3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


A városházán is csak maszkban lehet ügyet intézni

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.08.12. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Ismét egyre jobban terjed a koronavírus, hiszen a fertőzöttségi helyzet a márciusihoz hasonló adatokhoz közelít, ezért szerdai sajtótájékoztatóján arra kérte a gyöngyösieket Hiesz György polgármester, hogy a tavaszi időszakhoz hasonlóan, fegyelmezetten tartsák be a megelőzést szolgáló intézkedéseket.

   
   

  - Ahhoz, hogy a város most se legyen járványgócpont, nagyon fontos, hogy a zárt terekben, üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön használjunk maszkot, és ahol van rá lehetőség, a kézfertőtlenítésről se feledkezzünk meg – hangsúlyozta a polgármester hozzátéve, a vírus terjedését vélhetően a nagyobb turistaforgalom és a külföldről érkező, illetve a külföldről hazatérő vendégmunkások gyakoribb utazása, valamint a nagyobb létszámmal megrendezett családi és egyéb közösségi programok megrendezése is befolyásolta.

  A fertőzöttség további növekedésének megelőzése érdekében augusztus 12-től Gyöngyösön az alábbi szigorítások léptek életbe:

  - a városházán az ügyfelek kizárólag csak maszkban érkezhetnek ügyintézésre, belépéskor a kézfertőtlenítés is kötelező

  - a bölcsődékben és az óvodákban eddig sem enyhítettek a korábban bevezetett megelőző intézkedéseken. Ezeket a továbbiakban is betartják, és még körültekintőbben ügyelnek a fertőtlenítésre, a védőeszközök használatára

  - a város szociális intézményeiben is tavasz óta folyamatosan életben lévő szabályok maradnak érvényben. Ennek megfelelően az Idősek Bentlakásos Otthonában továbbra is a meghatározott látogatási időben, a megadott létszámkorlát mellett és kizárólag a szabadban találkozhatnak hozzátartozóikkal az idős gondozottak

  A polgármester kiemelte: ahhoz, hogy ne lépjenek életbe a tavasszal bevezetett sokszor karanténra kötelező intézkedések, elengedhetetlenül szükséges a fegyelmezett viselkedés, a maszk viselése és a kötelező távolság megtartása vásárláskor, utazáskor, ügyintézéskor, valamint a személyes higiénia betartása.

  Az augusztus 20-ra tervezett városi ünnepség - a kenyérszentelő szentmise és a városi kitüntetések átadása - nem marad el, hiszen a rendezvényen csak korlátozott számban vehetnek részt a meghívottak.

  Az őszre tervezett, nagy létszámú városi rendezvények megszervezéséről a járványhelyzet aktuális alakulása szerint döntenek majd.

  A polgármester arra kérte az időseket és a krónikus betegségben szenvedőket, ha tehetik, ne menjenek közösségbe, és vegyék igénybe az önkormányzat ingyenes szolgáltatását, hiszen az önkéntesek most is szívesen segítenek a bevásárlásban és a gyógyszerek kiváltásában.


  Közösségi funkciók