3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Az aradi vértanúk példája utat mutat

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.10.06. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Az aradi vértanúkra emlékeztek kedd délelőtt Gyöngyösön. Az önkormányzat által szervezett megemlékezés szónokaként Tóth Szabolcs önkormányzati képviselő arra emlékeztetett: a 171 évvel ezelőtt Aradon kivégzett tizenhárom honvédtábornok példája útmutatást ad a jóhoz, a méltóhoz és a tisztességhez. A megemlékezésen a Berze Nagy János Gimnázium tanulói elevenítették fel az október 6-án történteket.

   
   

  - Ez a nap főhajtás azok előtt, akiknek áldozatvállalása kovászként tartja egybe közös nemzettudatunkat, érleli és ápolja közös múltunkat. A mai gyásznap a csendes főhajtást kell, hogy jelentse a magyarok számára szerte a világon - fogalmazott beszédében Tóth Szabolcs önkormányzati képviselő az aradi vértanúk emléknapján szervezett városi megemlékezésen. A képviselő felidézte a tizenhárom honvédtábornok kivégzéséhez vezető történelmi eseményeket, s emlékeztetett: a nemzeti függetlenségért vívott harc vértanúi sokkal többen voltak az aradi tizenhármaknál, akiknek kivégzését alávaló gaztettnek minősítette. - Nemes férfiak voltak ők, akik a magyar mellett sok nációt képviselve nem csak a magyarok függetlenségének és önrendelkezésének ügye mellett álltak ki, hanem egész Európa szabadságáért áldozták életüket. Tóth Szabolcs úgy fogalmazott: az aradi vértanúk példája ma is útmutatást ad a jóhoz, a méltóhoz és a tisztességhez, ezért a történelemnek ezeket az oldalait gyakran kell fellapoznunk, és gyermekeinkkel is meg kell ismertetnünk. - A lámpás fényének mindig világítania kell a zsarnok ellen vívott, soha véget nem érő harcban - zárta beszédét a képviselő.

  A kedd délelőtti megemlékezésen a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium tanulói emlékműsort adtak elő, amelyben felelevenítették a kivégzések körülményeit és idéztek a vértanúk leveleiből. A megemlékezés zárásaként közel 30 párt, szervezet és intézmény helyezett el koszorút Batthyány Lajos szobránál.


  Közösségi funkciók