3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Újabb nemzetközi forrásra pályázik Gyöngyös

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.09.06. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2020-09-06 12:08
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A szlovákiai Losonc, a csehországi Melník és a lengyelországi Lodygowice városával közösen pályázik Gyöngyös a brüsszeli felhívású Európa a polgárokért elnevezésű pályázatra.

   

  Sikeres elbírálás esetén a négy ország mintegy 150 ezer euro támogatást fordíthat olyan rendezvények megszervezésére, melyek segítik egymás kultúrájának, hagyományainak megismerését, hozzájárulnak a városok közötti turisztikai együttműködések erősítéséhez, az energiahatékony és klímatudatos működés jó gyakorlatainak az elsajátításához a civil szféra, valamint a vállalkozások bevonásával.

  Nyertes pályázat esetén Gyöngyös vezetésével tíz közös rendezvényt kell megvalósítaniuk a partnereknek.

  - Jelenleg az energiánk nagy részét a koronavírus elleni küzdelem köti le, ám mindeközben készülnünk kell a jövőre is, hiszen egyszer véget ér a járvány, és akkor készen kell állnunk az újrakezdésre. Igaz ez az önkormányzatiságra, a civil életre, a gazdaságra és a turisztikára is - hangsúlyozta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere, aki szerint a négy ország közös pályázata épp az általa említett célokat szolgálja.

  A városvezető hangsúlyozta: azt szeretnék, ha valós és hosszú távú kapcsolatok, barátságok alakulhatnának ki a települések lakói, civil szervezetei és vállalkozói között.

  A nemzetközi együttműködést biztosító pályázatot a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. állította össze a konzorcium nevében, a gyöngyösi önkormányzat gesztorságával.


  Közösségi funkciók