3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Gyöngyösön köszöntöttek és emlékeztek az ápolók napján

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.05.12. kedd
 
 
  Szerző: T. Bokros Mária
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Május 12. világszerte az Ápolók Nemzetközi Napja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja.

   

  Ebből az alkalomból a Bugát Pál Kórház vezetése online köszöntötte a Bugát Pál Kórház valamennyi ápolásban dolgozó munkatársát.

  - Kérjük Önöket, hogy az eddig mutatott töretlen kitartással, nagy szakmai tudással, alázattal, megértő kedvességgel, a betegek iránti tisztelettel folytassák ezt a páratlan hivatást, melyben nap, mint nap a beteg emberek százainak segítenek. A Bugát Pál Kórház ápolói közössége kivételesen szerencsés. Szerencsés, mert jó közösség, a szakmai tudása naprakész, képes a megújulásra, kész a maximumra is rátenni egy lapáttal, ismeri és gyakorolja a szolidaritást, kitart választott hivatása mellett, hű a kórházához. Tisztelet egymás iránt, a betegek iránt, a hivatás iránt. Ez az értékrendje.

  Ebben van az ereje, ebben van a mindennapi kihívásokhoz szükséges muníciója. Büszkék vagyunk erre a közösségre, legyen büszke ez a közösség magára! - állt az intézmény főigazgatójának és három szakmai igazgatójának köszöntésében.

  A Magyar Ápolási Egyesület gyöngyösi szervezete csatlakozott az "Emlékezzünk a hősökre" nemzetközi felhíváshoz, mely arra kért mindenkit, hogy emlékezzenek meg azokról az ápolókról, egészségügyi dolgozókról, akik világszerte életüket vesztették a COVID-19 betegek ellátása során. A kórház udvarán mécsesekből kirakták a "remember", emlékezünk szót, így tisztelegve elhunyt kollégáik előtt. Az ápolók napján kék szalagot tűztek ruhájukra, jelezve, hogy bár elmaradt a közös ünneplés, de összetartoznak.


  Közösségi funkciók