3 °C

 
 
Idén sem állhat meg a város fejlődése

Örülünk a magas adóbevételnek, de nem örülünk annak, hogy a város adóerő-képessége miatt az idén az állam várhatóan mintegy egymilliárd forintot elvon tőlünk – kezdte beszédét Hiesz György polgármester azon a már hagyományosnak számító évértékelő rendezvényen, ahol Gyöngyös 2019-es gazdasági teljesítményét méltatta.

Már használatban az elektromos autó

Kormánytámogatással elektromos személyautót kapott a Bugát Pál Kórház is.

A weben is lehet jelezni az úthibát

A fagyos, téli időjárás és a megnövekedett gépjárműforgalom jelentősen megterheli és rongálja az utakat. A gyors hibaelhárítást bárki segítheti, ha jelzi az állami tulajdonban lévő utak kezelőjének a problémát.

Változnak a szabadtéri irányított égetés szabályai

Az 54/2014 (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályokról (továbbiakban: OTSZ) 111. számú fejezete "A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai" terén, az OTSZ módosításainak hatályba lépésével, 2020. január 22. után jelentősen változnak.

Közös hivatal és parkfenntartás - ismét ülésezett a képviselő-testület

A Pálosvörösmarttal közös önkormányzati hivatal létrehozásával kapcsolatos ügyekről és a parkfenntartási feladatok ellátásáról szóló közbeszerzés kiírásáról döntött január 9-i, rendkívüli ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenHorváth László: álságos a kezdeményezés

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.04.04. péntek
 
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Álságosnak nevezte az MSZP és a Jobbik jelöltjének választási vitakezdeményezését a Fidesz-KDNP helyi jelöltje. Horváth László szerint, akik a vitát kezdeményezték, az elmúlt négy évben is képviselők voltak, mégsem ajánlották fel segítségüket, amikor a választókerületben arra szükség lett volna.

 

Horváth Lászlót, a Fidesz gyöngyösi képviselőjelöltjét korábban Vona Gábor, a Jobbik, és Sós Tamás, az MSZP jelöltje is vitára hívta. Szerdai sajtótájékoztatóján Horváth László világossá tette, hogy nem kíván vitázni, mert szerinte a kezdeményezések álságosak.

„Ez azért nem tűnik teljesen tiszta szándéknak, azért is mondhatnám, hogy ezek a kezdeményezések részben álságosak, mert olyan jelöltektől származnak, akik az elmúlt négy évben is képviselők voltak. Tehát lett volna alkalmuk és lehetőségük arra, hogy az elmúlt évek során különféle problémák kapcsán konzultációt vagy közös fellépést, összefogást kezdeményezzenek, erre azonban példa nem volt.” - fogalmazott Horváth László.

Horváth László ezek között az ügyek között említette Gyöngyös adósságrendezését, amelyről a kormány által kiállított bizonyságlevelet is megmutatta az újságíróknak. A képviselőjelölt azt mondta: a többi jelölt közül nem találkozott senkivel Abasáron az ivóvízszennyezés idején, akkor, amikor a Mátrai Erőmű 20 milliárdos osztalék-kifizetésről döntött, és akkor sem, amikor a bélapátfalvi kitagolások ügyét kellett kezelni. Horváth László szerint a Károlytáró és Gyöngyösoroszi közötti út beszakadását is a kormánynak köszönhetően sikerült rendezni.

Ez utóbbival kapcsolatban a Fidesz jelöltje új hírekkel is szolgált.

„Az útszakasz helyreállítási kiviteli tervei elkészültek, ezek a tervek jóváhagyásra kerültek, jelenleg a kisajátítás van folyamatban, a kivitelezés nettó összege, 170 millió forint rendelkezésre áll, és amint a kisajátítás befejeződik, elkezdődhetnek a munkák.”- közölte.

Horváth László egy választási szórólapot is bemutatott az újságíróknak, amit elmondása szerint az MSZP terjeszt, és amely szerinte valótlanságokat tartalmaz.


Közösségi funkciók