3 °C

 
 
Idén sem állhat meg a város fejlődése

Örülünk a magas adóbevételnek, de nem örülünk annak, hogy a város adóerő-képessége miatt az idén az állam várhatóan mintegy egymilliárd forintot elvon tőlünk – kezdte beszédét Hiesz György polgármester azon a már hagyományosnak számító évértékelő rendezvényen, ahol Gyöngyös 2019-es gazdasági teljesítményét méltatta.

Már használatban az elektromos autó

Kormánytámogatással elektromos személyautót kapott a Bugát Pál Kórház is.

A weben is lehet jelezni az úthibát

A fagyos, téli időjárás és a megnövekedett gépjárműforgalom jelentősen megterheli és rongálja az utakat. A gyors hibaelhárítást bárki segítheti, ha jelzi az állami tulajdonban lévő utak kezelőjének a problémát.

Változnak a szabadtéri irányított égetés szabályai

Az 54/2014 (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályokról (továbbiakban: OTSZ) 111. számú fejezete "A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai" terén, az OTSZ módosításainak hatályba lépésével, 2020. január 22. után jelentősen változnak.

Közös hivatal és parkfenntartás - ismét ülésezett a képviselő-testület

A Pálosvörösmarttal közös önkormányzati hivatal létrehozásával kapcsolatos ügyekről és a parkfenntartási feladatok ellátásáról szóló közbeszerzés kiírásáról döntött január 9-i, rendkívüli ülésén a gyöngyösi képviselő-testület.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenGyöngyösi Kalendárium: olvasni mindig öröm

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.12.06. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Gyöngyösi Kalendárium 2020-as évre szóló kiadványa értékes könyv lesz mindazoknak, akik ismerik és szeretik Gyöngyöst, s azoknak is, akik szeretnének megismerkedni a város jelenével, régebbi és közelmúltjával.

   
   

  A kalendárium műfaját tekintve egy esztendőre szól, s a szórakoztatás mellett praktikus információkkal is szolgál, így egész évben helye lehet az éjjeliszekrényen, hiszen felütheti az olvasó akkor is, ha valami szépet, valami izgalmasat, valami példaadót szeretne olvasni.

  Az immár több mint százéves hagyományra visszatekintő Gyöngyösi Kalendárium 2020-as kiadását december elején vehetik kézbe az olvasók.

  A hagyomány, érték és minőség jegyében készült évkönyv bemutatja a gyöngyösi születésű, Londonban élő Tari Zsófiát, aki íróként és vezető kreatív designerként bontogatja szárnyait. Az ismert televíziós bemondó, Mohai Gábor egyebek között a Gyöngyösön töltött gyermekkoráról mesél, míg dr. Gulyás Zoltán főorvos és testvére egy páros interjúban osztják meg az olvasókkal életük legfontosabb történéseit és legféltettebb titkait. Ismét a könyv része lesz egy szemet gyönyörködtető fotóalbum, melyet Trencsényi Tibor alkotásaiból állítottak össze. A könyv választ ad arra a kérdésre is, mit adnak a mai tudománynak a preparált állatok és növények, milyen hasznos szerepet töltenek be a 21. századi ember életében a természettudományi múzeumok. Fény derül továbbá arra is, hogyan és hol szórakozhattak az 1990-es évek derekán a gyöngyösi fiatalok, őszintén vall súlyos betegségéről Farkas-Nagy Nóra újságíró, az idén nyáron végleg bezárt Kulacs étterem tulajdonosai pedig felidézik az elmúlt majd’ öt évtized legemlékezetesebb eseményeit, vendégeit. Az idén 25 éves születésnapját ünneplő Gyöngyösi Városi Televízió egykori és jelenlegi munkatársai pedig arra vállalkoztak, hogy a kezdetektől napjainkig bepillantást engednek azokba a kulisszatitkokba is, melyek eddig rejtve maradtak a nézők előtt.

  Mindez csak néhány kiragadott írás a 2020-as Gyöngyösi Kalendáriumból, ami a praktikus információk jegyében természetesen most is tartalmaz naptárt, közérdekű adatokat, tudnivalókat.

  A Gyöngyösi Kalendárium ezúttal is Gyöngyösről szól, de nem csak gyöngyösieknek, így akár karácsonyi ajándékként is bátran ajánlható.

  A könyv idén is a Gyöngyösi Városi Televízió gondozásában jelenik meg, s a már megszokott helyeken, a Fő téri és a plázai könyvesboltban, a Tourinform irodában, a Mátra Művelődési Központban, valamint a Gyöngyösi Városi Televízióban vásárolható meg, változatlan áron, változatlan minőségben.

  A Gyöngyösi Kalendárium 31. évfolyamának ünnepélyes könyvbemutatója december 9-én 17 órakor lesz a Kékes étteremben, ahová mindenkit szeretettel várnak a könyv készítői.


  Közösségi funkciók