3 °C

 
 
13/2021.(III.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. március 26-án rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

12/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A PÉNZBELI ÉS TERMÉSZETBENI SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL.

10/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

9/2021.(II.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. február 26-án rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Táncosok fogtak össze az SMA-s kislányért

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2021.03.20. szombat
 
Utoljára módosítva: 2021-03-20 10:00
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Heves megyei táncosok fogtak össze azért, hogy egy SMA-ban szenvedő kislánynak segítsenek.

   
   

  A gerinc eredetű izomsorvadás egy ritka öröklődő betegség, amit a gerincvelő mozgató idegsejtjeinek a fokozatos elvesztését eredményezi. Az idegsejtek pusztulása fokozatos izomgyengeséget, sorvadást okoz a kapcsolódó izmokban. Sajnos előfordul, hogy az SMA-ban szenvedő gyerekek a 2 éves kort sem élik meg. Az izomgyengeség a nyelést és a légzést is eléri végül.

  A több gyöngyösi táncegyesületet is felvonultató összefogás ezúttal a kis Lilinek igyekszik segíteni. A cél, hogy a kislány minél teljesebb életet élhessen, ne legyen szüksége később a most használt gépekre és állandó lélegeztetésre. Az összefogásban részt vesz a BellyDance Artistique Táncstúdió, mint szervező, a Black Jam Sport Egyesület Hip Hop Tánciskola, az Attitude Táncműhely, az Anita Hastánc iskola, a Virtus Kamara Táncegyüttes, a Karida Hastáncsoport, a Tomory Gábor Néptánciskola, a No comment Hip hop, a Perlas de Salsa, a Vidróczki Néptáncegyüttes, Fitt-Kriszti, a DreamTeam Cheerleeadrers, a Ride Show Dance és a Salsa mojito.

  A március 27-én megrendezésre kerülő táncgála célja, melynek teljes bevétele Lilike álmainak megvalósítását támogatja az, hogy egy rendkívül szórakoztató színes online tánckavalkáddal nyűgözze le a művészetet, táncot kedvelő és egy jó ügy érdekében tenni kész közönséget.

  A táncgála egy zárt YouTube-csatornán fog zajlani. További részleteket megtalál az esemény Facebook-oldalán.

  Nem Lili az egyetlen SMA-ban szenvedő gyermek, akiért Gyöngyös összefogott. 2019-ben szintén egy jótékonysági táncgálával és kézműves vásárral igyekeztek segíteni Erdős Ákosnak. Aki mellé nem csak magánszemélyek, de egyesületek, mint a Gyöngyösi Kézilabda Klub is odaállt. A több mint egymillió forintból a család Ákos gyógykezelését finanszírozta, valamint ebből az összegből vásárolt segédeszközöket is.

  Ugyancsak két évvel ezelőtt sokan húztak futócipőt annak érdekében, hogy az akkor 1 éves Györök Zente segítségére siessenek. A jótékonysági futáson, melyen az óvodástól a nyugdíjasig, minden korosztály képviseltette magát, 2,5 millió forint gyűlt össze, amelyből a gerincsorvadásban szenvedő kisfiú orvosi kezelését finanszírozták.


  Közösségi funkciók