Szünetel az ügyfélfogadás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy 2019. július 1-jén (hétfőn) a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel. Megértésüket köszönjük!

Elhunyt Bartus József főgyógyszerész

Életének 84. évében örök nyugalomra tért Dr. Bartus József, főgyógyszerész, Gyöngyös Város Díszpolgára.

Még legalább két alkalommal irtják a szúnyogokat

Az önkormányzat által megrendelt földi szúnyoggyérítést követően újabb szúnyogirtásra kerül sor Gyöngyösön: a Katasztrófavédelem által végzett országos gyérítési program keretében július 1-jén irtják a vérszívó rovarokat Gyöngyösön.

Pályázati felhívás egészségügyi és szociális tevékenységek támogatására

Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testülete Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2019. évre egészségügyi, illetve szociális tevékenységek támogatására ismételten pályázatot hirdet a városban működő civil szervezetek, intézmények, alapítványok, nemzetiségi önkormányzatok, magánszemélyek részére. Továbbá azon helyi szervezetek, intézmények részére is, amelyeknek bejegyzett országos vagy regionális szervezete Gyöngyös város közigazgatási területén szervezeti egységgel rendelkezik, vagy tevékenységükre kizárólag vagy elsősorban Gyöngyös lakossága érdekében végzik. A nem gyöngyösi székhelyű helyi szervezeteknek, intézményeknek az Önkormányzat közigazgatási területén belül kell működnie.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. június 26-án, szerdán, eső esetén június 27-én, csütörtökön 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

19/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Folytatódik a téli rezsicsökkentés

Dátum: 2018.09.26. szerda

Gyöngyös Város Önkormányzata – a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján – tájékoztatja a lakosságot, hogy 2018. október 15-ig lehet a téli rezsicsökkentéssel kapcsolatos igénybejelentő nyilatkozatot benyújtani személyesen vagy posta útján a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal Közigazgatási és Intézményirányítási Igazgatóság Szociális és Gyámügyi Csoportjához (földszint 13. iroda).

A téli rezsicsökkentés korábbi intézkedései keretében az egyetemes gázszolgáltatást, továbbá a távhőszolgáltatást igénybe vevő fogyasztók egyszeri, a számlában kompenzált támogatást kaptak a fűtési költségeik csökkentése érdekében. A hivatkozott kormányhatározat rendelkezése értelmében most támogatást igényelhetnek azok a háztartások is, amelyek olyan településen vannak, ahol kiépült ugyan a távhő- vagy gázszolgáltatás, de ennek ellenére más fűtési módot használnak.

A támogatás igénybevételének főbb szabályai a következők:

- A támogatás iránti kérelmet legkésőbb 2018. október 15-ig lehet benyújtani, a be-nyújtási határidő jogvesztő.

- Az igénybejelentéshez használható nyomtatvány és a hozzá tartozó Adatkezelési tájékoztató a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán, illetve a Közigaz-gatási és Intézményirányítási Igazgatóság Szociális és Gyámügyi Csoportjánál szerez-hető be vagy letölthető a www.gyongyos.hu honlapon.

- Háztartásonként egy kérelem nyújtható be. (Háztartásnak minősül a Szociális törvény szerint az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége, akik nem rendelkeznek az önkormányzat területén lévő ingatlanra szóló gáz- vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel.)

- Igénybejelentés benyújtható tűzifával, szénnel (pelettel), brikettel, fűtőolajjal, propán-bután palackos vagy tartályos gázzal történő fűtéshez. A kizárólag elektro-mos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

- Az igénybejelentések az Önkormányzat által felülvizsgálatra kerülnek. Nem fogadható be olyan igénylés, amelynél megállapítható, hogy az adott háztartás rendelkezik távhő- vagy gázszolgáltatási szerződéssel, vagy a háztartás korábban már részesült az egyetemes gáz vagy távhőszolgáltatásra tekintettel téli rezsicsökkentésben.

- Az Önkormányzat az igénybejelentéseket a Belügyminisztériumnak továbbítja, a jogosultságot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyi területi szerve helyszíni ellenőrzés formájában is ellenőrizheti. Ha a vizsgálat eredménye-ként valószínűsíthető, hogy az igénybejelentő rosszhiszeműen járt el, az Önkormány-zat szabálysértési, vagy minősítő körülmény fennállása esetén büntetőeljárást kezde-ményez.

- A befogadott igénybejelentések alapján háztartásonként 12 000 Ft összegű támo-gatás kerül átutalásra az érintett önkormányzat részére. A jogosultak a támogatást nem készpénzben, hanem az Önkormányzat által kiválasztott vállalkozók útján, természetben kapják meg. Az igénybejelentésben igényelt fűtőanyag – későbbi kormánydöntésben meghatározott – határidőn belül a vállalkozásoknál vehető át, az igénylők adatai átadásra kerülnek a kiválasztott vállalkozások számára. Az igénybejelentéssel érintettek részére az Önkormányzat olyan hivatalos igazolást állít ki, amely tartalmazza az igénybejelentő adatait és alkalmas az igényjogosultság igazolásra.