3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


A szórakozóhelyeket is ellenőrzi a hivatal

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.10.07. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az országos és a megyei tendenciával ellenétben Gyöngyösön hetek óta stagnál a koronavírussal fertőzöttek száma. A szeptemberi 25 fős csúcsot kivéve, hetente 11-15 beteget regisztráltak, október 6-án 13 gyöngyösi fertőzöttet tartottak nyilván. A kedvező helyzet megőrzését és a vírusterjedés lassítását a szeptember elején bevezetett helyi korlátozó intézkedések is segítik. A még hatékonyabb védekezés érdekében pedig intézményeiben gyorsteszteket biztosít az önkormányzat, és a szórakozóhelyeket is ellenőrzi.

   
   

  Gyöngyössel kapcsolatban is elmondható, hogy többségében továbbra is a fiatalabb korosztályhoz tartozók fertőződnek meg. A koronavírus felütötte fejét az egyik gyöngyösi általános iskolában is, ahol egy fertőzött kisdiákról tudnak, 27 társának hatósági házi karantént rendeltek el.

  Hiesz György polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy fegyelmezett magatartással, a hatósági intézkedések betartásával - maszkviseléssel, a szükséges higiéniai feltételek megteremtésével, biztonságos távolságtartással, a tömegrendezvények, túlzsúfolt helyek elkerülésével - továbbra is megőrizhető Gyöngyösön a fertőzöttségi helyzet, vagy akár tovább laposítható a város járványgörbéje.

  A Gyöngyösön eddig bevezetett óvintézkedések továbbra is életben maradnak. A hatékonyabb védekezés érdekében a város által fenntartott bölcsődékben, óvodákban és szociális intézményekben az önkormányzat által vásárolt gyorstesztekkel szűrik majd az esetleges fertőzött személyzetet.

  Az önkormányzat intézményeiben pedig mindenhol kötelezően alkalmazni kell a pandémiás intézkedési tervet, amely egyebek között kiterjed a belépéskor kötelező testhőmérésre és kézfertőtlenítésre.

  A polgármesteri hivatal kereskedelmi hatósága - a közterület-felügyelők közreműködésével - továbbra is ellenőrzi a vendéglátóegységeket és a kereskedelmi helyeket, melyek közül az elmúlt napokban 63-ban jártak. Az ellenőrök kirívó szabálysértést nem tapasztaltak, mindössze a helyes maszkhasználatra kellett felhívni a figyelmet.

  Élve a lehetőséggel, az önkormányzat munkatársai a szórakozóhelyeken is ellenőrizni fogják, hogy betartják-e a vírus terjedését csökkentő korlátozásokat, tekintettel a hely befogadóképességére, a maszkhasználatra, valamin a távolságtartásra.

  A polgármester kiemelte: az önkormányzat várja azoknak az időseknek, illetve krónikus betegségben szenvedőknek a jelentkezését, akiknek segítségre van szükségük olyan hétköznapi teendők ellátásában mint a bevásárlás vagy a gyógyszerkiváltás.


  Közösségi funkciók