3 °C

 
 
Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Idén sem állhat meg a város fejlődése

Örülünk a magas adóbevételnek, de nem örülünk annak, hogy a város adóerő-képessége miatt az idén az állam várhatóan mintegy egymilliárd forintot elvon tőlünk – kezdte beszédét Hiesz György polgármester azon a már hagyományosnak számító évértékelő rendezvényen, ahol Gyöngyös 2019-es gazdasági teljesítményét méltatta.

Már használatban az elektromos autó

Kormánytámogatással elektromos személyautót kapott a Bugát Pál Kórház is.

A weben is lehet jelezni az úthibát

A fagyos, téli időjárás és a megnövekedett gépjárműforgalom jelentősen megterheli és rongálja az utakat. A gyors hibaelhárítást bárki segítheti, ha jelzi az állami tulajdonban lévő utak kezelőjének a problémát.

Változnak a szabadtéri irányított égetés szabályai

Az 54/2014 (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályokról (továbbiakban: OTSZ) 111. számú fejezete "A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai" terén, az OTSZ módosításainak hatályba lépésével, 2020. január 22. után jelentősen változnak.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenLokálpatrióták: konzervatív, jobboldali, nyitott

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.08.05. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-08-05 14:44
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Gyöngyösünkért Lokálpatrióta Egyesület bemutatta polgármester-jelöltjét és képviselő-jelöltjeit.

 
 

Nem rajtunk múlt - így fogalmazott dr. Székács György a meghiúsult jobboldali együttműködésről. Mint mondta, az újjáalakult gyöngyösi Fidesz elzárkózott a választási együttműködéstől, a lokálpatrióták ez után döntöttek úgy, hogy önállóan indulnak az őszi önkormányzati választáson.

 

- Meggyőződésünk, hogy van konzervatív jobboldal a Fideszen kívül is, erre az egyesület tizenkét éve is bizonyíték, hiszen folyamatosan jelen voltunk a képviselő-testületben. Bízunk benne, hogy önállóan megméretve is elnyerjük a jobboldali, konzervatív választók bizalmát - mondta az egyesület elnöke.

Mindezt az augusztus 20. után induló kampányukkal igyekeznek elérni, amelyben - mind dr. Székács fogalmazott - gyöngyösiként gyöngyösi ügyekről szeretnének szót váltani a gyöngyösiekkel. \"Mi nem központi szórólapokkal fogunk kampányolni\" - jegyezte meg.

A szervezet polgármester-jelöltje dr. Réthy Béla, Gyöngyös jelenlegi alpolgármestere lesz, aki megtisztelőnek nevezte a felkérést, és emlékeztetett rá, hogy a most lezáruló ciklusban Gyöngyös pénzügyi helyzetét stabilizálták, s a négy évet higgadt politizálás, kiszámíthatóság és nyugodt közélet jellemezte.

- Mindent meg kell tennünk, hogy nyerjünk. Az egyesület nem titkoltan konzervatív, jobboldali értékrendet vall, ám jellemzője a nyitottság is. A lokálpatrióták nem pártkatonákat, hanem érző és gondolkodó embereket szeretnének a képviselő-testületbe juttatni, s ezek az emberek nem pártutasításokat fognak végrehajtani, hanem értékalapú, átgondolt politizálásra vállalkoznak - összegezte dr. Réthy Béla.

Az egyesület bemutatta az egyéni körzetekben induló képviselő-jelöltjeit is:

I. Kovács Győző
II. Fehér Attila
III. dr. Székács György
IV. dr. Réthy Béla
V. Füzesi Györgyné
VI. dr. Murvai Margit
VII. Péczely Szabolcs
VIII. Szekrényes Zsolt
IX. Kovács Gábor
X. Vaszkun Tibor


Közösségi funkciók