3 °C

 
 
Ifjúsági központ alakulhat a műemlék ingatlanban

Ifjúsági és turisztikai központtá alakulhat a Nádor utca 10. szám alatti műemlék épület egy szlovák-magyar közös európai uniós pályázatnak köszönhetően. A pályázat benyújtásáról idei utolsó ülésén döntött a gyöngyösi képviselő-testület, amely határozott a gyermekek számára térítésmentesen nyújtott oltási programok folytatásáról is.

Szünetel az ügyfélfogadás a hivatalban

Igazgatási szünetet tart a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal december 23-a és 31-e között. Ezen időszakban a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

Ezt a számot hívja, ha hajléktalant lát az utcán

Gyöngyösön senkinek sem kell az utcán élnie, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) által működtetett Hajléktalanok Gondozóházában nappali melegedő, éjjeli menedékhely és átmeneti szállás várja a fedél nélkül élőket, és szociális munkások utcai jelenlétével segítenek a lakhatási krízisben élőkön. Ha az utcán hajléktalan személyt látunk, akkor segítünk igazán, ha minden esetben megbizonyosodunk róla, hogy milyen veszélyhelyzet áll fenn.

Korlenyomat - ajándéknak is kitűnő

Ünnepélyes keretek között bemutatták a Gyöngyösi Kalendárium 2020 kiadványt.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenA szélsőjobb veszélyeiről beszélt az újságíró

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.03.19. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Szlazsánszky Ferenc, az atv.hu főszerkesztője és a Hetek közéleti hetilap újságírója volt a Konzervatív Értékek Klubjának meghívott előadója a gyöngyösi Művelődési Központban.

   

  Szélsőjobboldali jelenségek Magyarországon – ez volt az esti rendezvény címe, amelyen több tucat érdeklődő jelent meg. Szlazsánszky Ferenc, újságíró az előadás elsődleges céljaként azt jelölte meg: szeretné felhívni a figyelmet a szélsőséges folyamatok egyre növekvő térnyerésére.

  Úgy vélte: kár lenne vitatni, hogy a szélsőséges pártok létező problémákra hív(hat)ják fel a figyelmet.

  - Azt nem vitatja senki, hogy azok között a problémák között, amelyekről a Jobbik beszél, vannak reális és húsbavágó problémák. Itt a párt által kínált válaszokkal és megoldásokkal van a probléma. Illetve számomra azzal is probléma van, hogy ki képvisel egy adott problémát - fogalmazott az újságíró. Beszélt arról is: a Jobbik nem csak párt, de egy mozgalom is, amelynek társszervezetei komoly szélsőjobboldali tevékenységeket folytatnak Magyarországon.

  Vona Gábor a rendezvényen elhangzottakra reagálva azt mondta, mivel a konkurens pártok az utóbbi időben látják a Jobbik erősödését, ezért zúdítanak most össztüzet a pártra. Úgy vélte, ezekre fölösleges bármit is reagálni, ő a programok ütköztetését, és azok megvitatását hiányolja, és bárkivel kész leülni beszélgetni, és megvédeni a programjukat.


  Közösségi funkciók