3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Szánjunk tíz percet a jövőnkre!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.09.03. csütörtök
 
Utoljára módosítva: 2020-09-04 07:43
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös klímastratégiájának felülvizsgálata elengedhetetlen a város rövid és hosszú távú fejlesztési terveinek megvalósításához, éppen ezért az önkormányzat ellenőrzi és újragondolja Gyöngyös 2010-ben elkészült éghajlatvédelmi stratégiáját a város szén-dioxid kibocsátásának csökkentése érdekében, alkalmazkodva az éghajlatváltozás várható helyi hatásaihoz. A pontos helyzet meghatározásához minél többek véleményére, tapasztalatára szükség van. A munkába a szakértők mellett a helyi lakosságot is bevonják, hogy ötleteikkel a lehető legjobb irányba fejlődhessen a város.

   
   

  A globális klímaváltozáshoz az emberiség, és annak részeként Gyöngyös lakossága, vállalkozásai, intézményei és környezete is hozzájárul. Az éghajlatváltozáshoz való ésszerű alkalmazkodás mellett elengedhetetlen a tervezett közös fellépés a kibocsátások csökkentéséért, és a hatékony energiafelhasználásért. Ezért tudatosan fel kell készülni a várható hatásokra.

  A tevékenységek közös tervezése, az eredmények közös nyomon követése szolgálja azt a városi szintű közösségi gondolkodás elmélyítését, melynek eredménye egy jövőbe mutató éghajlatpolitikai tervezés. A tervezési folyamat eredményeként elkészülő városi klímastratégia célja a város alkalmazkodásának előkészítése a felmelegedés időszakában a megváltozott éghajlathoz. Ezzel párhuzamosan ki kell alakítani, hogy a jövőben életünket észszerű, energiahatékony működés jellemezze csökkentve az üvegházhatású gázok kibocsátását is. Ehhez cselekvési tervet kell közösen, szakemberek bevonásával készítenünk, melyet minden Gyöngyösön élő ember támogatni tud és ezek alapján meg kell tervezni azokat a beavatkozásokat, fejlesztéseket környezetünk védelmében, amely közös jövőnket szolgálja.

  Segítse ön is a szakértők munkáját az alábbi linken elérhető kérdőív kitöltésével, amely mindössze 10 percet vesz igénybe.

  A kérdőív kitöltéséra szeptember 15-ig van lehetőség.

  Kérdőív - Mennyire veszélyezteti Gyöngyöst az éghajlatváltozás?

  Együttműködésüket előre is köszönjük!


  Közösségi funkciók