3 °C

 
 
Ellenőrzik a szirénákat

A szirénák működőképességét ellenőrzik augusztus 30-án Gyöngyösön. Az úgynevezett morgatópróbával kapcsolatosan a lakosságnak tennivalója nincs.

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

Gyöngyösi Újság 2019 augusztus

A Gyöngyösi Újság 2019 augusztusi száma online is elérhető.

Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Személyazonosító igazolvány és lakcímigazolvány ( illetékek, okmányok )

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2012.05.19. szombat
 
Utoljára módosítva: 0000-00-00 00:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Személyazonosító igazolvány (SZIG) és Lakcímigazolvány (LIG) ügyintézéssel kapcsolatban fizetendő illetékek és az eljáráshoz szükséges okmányok.

   

  Minden esetben bemutatandó okmányok:

   a személyazonosságot igazoló közokirat (érvényes személyazonosító igazolvány vagy kártya formátumú vezetői engedély vagy útlevél, illetve lakcímkártya), amennyiben az ügyfél rendelkezik vele; ha nem rendelkezik vele, akkor nők esetében születési és házassági anyakönyvi kivonat, illetve férfiak esetében születési anyakönyvi kivonat.

   Magyar állampolgár külföldön történt születéséről, házasságkötéséről a hazai anyakönyvezés során kiállított anyakönyvi kivonatot, illetve annak hiteles - a közjegyző által hitelesített - másolatát kell bemutatni!

  I. SZIG kiállítása és cseréje esetében:

   Újszülöttek esetén: Lehetősége van a törvényes képviselőnek a születés helye szerinti anyakönyvvezetőnél kérni - a születési anyakönyvi kivonat és az igazolványkép becsatolása mellett - az első SZIG kiállítását. Az eljárás illetékmentes.

   0-14. év betöltéséig: SZIG igénylése történhet:

  1) vagy a kiskorú gyermek személyes megjelenésével, ebben az esetben a gyermek okmányirodai lefényképezése mellett a törvényes képviselő a születési anyakönyvi kivonat (érvényes útlevél, lakcímigazolvány, ha rendelkezik vele) becsatolásával kérelmezi az eljárást;

  2) vagy a kiskorú gyermek meg nem jelenése esetén a törvényes képviselő az igazolványkép és a születési anyakönyvi kivonat (érvényes útlevél, lakcímigazolvány, ha rendelkezik vele) becsatolásával kérelmezi az eljárást. Tehát a gyermeknek az Okmányirodában történő személyes megjelenése nem kötelező! Az eljárás illetékmentes.

   14.életévet betöltött: A gyermek személyes megjelenése az Okmányirodában kötelező! A törvényes képviselő a születési anyakönyvi kivonat (érvényes útlevél, lakcímigazolvány) becsatolása mellett kérelmezi az eljárást. Az eljárás illetéke 1.500.-Ft /csekk/.

   14-18.betöltéséig: A személyes megjelenés kötelező az Okmányirodában! A törvényes képviselő a születési anyakönyvi kivonat (érvényes útlevél, lakcímigazolvány) becsatolása mellett kérelmezi az eljárást. Az eljárási illeték: 1.500.-Ft /csekk/.

   18-70. életévig: A személyes megjelenés kötelező az Okmányirodában! A születési anyakönyvi kivonat (nők esetében a házassági anyakönyvi kivonat is) vagy érvényes útlevél, vagy kártya formátumú vezetői engedély. Az eljárás illetéke: 1.500.-Ft /csekk/.

  II. Elveszett, eltulajdonított, megrongálódott, megsemmisült SZIG esetében:

   0-14. év betöltéséig: Születési anyakönyvi kivonat vagy érvényes útlevél (ha rendelkezik vele), 1.500.-Ft /csekk/. (De eltulajdonított SZIG esetében illetékmentes.)

   Férfiak esetében: Születési anyakönyvi kivonat vagy érvényes útlevél, vagy kártya formátumú vezetői engedély, illeték: 1.500.-Ft /csekk/.

   Nők esetében: Születési és házassági anyakönyvi kivonat vagy érvényes útlevél, kártya formátumú vezetői engedély, illeték: 1.500.-Ft /csekk/.

   70 éven felülieknél:

  - Nők esetében: születési és házassági anyakönyvi kivonat vagy érvényes útlevéllel, vagy kártya formátumú vezetői engedély, illeték: 1.500.-Ft /csekk/; ha nem rendelkezik érvényes útlevéllel vagy kártya formátumú vezetői engedéllyel: akkor illetékmentes az eljárás.

  - Férfiak esetében: születési anyakönyvi kivonat vagy érvényes útlevél, vagy kártya formátumú vezetői engedély, illeték: 1.500.-Ft /csekk/; ha nem rendelkezik érvényes útlevéllel vagy kártya formátumú vezetői engedéllyel: akkor illetékmentes az eljárás.

  III. Névváltoztatással kapcsolatos SZIG eljárás esetében (férfiak és nők esetében):

   érvényes SZIG,

   a névváltozásról szóló házassági anyakönyvi kivonat, illetve a doktori cím viseléséről szóló okirat,

   1.500.-Ft illeték /csekk/.

  IV. LIG kiállítása esetében:

   személyazonosító igazolvány,

   első kiadás esetén: illetékmentes,

   elveszett, megsemmisült, illetve megrongálódott LIG esetén: 1.000.-Ft illeték /csekk/,

   eltulajdonított LIG esetén: illetékmentes,

   névváltozás esetén, ha rendelkezett LIG-gel: 500.-Ft illeték /csekk/,

   doktori cím megszerzésénél, ha rendelkezik LIG-gel: 500.-Ft illeték /csekk/.


  Közösségi funkciók