3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


Új teret kaptak a gyöngyösi fiatalok

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.08.05. szerda
 
Utoljára módosítva: 2020-08-07 09:44
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  Átadták a Gyöngyösi Ifjúsági Szolgáltató és Tanácsadó Iroda (GYITI) új közösségi terét. A három helyiség a Mátra Művelődési Központtól külön bejáratot kapott, és videójátékok, számítógépek is segítik a fiatalok szabadidőeltöltését. A cél, hogy kulturált körülmények között találkozhassanak és ismerkedhessenek a fiatalok.

   
   

  Számítógépek, babzsákok, videójátékok, később csocsóasztal és szabadtéri programok is várják a fiatalokat a most átadott közösségi téren. A külön bejáratú helyiségekben minőségi szórakozást kínálnak a helyieknek. Az ünnepélyes átadón Hiesz György polgármester arról beszélt, hogy ma Gyöngyösön nincs tere azoknak a fiataloknak, akik szeretnének leülni egy üdítő vagy egy sör mellé beszélgetni, egymás társaságát keresni, és így csapódnak egyik vendéglátótól a másikig, főleg péntek-szombati éjszaka. A városvezető szerint a most átadott ifjúsági központ hiánypótló lesz.

  A mintegy 10 millió forintból létrejött iroda átmeneti teret kínál a fiataloknak, egy pályázat segítségével ugyanis a jövőben a Nádor utca 10. alatt található volt Bíró-kúriát szeretnék megújítani és ifjúsági központtá alakítani. Addig is a Mátra Művelődési Központ volt vezetői irodájában várják a szórakozni vágyókat.

  Klenovics Patrik ifjúsági referens elmondta: három számítógéppel, videójátékokkal, babzsákokkal várják az iskola után betérő diákokat, akik ingyenes wifi-hozzáférést is találnak a GYITI-ben.

  A kerthelyiséget is tervezik használni, ott később szabadtéri rendezvényeket tartanának. A megnyitón a közönség két, sport-realityből ismert szereplővel találkozhatott, akik azt mondták, fontos, hogy ne csak online, hanem személyesen is elérhetőek legyenek azok számára, akik kíváncsiak rájuk. A közönségtalálkozón a műsor rejtelmeibe is beavatták az érdeklődőket, legfontosabb üzenetük az volt, hogy bárkiből válhat nyertes, ehhez kitartás és akaraterő kell.

  A most átadott közösségi tér minden nap déltől az esti órákig várja a fiatalokat.

  Az eszközbeszerzés önkormányzati támogatásból és az EFOP-1.8.7-16-2017-00011 pályázati támogatásból valósult meg.


  Közösségi funkciók