3 °C

 
 
Ellenőrzik a szirénákat

A szirénák működőképességét ellenőrzik augusztus 30-án Gyöngyösön. Az úgynevezett morgatópróbával kapcsolatosan a lakosságnak tennivalója nincs.

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

Gyöngyösi Újság 2019 augusztus

A Gyöngyösi Újság 2019 augusztusi száma online is elérhető.

Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Horváth László: álságos a kezdeményezés

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.04.04. péntek
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Álságosnak nevezte az MSZP és a Jobbik jelöltjének választási vitakezdeményezését a Fidesz-KDNP helyi jelöltje. Horváth László szerint, akik a vitát kezdeményezték, az elmúlt négy évben is képviselők voltak, mégsem ajánlották fel segítségüket, amikor a választókerületben arra szükség lett volna.

 

Horváth Lászlót, a Fidesz gyöngyösi képviselőjelöltjét korábban Vona Gábor, a Jobbik, és Sós Tamás, az MSZP jelöltje is vitára hívta. Szerdai sajtótájékoztatóján Horváth László világossá tette, hogy nem kíván vitázni, mert szerinte a kezdeményezések álságosak.

„Ez azért nem tűnik teljesen tiszta szándéknak, azért is mondhatnám, hogy ezek a kezdeményezések részben álságosak, mert olyan jelöltektől származnak, akik az elmúlt négy évben is képviselők voltak. Tehát lett volna alkalmuk és lehetőségük arra, hogy az elmúlt évek során különféle problémák kapcsán konzultációt vagy közös fellépést, összefogást kezdeményezzenek, erre azonban példa nem volt.” - fogalmazott Horváth László.

Horváth László ezek között az ügyek között említette Gyöngyös adósságrendezését, amelyről a kormány által kiállított bizonyságlevelet is megmutatta az újságíróknak. A képviselőjelölt azt mondta: a többi jelölt közül nem találkozott senkivel Abasáron az ivóvízszennyezés idején, akkor, amikor a Mátrai Erőmű 20 milliárdos osztalék-kifizetésről döntött, és akkor sem, amikor a bélapátfalvi kitagolások ügyét kellett kezelni. Horváth László szerint a Károlytáró és Gyöngyösoroszi közötti út beszakadását is a kormánynak köszönhetően sikerült rendezni.

Ez utóbbival kapcsolatban a Fidesz jelöltje új hírekkel is szolgált.

„Az útszakasz helyreállítási kiviteli tervei elkészültek, ezek a tervek jóváhagyásra kerültek, jelenleg a kisajátítás van folyamatban, a kivitelezés nettó összege, 170 millió forint rendelkezésre áll, és amint a kisajátítás befejeződik, elkezdődhetnek a munkák.”- közölte.

Horváth László egy választási szórólapot is bemutatott az újságíróknak, amit elmondása szerint az MSZP terjeszt, és amely szerinte valótlanságokat tartalmaz.


Közösségi funkciók