3 °C

 
 
Méhekkel kapcsolatos védőkörzeti Intézkedések

A Heves Megyei Kormányhivatal Gyöngyös és több környező település teljes közigazgatási területére védőkörzeti intézkedést rendelt el.

24/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott KÖZTERÜLETEK RENDELTETÉSTŐL ELTÉRŐ HASZNÁLATÁRÓL szóló 25/2000.(IX.20.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott egyes díjfizetési kötelezettséget megállapító rendeletek hatályba lépésének módosításáról, melynek keretében módosította az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013. (II.4.), valamint a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) számú önkormányzati rendeleteket.

22/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

21/2020.(VI.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. június 25-i ülésén rendeletet alkotott a GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2019. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

Bővebben

Elmarad a virágosítási akció

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.04.23. csütörtök
 
 
  Szerző: Juhász Marianna
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Idén elmarad az önkormányzat által évek óta támogatott virágosítási akció Gyöngyösön. A város idén is szeretett volna lehetőséget adni arra, hogy a helybeliek egynyári virágpalántákkal szépíthessék a lakóházak, lakóépületek előtti közterületeket, ám a világjárvány felülírta a terveket.

   
   

  - Habár a virágpalánták beszerzésére szánt összeget biztosítja az év elején elfogadott költségvetés, és a beérkezett ajánlatok közül már a növények beszállítóját is kiválasztottuk, a vele történt egyeztetés után, valamint a veszélyhelyzet miatt úgy döntöttünk, ebben az évben mégsem osztjuk ki az ingyenes virágpalántákat - mondta Juhász Katalin, a városháza Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóságának vezetője hozzátéve: a járványterjedés szempontjából nagy kockázatot jelentene a palántaigényléshez szükséges adatlapok postázása, a növények kiosztása, illetve személyes átvétele is.

  Az önkormányzat a lakosság megértését kéri, és bíznak benne, hogy jövőre folytatódhat a már hagyományossá vált virágosztás.

  Az elmaradt városi akciótól függetlenül az önkormányzat arra kéri az embereket, hogy ápolják, gondozzák, szépítsék az ingatlanjaik előtti kiskerteket, és ültessenek virágokat.


  Közösségi funkciók