3 °C

 
 
Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Permeteznek

A gesztenye- és platánfák permetezését végzik Gyöngyösön augusztus 16-a és 18-a között.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. augusztus 22-én, csütörtökön, eső esetén augusztus 23-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Két új játszóvár épült a városban

Gyöngyös önkormányzata a város idei költségvetéséből jelentős összeget fordít a játszóterek felújítására. Legutóbb két játszóvárat is birtokba vehettek a gyerekek.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

A szélsőjobb veszélyeiről beszélt az újságíró

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.19. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Szlazsánszky Ferenc, az atv.hu főszerkesztője és a Hetek közéleti hetilap újságírója volt a Konzervatív Értékek Klubjának meghívott előadója a gyöngyösi Művelődési Központban.

   

  Szélsőjobboldali jelenségek Magyarországon – ez volt az esti rendezvény címe, amelyen több tucat érdeklődő jelent meg. Szlazsánszky Ferenc, újságíró az előadás elsődleges céljaként azt jelölte meg: szeretné felhívni a figyelmet a szélsőséges folyamatok egyre növekvő térnyerésére.

  Úgy vélte: kár lenne vitatni, hogy a szélsőséges pártok létező problémákra hív(hat)ják fel a figyelmet.

  - Azt nem vitatja senki, hogy azok között a problémák között, amelyekről a Jobbik beszél, vannak reális és húsbavágó problémák. Itt a párt által kínált válaszokkal és megoldásokkal van a probléma. Illetve számomra azzal is probléma van, hogy ki képvisel egy adott problémát - fogalmazott az újságíró. Beszélt arról is: a Jobbik nem csak párt, de egy mozgalom is, amelynek társszervezetei komoly szélsőjobboldali tevékenységeket folytatnak Magyarországon.

  Vona Gábor a rendezvényen elhangzottakra reagálva azt mondta, mivel a konkurens pártok az utóbbi időben látják a Jobbik erősödését, ezért zúdítanak most össztüzet a pártra. Úgy vélte, ezekre fölösleges bármit is reagálni, ő a programok ütköztetését, és azok megvitatását hiányolja, és bárkivel kész leülni beszélgetni, és megvédeni a programjukat.


  Közösségi funkciók