3 °C

 
 
28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

25/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZATI TULAJDONBAN LÉVŐ LAKÁSOK ÉS HELYISÉGEK ELIDEGENÍTÉSÉRŐL szóló 18/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

Bővebben

Igazolni kell, ha a gyerek nem jár óvodába

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.06.11. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Idén nem tartanak nyári szünetet a gyöngyösi óvodák, ahol immár három hete a biztonságos körülmények között fogadják a gyerekeket. Különösen fontos ez azért, mert a három évnél idősebb gyerekek óvodai nevelésben való részvétele kötelező.

   
   

  Miután a gyöngyösi óvodák is a veszélyhelyzet előtti, megszokott rendben működnek a 3. életévet betöltött, óvodaköteles gyermekek óvodai részvétele kötelező.

  Ha a szülők a nyári időszak alatt, meghatározott ideig nem szeretnék gyermeküket óvodába vinni, a távolmaradást mindenképpen igazolniuk kell a tagóvoda felé. Az igazolásnyomtatvány minden intézményben elérhető.

  Minden kisgyermek a saját tagóvodájában vehet részt óvodai nevelésben. A napi programok kialakításakor az óvodapedagógusok figyelemmel vannak arra, hogy a szakmai ajánlásoknak megfelelően a gyermekek minél több időt töltsenek a szabad levegőn, emellett lehetőséget biztosítanak a sokoldalú tevékenykedésre.

  Az óvodák teljes nyitvatartással, a járványügyi óvintézkedések betartása mellett várják a gyerekeket. A tagintézmények fokozott figyelmet fordítanak a higiéniás szabályok betartására. A gyermekek, dolgozók egészségének védelme érdekében továbbra is fontos, hogy csak az egészséges gyermeket vigyék a szülők óvodába.

  A kontaktusok csökkentése érdekében a szülők csak korlátozottan mehetnek be a tagintézményekbe, és az ott tartózkodás idején be kell tartaniuk az egymástól való legalább két méteres távolságot.

  A tagóvodák az iskolába készülő óvodás gyermekektől augusztus első és második hetében köszönnek el.


  Közösségi funkciók