3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Buszon, boltban továbbra is kötelező a maszk

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.07.31. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Habár hazánkban a járványügyi helyzet stagnál, a kormány nem enyhített az ehhez kapcsolódó szabályozáson. Továbbra is kötelező a maszk használata.

   
   

  Annak ellenére, hogy június közepén hivatalosan megszűnt a koronavírus okozta veszélyhelyzet, a járványügyi készültség továbbra is fennáll Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy a kormányrendelet értelmében az autóbuszokon és az üzletekben továbbra is kötelező viselni szájat és orrot takaró maszkot. Aki szabályt szeg, akár nagy összegű bírságra is számíthat.

  A járvány terjedésének megakadályozása érdekében, a május 4-től hatályos kormányrendelet értelmében a Volánbusz minden helyi és helyközi járatán kötelező a maszk viselése, vagy a száj és az orr eltakarása.

  Ugyanez a szabály vonatkozik azokra is, akik vásárlóként vagy dolgozóként keresik fel az üzleteket. A boltokban kizárólag csak maszkot viselve lehet vásárolni.

  A maszk viselése mellett továbbá tartani kell a kötelező legalább másfél méteres védőtávolságot is.

  A vírus terjedését jelentősen megakadályozza a higiénés szabályok betartása, ilyen például a gyakori kézmosás és a rendszeres fertőtlenítés.

  Az előírt, rendeletbe foglalt védelmi intézkedések megsértése, megszegése miatt a rendőrség bárkit figyelmeztethet, feljelenthet vagy akár helyszíni bírságot is alkalmazhat.

  Tartsuk be továbbra is az óvintézkedéseket, hiszen mindannyiunk érdeke a szabályok betartása, hogy a koronavírus ne hatalmasodjon el.


  Közösségi funkciók