Önkormányzat önként vállalt feladatát érintő egészségügyi szakellátás körében történő, szakorvosi, szakfogorvosi továbbképzésére irányul (ráépített szakképzés).

  2. Ösztöndíjat igényelhet az a fenti feltételeknek megfelelő dolgozó is, aki jogszabályi kötelezettség teljesítése, vagy a munkavégzés hatékonyságának növelése érdekében szakképzésben vesz részt.

  Az ösztöndíj igénylését kizárja, ha a kérelmező az adott szakképzésre a munkáltatójával a költségeket is magába foglaló tanulmányi szerződést kötött.

  Az ösztöndíj megállapításához kérelmet kell benyújtani, amelyhez csatolni kell:

  a) a személyazonosság igazolására alkalmas érvényes okirat másolatát,

  b) a szakképzésen történő részvételről, a szakképzés időtartamáról, térítési díjáról szóló hivatalos, a képző intézmény által kibocsátott igazolást,

  c) a munkáltató igazolását a szakképzés indokoltságáról,

  d) a kérelmező nyilatkozatát arra vonatkozóan, hogy az ösztöndíj elnyerése esetén a szakképzés ideje alatt nem szünteti meg felmondással az Önkormányzattal, intézményével, társaságával fennálló ellátási szerződését, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyát, és a szakképesítés megszerzését követően legalább olyan időtartamra fenntartja szerződéses kapcsolatát, jogviszonyát, mint amennyire az ösztöndíj folyósításra került.

  Az ösztöndíj mértéke: 40.000,- Ft/hó

  Az ösztöndíj iránti kérelem folyamatosan benyújtható. Elbírálás határideje: benyújtást követő 30 napon belül.

  További részletes felvilágosítás kérhető:

  dr. Lakatos Rozália személyügyi referens

  Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal, Jegyzői Iroda, 3200 Gyöngyös, Fő tér 13. (3. emelet/101. a.)

  Tel: 37/510-378; E-mail: lakatos.rozalia2@gmail.com


  Közösségi funkciók