3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Parkolás: használni kell a papírórát

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.11.13. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Továbbra is használni kell az autósoknak a parkolás megkezdését jelző papírórát Gyöngyösön, a feltételekhez kötött várakozási övezetekben, vagyis a Koháry úton és környékén, valamint a toronyháznál és annak közelében. Ugyanis, ha valaki nem a parkolózónában lakik, akkor két óránál hosszabb ideig a jelenlegi helyzetben sem maradhat a területen.

   
   

  Ezek a parkolási zónák - a KRESZ és az önkormányzati rendelet alapján - nem azonosak a fizető parkolókkal, ezért az ingyenes parkolással kapcsolatban bevezetett kormányrendelet ezekre a területekre nem vonatkozik.

  A táblákkal ellátott feltételekhez kötött várakozási övezetekben továbbra is csak az ott lakó, érvényes parkolókártyával rendelkezők parkolhatnak díjmentesen. Egyéb esetben az ingyenes várakozás nem haladhatja meg a két óra hosszát. A parkolás kezdetét a Koháry úton és környékén, valamint a toronyháznál és annak közelében továbbra is az autóban jól láthatóan elhelyezett papírórával kell jelezni.

  Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság vezetője elmondta: míg a fizetőparkolók esetében a parkolóőrök végezték az ellenőrzést, addig a parkolózónákban a közterület-felügyelet ellenőrzi a jogosultságot, vagyis azt, hogy ott lakik-e az autótulajdonos és van-e kártyája, illetve azt, hogy ha nem ottlakóról van szó, nem haladta-e meg a parkolási idő a két órát, amit az autósok a papírórák elhelyezésével tudnak igazolni. Fontos, hogy a parkolóőrök által alkalmazott fizető parkolókban használatos pótdíj nem azonos a felügyelők által kiszabott helyszíni bírsággal, mivel az utóbbinál a KRESZ szabályai az irányadók.

  Abban az esetben, ha a parkolás feltétele közül valamelyik nem teljesül, vagyis két órán túl várakozik valaki, vagy nincs kitéve az autójában a papíróra, akkor ezért a városrendészet munkatársai bírságot szabhatnak ki.


  Közösségi funkciók