3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Az anyatejet adó édesanyákat köszöntötték

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.08.05. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   
  Fotó: Gyöngyösi TV

  A gyöngyösi anyatejgyűjtő állomás dolgozóit és a tejet adó édesanyákat köszöntötte az önkormányzat az anyatejes táplálás világnapja alkalmából. A cél, hogy felhívják a figyelmet az anyatejes táplálás fontosságára, és arra, hogy a csecsemők számára semmivel sem pótolható az anyatejes szoptatás.

   
   

  Az anyatejes táplálás világnapja alkalmából rendezett ünnepséget Gyöngyös városa, amelyen a helyi anyatejgyűjtő állomás dolgozóit, valamint a tejet adó édesanyákat köszöntötték. Az anyatej kiemelten fontos a csecsemő számára, hiszen minden olyan tápanyag megtalálható benne, ami a gyermek egészséges fejlődéséhez szükséges, valamint a szoptatás elengedhetetlen az anya-baba közti kötelék kialakulásához - mondta el beszédében Szén Gabriella önkormányzati képviselő, aki szerint az önkormányzat haladó szemléletű ebben a kérdésben, hiszen baba-mama szobát alakított ki a művelődési központban, ahol az anyatejes táplálás mellett később is lehetőség van a gyermekek tisztába tételére, szilárd táplálékkal történő étkeztetésére. A könyvtár és a kórház is csatlakozott a kezdeményezéshez - tette hozzá a képviselő, majd kiemelte, hogy több közintézménynek is támogatni kellene ilyen helyiségekkel a szoptató édesanyákat.

  Fotó: Gyöngyösi TV

  Gyöngyösön már 54 éve működik az anyatejgyűjtő állomás, ami a város számára különösen fontos. Hiesz György polgármester az önkormányzat elismeréseként ajándékkal köszöntötte az állomás dolgozóit.

  Gyöngyösön sok tejet adó anyuka van, akik szeretnék, ha mások is követnék a példájukat és segítenének azokon, akik nem tudnak szoptatni. Bankáné Gergely Katalin, az anyagtejgyűjtő állomás asszisztense alátámasztotta, hogy valóban sokan segítenek - még a veszélyhelyzet idején sem csökkent a számuk.

  Az ünnepség végén Végh Attila önkormányzati képviselő és Kévés Tamás alpolgármester is megköszönte a dolgozók és a tejet leadó anyák segítségét.


  Közösségi funkciók