3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


A legjobbaknak jár majd az elismerés

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.10.05. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2020-10-05 13:20
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  November 1-jéig lehet javaslatot tenni, hogy jövő év elején kik kapják meg a gyöngyösi képviselő-testület által alapított díjakat. A Gyöngyös Város Kultúrájáért, valamint a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért, Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért, Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért elismerő címre az írásba foglalt, indoklással ellátott felterjesztéseket Hiesz György polgármesternek kell eljuttatni postai vagy elektronikus levélben.

   

  Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a város kulturális, közművelődési, közgyűjteményi, művészeti életében elért kimagasló érdemek elismerésére

  GYÖNGYÖS VÁROS KULTÚRÁJÁÉRT

  elnevezéssel kitüntetést adományozhat.

  A kitüntetés azon személyeknek és közösségeknek adható, akik Gyöngyös város kulturális életében kiemelkedő munkát végeztek vagy jelentős szellemi alkotással járultak hozzá a városi kulturális élet színvonalának emeléséhez.

  Azoknak a személyeknek és közösségeknek, akik kiemelkedő eredményt értek el a kulturális munka irányításában, az ifjúság művelődéséért végzett munkában, akik művészetükkel, alkotó- és szervező munkájukkal magas színvonalon járultak hozzá a város kulturális, művészeti értékeinek ápolásához, jelentős gazdagításához, országos és nemzetközi megismertetéséhez;

  Azoknak, akik elméleti és gyakorlati munkájukkal kiemelkedő módon hozzájárultak a város építészeti kultúrájának alakításához, védelméhez, megóvásához, műemlékvédelméhez.

  A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek:

  bármely gyöngyösi választópolgár, a Képviselő-testület bizottságai, a gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét Gyöngyösön kifejtő civil, vagy gazdálkodó szervezet, alapítvány, intézményi érdekképviseletek, a gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok.

  Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a tanulmányokban, művészetekben, közösségi munkában kimagasló eredményeket elért fiatalok elismerésére

  GYÖNGYÖSI FIATALOK A TUDÁSÉRT,
  GYÖNGYÖSI FIATALOK A MŰVÉSZETEKÉRT,
  GYÖNGYÖSI FIATALOK A KÖZÖSSÉGÉRT

  elnevezéssel, kitüntetéseket adományozhat.

  A kitüntetés azoknak a fiataloknak adományozható, akik a tanulmányokban, a művészetekben, közösségi munkában a felterjesztés időpontját megelőző időszakban kimagasló eredményt értek el.

  A kitüntetés Gyöngyösön élő, vagy városunkban tanulmányokat folytató, alkotó, közösségi munkában aktívan tevékenykedő, továbbá településünkről elszármazott fiatalnak adományozható, legfeljebb 35 éves korig.

  Évente összesen három, kategóriánként egy kitüntetés odaítélésére kerülhet sor. Kategórián belül lehetőség van megosztott kitüntetés odaítélésére is.

  A kitüntetés adományozására javaslatot tehetnek: bármely gyöngyösi választópolgár, a Képviselő-testület bizottságai, a gyöngyösi székhelyű, illetve tevékenységét Gyöngyösön kifejtő civil, vagy gazdálkodó szervezet, alapítvány, az intézményi diákönkormányzatok, a városban működő köznevelési és felsőoktatási intézmények intézményvezetői, pedagógusai, az iskolaszékek, intézményi tanácsok, az érdekképviseletek, gyöngyösi nemzetiségi önkormányzatok.

  BEADÁSI HATÁRIDŐ: 2020. NOVEMBER 1.

  A kitüntetésből évente legfeljebb kettő adományozható. A kitüntetéssel emlékplakett vagy emlékérem, oklevél, valamint - egyéni és csoportos kitüntetés esetében is - pénzjutalom jár.

  A kitüntetések átadására minden évben a Magyar Kultúra Napja alkalmából kerül sor.

  A részletes feltételeket és a kitüntetéssel járó elismerések leírását Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelete tartalmazza, mely a www.gyongyos.hu honlapon megtalálható.

  Az írásba foglalt, indokolással ellátott javaslatokat, melyek tartalmazzák a felterjesztő elérhetőségét, Hiesz György Polgármesternek címezve lehet benyújtani a Gyöngyösi Közös Önkormányzati Hivatal címén (3200 Gyöngyös, Fő tér 13.) vagy elektronikusan a hiesz.gyorgy@hivatal.gyongyos.hu e-mail címen, a fent megjelölt időpontig.


  Közösségi funkciók