3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Nagyot szólt az Omega

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2014.07.27. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2014-07-27 10:30
 
 

Bezár
Cikk küldés
 
 

Ha születésnap, akkor egy (két) kósza zivatar sem ronthatja el a hangulatot.

 

Minden jó, ha a vége jó – így volt ez szombaton a gyöngyösi Omega koncerten is, melyre a rendőrség és a szervezők becslése szerint mintegy tízezer ember gyűlt össze. A Kossuth-díjas zenekar koncertjére szinte megtelt a Fő tér, hogy Gyöngyös együtt ünnepelhesse meg a város 680 éves évfordulóját.

 

Bár a fellépést megelőzően egy gyors zápor söpört végig Gyöngyösön, ami még az első dal alatt is igen kitartó volt, de a több ezres közönséget az eső sem riasztotta el. A zenészek egy hatalmas bulival köszönték meg a város és a rajongók kitartását.

 

Az Omega legújabb, Oratórium című nagylemeze dalait mutatta be Gyöngyös születésnapi buliján, ahonnan természetesen nem hiányozhattak az olyan régi nagy Omega-slágerek, mint a Gyöngyhajú lány vagy a Régi csibészek. A fergeteges hangulatról a város szülötte, a zenekar dobosa, Debreczeni Ferenc (Ciki) nem csak a dobok mögül gondoskodott. A zenésznek ugyanis azzal, hogy szülővárosában koncertezhetett az Omegával, egy régi vágya is teljesült.

 

A születésnaphoz méltó koncerten közreműködött a Danubia Szimfonikus Zenekar, valamint a gyöngyösi Cantus Corvinus Vegyeskar, a Come Prima Énekegyeüttes és a Sound of Spirit Énekegyüttes. A kórusok felkészülését a karvezetők: Holló Erzsébet, Magos-Molnár Ágnes és Nagy Gábor segítették.

 

A koncertet követően Faragó László, a város polgármestere a gyöngyösi éremgyűjtők Tisztelet az elődöknek elnevezésű sorozatban megjelent Almásy-éremmel ajándékozta meg a zenekar tagjait.

Az Omega nevében a billentyűs Benkő László mondott köszönetet. Elmondta: évtizedekkel ezelőtt is gyakran megfordultak Gyöngyösön, éppen ezért szembe tűnő az a fejlődés és változás, ami a várost az utóbbi években jellemezte.

Végül a polgármester a koncert fő támogatójának, a Mátrai Erőmű Zrt.-nek és Valaska Józsefnek az igazgatóság elnökének is köszönetet mondott a koncert nagylelkű támogatásáért.


Közösségi funkciók