3 °C

 
 
15/2020.(V.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 27-én rendeletet alkotott A HELYI KITÜNTETÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJÉRŐL SZÓLÓ 7/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

14/2020.(V.7.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 7-én rendeletet alkotott A PIACOK VESZÉLYHELYZETTEL ÖSSZEFÜGGŐ LÁTOGATÁSI RENDJÉRŐL

13/2020.(IV.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 30-án rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL.

12/2020.(IV.24.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 24-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

11/2020.(IV.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 17-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

BővebbenAz idősek védelme érdekében megmarad a piaci idősáv

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.05.22. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Május 25-től a normál működési rendnek megfelelően minden gyöngyösi óvodában és bölcsődében fogadják a gyerekeket. A szülők jelzése alapján hétfőtől 530 óvodás és 125 bölcsődés veszi igénybe újra az intézmények szolgáltatását - mondta Hiesz György polgármester pénteki sajtótájékoztatóján hozzátéve: az óvodákban és a bölcsődékben továbbra is különös gondot fordítanak a higiénés szabályok betartására.

   
   

  A polgármester tájékoztatása szerint az idősek védelme érdekében nem változtatnak a piaci vásárlással kapcsolatban korábban meghozott helyi rendeleten. Május 23-tól az eddigieknek megfelelően a gyöngyösi piacokon 11 és 12 óra között csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak. Azonban az ezt megelőző és az ezt követő órákban is bárki saját belátása szerint látogathatja a piacot, ahol maszkot viselni továbbra is kötelező mindenkinek.

  A veszélyhelyzet idején leállított helyijáratos autóbusz-közlekedés csak részben indul újra.

  - Két hónappal ezelőtt óvintézkedésből szüntettük meg a szolgáltatást, most pedig anyagi okok miatt kell újragondolnunk a helyjáratok biztosítását, ami eddig évente 80-100 millió forintba került az önkormányzatnak – indokolta a döntést Hiesz György. – A kormányzati elvonások, a csökkenő adóbevétel és a járványügyi helyzettel járó váratlan kiadások miatt módosítani kell a város költségvetését. A több mint 600 millió forintos bevételkiesést kompenzálnunk kell. Már biztosan látszik, hogy az idén elmarad több beruházás, fejlesztés, csökkentenünk kell az intézményi kiadásokat, de megtakarítást hozhat a csupán a lakosság mintegy tíz százaléka által igénybe vett helyijárat-közlekedés módosítása is. Olcsóbb, a városi büdzséhez igazodó megoldást kell keresnünk, habár a tömegközlekedés biztosítása nem kötelező önkormányzati feladat.

  Június 1-jétől a reggeli és a koradélutáni órákban már csak három járatpár közlekedik, melyek a város legtávolabbi pontjait kötik össze. A 2-es és a 3-as számú helyijárat észak-déli irányban, a Tesco áruházat és a Felsővárost, míg az 1-es számú autóbusz a Dombot köti össze a belvárossal. Emellett tervezik egy, a belvárost az ipari parkkal összekötő járat elindítását is, a dolgozók munkarendjéhez igazodva.

  A nyári szünetet követően elindulnak majd az iskolai járatok is.

  A sajtótájékoztatón Hiesz György polgármester bejelentette: az önkormányzat eláll a koronavírus kimutatására alkalmas diagnosztikai gép megvásárlásától, a rendelést lemondják. A döntést egyebek között a szállítást vállaló cég késlekedésével indokolta, ugyanis a március végén megrendelt készülék mind a mai napig nem érkezett meg Gyöngyösre. Másrészt a jelenlegi járványhelyzet sem indokolja a tesztgép megvásárlását. Ebben a Bugát Pál Kórház szakmai vezetése is megerősítette a polgármestert.

  A városvezető végül kitért arra, hogy június 4-én szeretnének méltóképpen megemlékezni a trianoni békediktátum százéves évfordulójáról, az ünnepség programjáról hamarosan döntenek.


  Közösségi funkciók