3 °C

 
 
1/2021. (I.10.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2021. január 10-én rendeletet alkotott A VESZÉLYHELYZET IDEJÉN ALKALMAZANDÓ VÉDELMI INTÉZKEDÉSEK ALKALMAZHATÓSÁGÁNAK MEGHOSSZABBÍTÁTÁRÓL.

40/2020.(XII.18.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 18-án rendeletet alkotott EGYES, TEMETKEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

39/2020.(XII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 17-én rendeletet alkotott A SZEMÉLYES GONDOSKODÁST NYÚJTÓ SZOCIÁLIS ELLÁTÁSOKRÓL SZÓLÓ 21/2011.(VI.30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Közlemény

A Kőkút úti telephely környezetvédelmi felülvizsgálati eljárása keretében történő közmeghallgatásról.

37/2020.(XII.4.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. december 4-én rendeletet alkotott A HELYI ADÓKRÓL SZÓLÓ 27/2010. (XII.16.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Bővebben


A közterületeken és az éttermekben is ellenőrzik a szabályok betartását

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2020.03.28. szombat
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A március 28-tól április 11-ig érvényben lévő kijárási korlátozás miatt az egyenruhás szervekre is több feladatot hárul, ezért a Gyöngyösi Rendőrkapitányság a Gyöngyösi Városrendészet segítségét kérte az elrendelt javaslatok, szabályok hatékony betartatása és ellenőrzése érdekében.

   

  A városrendészet munkatársai már az élesedő járványhelyzet kezdetétől ellátnak olyan feladatokat, melyek a lakosság biztonságának, egészségének megőrzését szolgálják.

  - A kijárási korlátozás életbe lépését követően munkatársaim fokozottan figyelnek arra, hogy a közterületen tartózkodók betartsák az egymástól való másfél méteres távolságot. Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy ez a távolság nincs meg, úgy megkérjük az állampolgárokat, hogy figyeljenek a szabályok helyes betartására mindannyiunk biztonsága érdekében - mondta Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészet igazgatója.

  A szervezet továbbá ellenőrzi a városban lévő vendéglátóegységeket. Az életbe lépett rendelkezések alapján, ugyanis az éttermekben kizárólag a személyzet tartózkodhat, vendégeket nem fogadhatnak.

  Fontos, hogy aki a Magyarország kormánya által életbe léptetett szabályokat megszegi, bírsággal sújtható, melynek mértéke ötezertől ötszázezer forintig terjedhet. Természetesen a hatóságoknak, illetve a városrendészetnek ebben az egyébként is feszült helyzetben nem a bírságolás a célja, hanem elérni egy olyan fegyelmezett magatartást az állampolgároktól, amely segíthet a járvány terjedésének mielőbbi megállításában.


  Közösségi funkciók