3 °C

 
 
Ellenőrzik a szirénákat

A szirénák működőképességét ellenőrzik augusztus 30-án Gyöngyösön. Az úgynevezett morgatópróbával kapcsolatosan a lakosságnak tennivalója nincs.

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

Gyöngyösi Újság 2019 augusztus

A Gyöngyösi Újság 2019 augusztusi száma online is elérhető.

Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Lokálpatrióták: konzervatív, jobboldali, nyitott

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.08.05. kedd
 
Utoljára módosítva: 2014-08-05 14:44
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

A Gyöngyösünkért Lokálpatrióta Egyesület bemutatta polgármester-jelöltjét és képviselő-jelöltjeit.

 
 

Nem rajtunk múlt - így fogalmazott dr. Székács György a meghiúsult jobboldali együttműködésről. Mint mondta, az újjáalakult gyöngyösi Fidesz elzárkózott a választási együttműködéstől, a lokálpatrióták ez után döntöttek úgy, hogy önállóan indulnak az őszi önkormányzati választáson.

 

- Meggyőződésünk, hogy van konzervatív jobboldal a Fideszen kívül is, erre az egyesület tizenkét éve is bizonyíték, hiszen folyamatosan jelen voltunk a képviselő-testületben. Bízunk benne, hogy önállóan megméretve is elnyerjük a jobboldali, konzervatív választók bizalmát - mondta az egyesület elnöke.

Mindezt az augusztus 20. után induló kampányukkal igyekeznek elérni, amelyben - mind dr. Székács fogalmazott - gyöngyösiként gyöngyösi ügyekről szeretnének szót váltani a gyöngyösiekkel. \"Mi nem központi szórólapokkal fogunk kampányolni\" - jegyezte meg.

A szervezet polgármester-jelöltje dr. Réthy Béla, Gyöngyös jelenlegi alpolgármestere lesz, aki megtisztelőnek nevezte a felkérést, és emlékeztetett rá, hogy a most lezáruló ciklusban Gyöngyös pénzügyi helyzetét stabilizálták, s a négy évet higgadt politizálás, kiszámíthatóság és nyugodt közélet jellemezte.

- Mindent meg kell tennünk, hogy nyerjünk. Az egyesület nem titkoltan konzervatív, jobboldali értékrendet vall, ám jellemzője a nyitottság is. A lokálpatrióták nem pártkatonákat, hanem érző és gondolkodó embereket szeretnének a képviselő-testületbe juttatni, s ezek az emberek nem pártutasításokat fognak végrehajtani, hanem értékalapú, átgondolt politizálásra vállalkoznak - összegezte dr. Réthy Béla.

Az egyesület bemutatta az egyéni körzetekben induló képviselő-jelöltjeit is:

I. Kovács Győző
II. Fehér Attila
III. dr. Székács György
IV. dr. Réthy Béla
V. Füzesi Györgyné
VI. dr. Murvai Margit
VII. Péczely Szabolcs
VIII. Szekrényes Zsolt
IX. Kovács Gábor
X. Vaszkun Tibor


Közösségi funkciók