3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Gyertyagyújtással és karácsonyfával készül a város az ünnepekre

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.11.28. szombat
 
Utoljára módosítva: 2020-11-30 08:11
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Már teljes pompájában várja az ünnepeket Gyöngyös karácsonyfája a Fő téren. A 12 méteres normann fenyő a hét közepén érkezett Visontáról. Az örökzöldre 700 dísz került, amelyekből több mint 300-at a Mátra Művelődési Központ (MMK) dolgozói készítettek. Az ünnepi hagyományok jegyében a betlehemi állatsimogatót is felállították a Fő téren, és vasárnap 17 órakor az adventi koszorún is meggyújtják az első gyertyát.

   
   

  Rendhagyó módon díszítették fel az idén a mindenki karácsonyfáját Gyöngyösön. A járványhelyzet miatt ez alkalommal nem az óvodások segítettek a faöltöztetésben, hanem a Mátra Művelődési Központ dolgozói, a csúcsdíszt pedig a katasztrófavédelem darus kocsijának segítségével helyezték fel a fenyő legtetejére.

  Nagy Andrea, az MMK-t üzemeltető Kulturális Nonprofit Kft. igazgatója elmondta: csaknem két hétig dolgoztak a kollégái azon, hogy bronz és aranyszínű fényes papírba csomagolják a hungarocell gömböket.

  A fa felöltöztetésében Szalmási Edit is segítségükre volt. A dekoratőr a díszek színvilágával kapcsolatban kiemelte: az aranyra azért esett a választásuk, mert ez a szín jelképezi leginkább a karácsonyt. Ezt a tradicionális színt pedig a manapság divatos rose gold-dal egészítették ki, de felkerültek a fára azok a díszek is, melyeket tavaly készítettek az óvodások.

  A hétszáz díszből így jutott a szökőkutakra és a szintén a Fő téren lévő adventi koszorúra is.

  Az ünnepi hangulat megteremtését a betlehemi állatsimogató teszi még teljesebbé. A szalmával bélelt házikó lakói a gyöngyösi állatkertből érkeztek.

  Fotó: Gyöngyösi TV

  Habár a Fő tér már ünnepi hangulatban pompázik, a koronavírus-járvány miatt az idei advent és karácsony más lesz, mint amit eddig megszoktunk – mondta Hiesz György polgármester hozzátéve: ha el is maradnak az élő koncertek, és a város által az ünnephez kapcsolódó hagyományos egyházi szertartások, a karácsonyi hangulatot a díszbe és fényekbe öltöztetett várossal sikerül megteremteni.

  A hagyományokhoz híven az ünnepre hangolódás jegyében advent első vasárnapján idén is meggyújtják Gyöngyös adventi koszorúján az első gyertyát.

  November 29-én, vasárnap 17 órakor a Fő téren a római katolikus egyház képviseletében Barta Márton káplán osztja meg gondolatait a résztvevőkkel, majd az adventi koszorú megáldása után Hiesz György polgármesterrel közösen meggyújtják a várakozást jelképező első gyertyát. Az eseményt a Gyöngyösi TV közreműködésével a város hivatalos Facebook-oldalán élőben közvetítjük.


  Közösségi funkciók