3 °C

 
 
30/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 2020. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

29/2020.(IX.25.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. szeptember 24-i ülésén rendeletet alkotott A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL szóló 5/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

28/2020.(VIII.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. augusztus 27-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

26/2020.(VII.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2020. július 16-i ülésén rendeletet alkotott az Önkormányzat tulajdonában lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletének szabályairól, a lakbérek mértékének megállapításáról szóló 1/2013.(II.4.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben


Elfogadták a szabad önkormányzatokról szóló nyilatkozatot

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.12.16. hétfő
 
Utoljára módosítva: 2019-12-16 10:31
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Gyöngyös Városi Önkormányzatának Képviselő-testülete 458/2019. (XII.12.) önkormányzati határozatával elfogadta a "Szabad önkormányzatokat!" - nyilatkozatot.

   

  SZABAD ÖNKORMÁNYZATOKAT!

  Orbán Viktor nem szereti a szabadságot. Nem barátja a szabad gondolkodásnak, a szabad vélemény-nyilvánításnak. Ezért építi illiberális, az alapvető szabadságjogokat korlátozó rendszerét.

  Orbán Viktor előbb korlátozta a sajtó szabad működését, majd saját képére formálta a Magyarország alkotmányát, és megalkotta közel sem gránitszilárdságú Alaptörvényét. A Nemzeti Együttműködés Rendszere így sokak szabadságának korlátozója, akadályozója lett.

  A rendszerváltás talán legfontosabb értéke, a helyi közösségek és a demokrácia utolsó védőbástyája, az önkormányzatiság. A hazai önkormányzatok, ezek a szabad szigetek ma még hozhatnak önálló döntéseket a településeken, a kerületekben élő sok millió magyar mindennapjainak jobbítása érdekében.

  Orbán Viktor viszont 2010 óta nem tekinti partnernek az önkormányzatokat. Csakis az önállóságuk és tevékenységi köreik csorbítása a célja. A szabadságuk korlátozása, a demokratikus jogok további korlátozása. Ma már komoly veszélyben van az önkormányzatiság eszméje, a települések kivéreztetése folyamatos. Ma már különböző jogcímeken sokkal több pénzt von el a kormány az önkormányzatoktól, mint amennyi feladatot átvesz tőlük az állam. Ez elsősorban a szociális ellátórendszerre mér komoly csapást.

  Orbán Viktor folyamatosan veszi el a helyben lakók jogait attól, hogy saját maguk határozzanak településük sorsa felett. Előbb az iskolákat, majd a kórházakat tulajdonította el. Most arra készül, hogy hogy korlátozza a helyi bevételek felhasználásának lehetőségét, és hogy elvegye az építésügyi feladatokat is. Nem tűrhetjük tovább, hogy a rendszerváltás legfontosabb értéke, a hazai önkormányzatiság elvesszen Orbán Viktor süllyesztőjében!

  Eljött az idő, amikor felszólalhatunk az ellen, hogy a kormány a Miniszterelnökséget vezető miniszter salátatörvény-tervezetével tovább szűkítse az önkormányzatok 2010 óta alaposan megnyirbált jogköreit. Közösen megvédhetjük a kerületek, a települések önállóságát és szabadságát! Nem büntetheti Orbán Viktor a magyarokat, az otthonukat jelentő településeket, kerületeket azért, mert 2019. október 13-án nem rá szavaztak!

  Ideje van a cselekvésnek! Ideje van annak, hogy felszólítsuk a kormányt: nem korlátozhatja tovább az önkormányzatok szabadságát! Nem tiporhatják sárba többet a helyi közösségek demokratikus jogait! Nem szűkíteni kell az önkormányzatok lehetőségeit és jogait, hanem bővíteni azokat! Nem újabb korlátozásokra, hanem a lehetőségek bővítésére van szükség. Ennek első lépése az, hogy a kormány azonnal visszavonja salátatörvény-tervezetét. Ez az alapfeltétele annak, hogy létrehozzuk a valóban Szabad Önkormányzatokat!

  Számunkra megkerülhetetlen érték a szabadságunk. Fontos, hogy a jövőben is összetartsunk, hiszen a településünk békés fejlődéséért szeretnénk dolgozni. Alappillérünk az, hogy közösen megvédjük büszke és szabad közösségünket! Megvédjük az önkormányzatokat. Csak így építhetjük tovább szeretett otthonunkat!


  Közösségi funkciók