3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


A téli síkosságmentesítés nem csak közös érdekünk, de közös feladatunk

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.12.03. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Város Önkormányzata idén is megtesz mindent annak érdekében, hogy a téli időszakban az állampolgárok biztonságosan közlekedhessenek.

   

  Ebben az évben is több millió forintot költ a helyhatóság arra, hogy a város biztonságosabban járható, szebb, tisztább legyen. Ehhez azonban az állampolgárok közreműködésére is szükség van, ezért kérjük, hogy szükség esetén tegyenek eleget kötelezettségeiknek azzal, hogy:

  - Tisztán tartják az ingatlan előtti, melletti járdaszakaszt és legalább 5 m szélességben az ingatlan körüli zöldfelületet,

  - (Tisztántartás tekintetében a következőt is kell érteni: járdák és közterületek rendszeres tisztítása, hó- és síkosság-mentesítése,)

  - Tisztán tartják az útszegélyig az ingatlan előtti, melletti járdákat - 5 méteren belüli - nyílt árkokat és ennek műtárgyait,

  - Eltávolítják a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagokat, hulladékokat, megelőzve az ár- és belvizek kialakulását.

  A Gyöngyösi Városrendészeti Igazgatóság megkezdte az erről szóló tájékoztató szórólapok kihordását.

  Amennyiben valaki elmulasztja ezen kötelezettségeit, a helyi képviselő-testület 2000 év májusában megalkotott a környezetvédelemről szóló 15/2000. (V.22.) önkormányzati rendelete alapján 5 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig terjedő bírság szabható ki.

  Természetesen ebben az esetben sem a bírságolás a cél, a városrendészet munkatársai minden esetben első alkalommal figyelmeztetéssel élnek.

  Amennyiben idős kora vagy betegsége miatt a síkosságmentesítésre vonatkozó kötelezettségeket nem tudja teljesíteni, forduljon a Városgazdához

  Telefon: 70/866-9567

  E-mail: boros.vince@gyongyosph.hu

  Ezen felül továbbra is kérjük, hogy ha a közterületen rendellenességet, szabálysértést (törmelék, szemét illegális lerakását, zöldterület-rongálást, allergiát okozó növények irtásának elmulasztását, stb.) észlel, szíveskedjen azt a Járőrszolgálat telefonszámára: 70 / 866 - 9555 vagy a 80 / 203 - 940 zöldszámra jelezni, vagy közvetlenül a Városrendészetnél bejelentést tenni.

  Fontos! A karácsony után fennmaradt fenyőfák elszállításáról külön gondoskodik a NHSZ Mátra Hulladékkezelő Nonprofit Kft az ünnepek után, ezért kérjük fenyőfáikat ne helyezzék a zöldhulladék közé.


  Közösségi funkciók