3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Csütörtöktől több intézményt is bezárnak

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.09.09. szerda
 
Utoljára módosítva: 2020-09-09 14:30
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Bezárják az idősek, a fogyatékosok, valamint a pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátását biztosító intézményeket szeptember 10-től visszavonásig.

   

  Tekintettel az új koronavírus-járvány országos és helyi járványügyi adataira, és arra, hogy a járvány okozta megbetegedés elsősorban az idős és egyéb betegségben szenvedőket érinti leginkább, valamint, hogy a járvány a zártabb közösségekben, intézményekben gyorsabban terjed, a fenntartóval történt egyeztetés alapján a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) intézményeiben az alábbi szigorítások lépnek életbe: az idősek, a fogyatékosok, a pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátását biztosító intézményeket szeptember 10-től visszavonásig bezárják.

  Hétszínvirág Napközi Otthon

  A bezárás időtartama alatt a támogató szolgálat igény és megállapodás esetén otthonában személyi segítést biztosít, a bevásárlást, gyógyszerek kiváltását elvégzi. Az ellátottakkal való kapcsolattartás módja a járványügyi veszélyhelyzethez hasonlóan napi szinten telefonon történik, mely dokumentálása az eddig alkalmazott nyomtatványon történik.

  Idősek Klubja

  A bezárás időtartama alatt az egyszeri meleg étkezést kiszállítással biztosítják, illetve a klubban gondozók és a házi segítség nyújtás gondozói igény esetén látogatják az ellátottakat, a bevásárlást, gyógyszerek kiváltását elvégzik. Az ellátottakkal való akár személyes, akár telefonos kapcsolattartást napi szinten dokumentálják.

  Pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali ellátása

  Az egyszeri meleg étkezést kiszállítással biztosítják, illetve a klubgondozó és a közösségi ellátás gondozói rendszeresen látogatják a gondozottakat, a bevásárlást, gyógyszerek kiváltását elvégzik. Az ellátottakkal való akár személyes, akár telefonos kapcsolattartást napi szinten dokumentálják.

  A KHSZK telephelyein gondoskodnak a teljeskörű fertőtlenítésről.


  Közösségi funkciók