3 °C

 
 
Tájékoztatás Gyöngyös város új településrendezési eszközei elfogadásáról

Tájékoztatom a lakosságot, az érdekképviseleti, civil és gazdálkodó szervezeteket, valamint vallási közösségeket, mint partnereket, hogy Gyöngyös város új településrendezési eszközei (településszerkezeti és szabályozási terv), valamint az azokhoz kapcsolódóan elkészített környezeti vizsgálat a Képviselő-testület októberi ülésén elfogadásra került.

34/2020.(XI.12.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. november 12-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

Közszolgálati jelentés

Gyöngyös Város felelősségi körébe tartozó (menetrendszerinti helyi) autóbuszos személyszállítási közszolgáltatásról szóló 2019. évi adatok közzététele.

33/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVÉRŐL.

32/2020.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. október 29-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS JELKÉPEIRŐL ÉS NÉVHASZNÁLATÁRÓL.

Bővebben


Gyöngyös logója a várost szimbolizálja

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.10.29. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2020-10-29 15:01
 
  Szerző: Pásztor Csilla
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Bemutatták Gyöngyös logóját, az emblémán megjelennek a régióra jellemző földrajzi értékek, a Mátra, Kékestető, Galyatető, a szőlőültetvények - hangzott el az átadó ünnepségen, ahol a tervező, a gyöngyösi születésű Garai Gábor adta át Hiesz György polgármesternek a térséget szimbolizáló logót.

   
   

  A képviselő-testület a szeptemberi ülésén elfogadta annak a szakmai bizottságnak a döntését, amely 37 pályázó 65 érvényes logóterve közül kiválasztotta Gyöngyös logóját, amely segíti majd a település népszerűsítését, könnyebbé teszi a város beazonosítását, de semmiképpen nem váltja fel, és nem helyettesíti Gyöngyös címerét.

  A logó a címernél egy sokkal egyszerűbb jelkép, ami a várost szimbolizálja - mondta a logópályázat lebonyolításáért felelős Kárpáti István alpolgármester hozzátéve: Gyöngyösnek van egy nagyon szép címere, ami ma már nehezen értelmezhető, és sokszor még a gyöngyösieknek is magyarázatra szorul. Éppen ezért szükség volt egy egyszerűbb, könnyebben beazonosítható Gyöngyöshöz köthető jelképre.

  A pályázat útján kiválasztott nyertes logó letisztult formavilága könnyed stílusban ábrázolja azt a régiót, ahol Gyöngyös elhelyezkedik. Az emblémán megjelenik a Mátra, Kékestető, Sástó, valamint a túrázási lehetőségek, a sípályák, a szőlőültetvények, a zöld város.

  A város vezetői szeretnék, ha minél több helyen szerepelne az új jelkép offline és online környezetben, a honlapon, a közösségi oldalakon, ajándéktárgyakon, vagy a rendezvényplakátokon.


  Közösségi funkciók