3 °C

 
 
Ellenőrzik a szirénákat

A szirénák működőképességét ellenőrzik augusztus 30-án Gyöngyösön. Az úgynevezett morgatópróbával kapcsolatosan a lakosságnak tennivalója nincs.

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

Gyöngyösi Újság 2019 augusztus

A Gyöngyösi Újság 2019 augusztusi száma online is elérhető.

Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Népesség-nyilvántartás ügyintézés

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.05.19. szombat
 
Utoljára módosítva: 0000-00-00 00:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Népesség-nyilvántartás ügyintézéssel kapcsolatos hatósági díjak, illetékek, és az eljáráshoz szükséges okmányok.

   

  I. Az eljárásra vonatkozó jogszabályok:

  • A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény,
  • A személyes adatok védelméről és a közérdekű adok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény,
  • A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény,
  • Az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény,
  • A közigazgatási hatósági eljárásban a személyes költségmentesség megállapításáról szóló 180/2005. (IX.9.) Korm. rendelet,
  • A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény végrehajtásáról szóló 146/1993. (X.26.) Korm. rendelet,
  • A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásából teljesített adat-szolgáltatásért, a kapcsolatfelvétel céljából való megkeresésért, valamint értesítésért fizetendő igazgatási szolgáltatási díjról szóló 16/2007. (III.13.) IRM-MeHVM együttes rendelet,
  • Az eljárási illetékek megfizetésének és a megfizetés ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 44/2004. (XII.20.) PM rendelet.

  II. Minden esetben bemutatandó okmányok az eljárások során:

  a személyazonosságot igazoló közokirat (érvényes személyazonosító igazolvány vagy új típusú, kártyaformátumú vezetői engedély vagy útlevél, illetve lakcímkártya),

  az Okmányirodában térítésmentesen átvehető és az ügyfél által kitöltött kérelem nyomtatvány.

  1. Családi állapot igazolása házasságkötéshez:

  be kell mutatni a személyazonosító igazolványt és a lakcímigazolványt.

  2. Lakcímigazolás az adott lakcímen lakóhellyel rendelkezőről kollégiumi elhelye-zéshez, illetve felsőfokú oktatási intézményben szociális, lakhatási támogatás igényléséhez, valamint a gázártámogatás igényléséhez:

  be kell mutatni a személyazonosító igazolványt és a lakcímigazolványt;

  az Európai Közösségen belül a másik tagországbeli, illetve EGT munkavállalók szociális ellátásának igénylése az E401 formanyomtatványon történik, igazolva a munkavállalók és családtagjaik személyi-és lakcímadatait.

  3. Lakcím \"fiktívvé\" nyilvánítása:

  be kell csatolni a lakcím \"fiktívvé\" nyilvánítását kezdeményező írásbeli kérelmet (a beadványnak tartalmaznia kell – lehetőleg a szomszédban lakó, különböző háztartásban élő – két tanú adatait és aláírását is), valamint a kérelmezőnek igazolnia kell a tulajdonosi jogviszonyát (pl. tulajdoni lappal),

  3.000.-Ft összegű illeték (illetékbélyeg).

  4. Adatszolgáltatás kérése a Gyöngyös város közigazgatási területén lakó, illetve tartózkodási hellyel rendelkező állampolgárok személyi- vagy lakcímadatairól:

  be kell csatolni az adatszolgáltatás kérésével kapcsolatos írásbeli kérelmet, illetve az adatkérés jogszerűségének és céljának igazolását,

  az adatszolgáltatás igazgatási szolgáltatási díjköteles (csekk): 1-5 főig 3.500.-Ft, a díjtétel további mértéke 730.-Ft/fő.


  Közösségi funkciók