3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Biztosítsunk szabad utat a víznek!

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.06.18. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A közterületeken lévő víznyelők, iszapfogók tisztításáról, valamint a gyűjtőárkok karbantartásáról gondoskodik az önkormányzat, ám az ingatlan-tulajdonosok is sokat tehetnek azért, hogy egy-egy nagyobb esőzés után a csapadékvíz akadálytalanul elfolyhasson.

   

  Az önkormányzati rendelet értelmében Gyöngyösön az ingatlantulajdonos kötelessége az ingatlan előtt lévő nyílt árok és műtárgyainak tisztán tartása. Az átereszek kipucolását szükség szerint a Heves Megyei Vízmű Zrt. nagynyomású mosással segíti. Ennek igényét a zrt.-nél kell jelezni.

  Az önkormányzat és a csapadékcsatorna-hálózat fenntartásáról gondoskodó Heves Megyei Vízmű Zrt. a rendelkezésre álló pénzügyi keretek között, a közérdek mértékéig mindent megtesz a közterületi csapadékvíz hatékony elvezetésének biztosítása érdekében. A zárt csapadékcsatorna karbantartását a Vízmű végzi, míg a víznyelők és az iszapfogók tisztításáról, valamint a gyűjtőárkok karbantartásáról az önkormányzat gondoskodik.

  Az ingatlanok csapadékíz-gazdálkodása, illetve víz elleni védelme az ingatlantulajdonos feladata és érdeke is. Éppen ezért fontos, hogy a saját ingatlanok állagának megóvása érdekében a tulajdonosok biztosítsák az ingatlanon belüli hatékony csapadékvíz-gazdálkodást - tárolást, hasznosítást, szikkasztást - és a víz elleni védelmet, továbbá tegyenek eleget az árkok tisztántartásával kapcsolatos kötelezettségüknek is.

  A hatékony csapadéklefolyás érdekében az önkormányzat arra kéri az ingatlan-tulajdonosokat, hogy ne söpörjék a csapadékvíznyelőbe az utcai hulladékot, hanem lehetőség szerint söpörjék el a rácsról a lefolyást akadályozó, fennakadt hulladékot.

  A csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos hibákat, műszaki problémákat a Heves Megyei Vízmű Zrt. Gyöngyösi Kirendeltségének Katona József utca 6. szám alatti ügyfélszolgálatán, vagy telefonon a 37/311-038 központi számon, valamint a 37/313-608-as hibabejelentő számon lehet jelezni.


  Közösségi funkciók