3 °C

 
 
Ellenőrzik a szirénákat

A szirénák működőképességét ellenőrzik augusztus 30-án Gyöngyösön. Az úgynevezett morgatópróbával kapcsolatosan a lakosságnak tennivalója nincs.

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

Gyöngyösi Újság 2019 augusztus

A Gyöngyösi Újság 2019 augusztusi száma online is elérhető.

Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Lakcímbejelentés ügyintézés

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.05.19. szombat
 
Utoljára módosítva: 0000-00-00 00:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézés, a minden esetben bemutatandó okmányok listája.

   

  Minden esetben bemutatandó okmányok:

   a személyazonosságot igazoló közokirat (érvényes személyazonosító igazolvány vagy új típusú, kártyaformátumú vezetői engedély vagy útlevél, illetve lakcímkártya),

   az Okmányirodában térítésmentesen átvehető és az ügyfél által kitöltött kérelem nyomtatvány.

  1. Lakcímbejelentéssel kapcsolatos ügyintézés esetén:

   a lakcímbejelentő lapot nyomtatott betűvel kell kitölteni,

   saját tulajdonú lakásingatlan esetében szükséges: a tulajdoni lap másolat, vagy 30 napnál nem régebbi adásvételi szerződés (amennyiben a jogügylet szerint a teljes vételár kiegyenlítésre került),

   nem saját tulajdonú lakásingatlan esetében szükséges: a szállásadó (pl. a tulajdoni lapon szereplő haszonélvező, tulajdonos/ok/; önkormányzati bérlemény esetén a bérlakás kiutalásáról szóló határozat, illetve a lakásügyi hatóság) aláírása,

   személyazonosító igazolvány, és amennyiben van, akkor lakcímigazolvány is,

  2000. január 1. napja előtt született kiskorú gyermeknél a hatósági bizonyítvány,

  2000. január 1. napja után született kiskorú gyermeknél a lakcímigazolvány,

   kiskorú gyermek lakcímváltozás bejelentés esetén(!) a lakcímkártyájának leadása mellett:

  *amennyiben mindkét szülő rendelkezik a kiskorú törvényes képviseletével, akkor az egyik törvényes képviselő is eljárhat, ebben az esetben az eljáró törvényes képviselőnek az eljárás során csatolnia kell a másik törvényes képviselő által aláírt lakcímjelentő lapot (a jelen lévő törvényes képviselő az ügyintézéskor írja alá a lakcímjelentő lapot),

  *amennyiben az egyik szülő rendelkezik a kiskorú törvényes képviseletével, abban az esetben a – törvényes képviselő által aláírt – kiskorú lakcímjelentő lapja mellé csatolnia kell a gyermekelhelyezésről szóló jogerős bírósági határozatot (vagy adott esetben a másik törvényes képviselő halotti anyakönyvi kivonatát),

  *amennyiben a bíróság az egyik törvényes képviselő szülői felügyeleti jogát nem korlátozta, (vagy nem szüneteltette, vagy nem szüntette meg), de a törvényes képviselők nem élnek együtt, abban az esetben a kiskorú lakcímjelentő lapját az ún. \"különélő\" törvényes képviselőnek a másik törvényes képviselővel együtt az okmányirodai ügyintéző előtt kell alá írnia.

  /A Családjogi Törvény 72. § (1) bekezdése értelmében a szülői felügyeletet a szülők együttesen gyakorolják – ellentétes megállapodás hiányában – akkor is, ha már nem élnek együtt. A Családjogi Törvény 73. § (1) bekezdésében foglaltak szerint, ha e törvény másként nem rendelkezik, a szülői felügyelet körébe tartozó olyan kérdésekben, amelyekben a szülői felügyeletet együttesen gyakorló szülők nem tudnak egyetértésre jutni – a lelkiismeret és vallásszabadság körébe tartozó kérdések kivételével –, a gyámhatóság dönt./

  2. Letelepültek nyilvántartásba vétele esetén:

   érvényes letelepedési engedély,

   Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal által kiadott hatósági bizonyítvány,

   érvényes útlevél.

  3. Külföldön született gyermek nyilvántartásba vétele esetén:

   hazai anyakönyvezés által kiadott születési anyakönyvi kivonat,

   érvényes útlevél,

   lakcímjelentő lap.

  4. Külföldről végleg hazatérő magyar állampolgár esetén:

   érvényes útlevél vagy 1 évnél nem régebbi állampolgársági bizonyítvány,

   lakcímjelentő lap,

   írásbeli nyilatkozat a végleges hazatelepülésre vonatkozóan.


  Közösségi funkciók