3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Beköltöztek az ünnep fényei a Fő térre

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.11.30. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2020-11-30 08:20
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Czímer Tamás

  Figyeljünk a bennünk lévő csendre, ami utat mutat önmagunkhoz és a szívünkben élő szeretteinkhez is - ez advent első vasárnapjának üzenete.

   
   

  Vasárnap fellobbant a város adventi koszorújának első, hitet jelképező gyertyája. A gyertyagyújtást hagyományosan Hiesz György polgármester és a római katolikus egyház képviseletében Barta Márton káplán végezte el, aki beszédében kiemelte: a csendnek most különösen jelentős szerepe van az életünkben.

  A plébános utalt a veszélyhelyzet miatti kijárási tilalomra, ami miatt szinte rászakad az emberre a csend.

  - Sajnos ezzel a régi értékkel sokszor nem tudunk mit kezdeni. Nem tudjuk megtölteni értelmesen, ezért inkább száműzzük, bekapcsoljuk a televíziót vagy zenét hallgatunk. Pedig a csend htalmas értéket hordoz, hatalmas ajándék, mert a csendben találkozhatunk önmagunkkal, a szívünkben élő szeretteinkkel, és találkozhatunk Istennel is, megkapva azt a szeretetet, amire mindannyian vágyunk - hangsúlyozta a káplán hozzátéve: talán azért száműzzük a csendet, mert félünk az önmagunkkal való találkozástól, és félünk beismerni, hogy nem vagyunk tökéletesek.

  Meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján

   
  40 kép
  Dátum: 2020-11-29 18:46:00
   

  Az ünnepélyes gyertyagyújtás minden évben az egyik legszebb és legnépszerűbb pillanata a gyöngyösi adventi rendezvénysorozatnak, ám idén a koronavírus-járvány miatt ünnepi műsor nélkül zajlott az esemény, az érdeklődők pedig a Gyöngyösi Televízió közreműködésével online közvetítésen kísérhették figyelemmel.

  Advent első vasárnapján az ünnepi díszkivilágítást is felkapcsolták a Fő téren.

  Az adventi koszorú második gyertyáját december 6-án 17 órakor gyújtják meg, miután Kocsik Mónika, az evangélikus egyház lelkésze megosztotta gondolatait az ünneppel kapcsolatban.


  Közösségi funkciók