3 °C

 
 
Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Idén sem állhat meg a város fejlődése

Örülünk a magas adóbevételnek, de nem örülünk annak, hogy a város adóerő-képessége miatt az idén az állam várhatóan mintegy egymilliárd forintot elvon tőlünk – kezdte beszédét Hiesz György polgármester azon a már hagyományosnak számító évértékelő rendezvényen, ahol Gyöngyös 2019-es gazdasági teljesítményét méltatta.

Már használatban az elektromos autó

Kormánytámogatással elektromos személyautót kapott a Bugát Pál Kórház is.

A weben is lehet jelezni az úthibát

A fagyos, téli időjárás és a megnövekedett gépjárműforgalom jelentősen megterheli és rongálja az utakat. A gyors hibaelhárítást bárki segítheti, ha jelzi az állami tulajdonban lévő utak kezelőjének a problémát.

Változnak a szabadtéri irányított égetés szabályai

Az 54/2014 (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályokról (továbbiakban: OTSZ) 111. számú fejezete "A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai" terén, az OTSZ módosításainak hatályba lépésével, 2020. január 22. után jelentősen változnak.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenMegalakult az új képviselő-testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.30. szerda
 
Utoljára módosítva: 2019-10-31 12:47
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Megtartotta alakuló ülését Gyöngyös Képviselő-testülete. Megválasztották az alpolgármestereket is, Kévés Tamás és Kárpáti István személyében.

   
   

  Gyöngyös most megalakult képviselő-testületében három frakcióban dolgoznak majd a képviselők: frakciót alakított a Jobbik, a Fidesz-KDNP a Városom, szeretlek Egyesülettel, valamint megalakult a Baloldali Frakció.

  A polgármester és a képviselők letették esküjüket, és megtörtént az alpolgármesterek megválasztása is: Kévés Tamás és Kárpáti István tölti be a két alpolgármesteri tisztséget.

  Döntöttek a polgármester és az alpolgármesterek javadalmazásáról is, a polgármester illetménye 698 ezer forint, az alpolgármesteri illetmény 628 ezer forint - a törvényi előírásoknak megfelelően.

  A képviselő-testület megalakította bizottságait is. Ennek kapcsán kisebb polémia alakult ki az ünnepi ülésen, a Fidesz-KDNP és Városom, szeretlek Egyesület képviselői nehezményezték, hogy kevés bizottsági posztot tartalmaz az előterjesztés, illetve Bárdosné Kocsis Éva képviselő asszony azt hangsúlyozta, hogy munkássága okán mindenképp helye lenne a szociális bizottságban.

  A pártpolitikai felhangoktól sem mentes vita után végül hét bizottság létrehozásáról döntöttek, melyek közül egyet a Fidesz-frakció képviselője elnököl.

  A bizottságok külső és belső tagjait is megválasztották, előbbiek szintén esküt tettek Gyöngyös szolgálatára. (A bizottságok összetételét itt találja).

  Az alakuló ülésen Hiesz György polgármester - még a fenti döntések előtt - székfoglaló beszédében egyebek mellett arról beszélt: a választáson "markáns többséget szerzett" az ellenzéki összefogás, ez azonban nem csak sikert, de felelősséget is jelent, s arra kérte a képviselőket, hogy ennek megfelelően éljenek mandátumukkal. Türelmet, együttműködést és konstruktivitást kért, a város érdekében. Ugyancsak ezt kérte a képviselő-testületben ellenzékbe került Fidesz-KDNP - Városom, szeretlek Egyesület képviselőitől is, mondván: segítsék a munkát, s egyik "oldal" se kizárólag a saját választói, hanem minden városlakó érdekét képviselje munkája során.

  A polgármester kifejtette: mindenki érdeke, hogy megőrizzék azt a politikai békét és nyugalmat őrizze meg a grémium, ami az utóbbi kilenc évet jellemezte. A maga részéről azt ígérte: minden gyöngyösi polgármestereként kíván tevékenykedni, s a város érdekét szolgálja majd.

  Székfoglaló beszédében eztán a polgármester részletesen kifejtette fejlesztési elképzeléseit, egyebek mellett hangsúlyozva: a munkahelyek, a lakhatás, a kulturális, oktatási és szociális kérdések tekintetében is a döntések fő mozgatórugója nem lehet más, mint hogy a város "öregedő és fogyatkozó" tendenciáját visszafordítsák.

  Alakuló ülés

   
  15 kép
  Dátum: 2019-10-30 18:28:00
   


  GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGAINAK TAGJAI
  Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottság
  Elnök: Besze Andrea
  Tagok: Bárdosné Kocsis Éva
  dr. Szén Gabriella
  Külső tagok: Molnár Gabriella (Jobbik)
  Sári István (MSZP)
  Jogi és Ügyrendi Bizottság
  Elnök: dr. Végh Attila
  Tagok: Besze Andrea
  Kiss Tivadar
  Külső tagok: Juhász Szilvia (Jobbik)
  Szabóné Farók Éva (DK)
  Turisztikai, Ifjúsági és Sportbizottság
  Elnök: Ferenczy Tamás
  Tagok: Kepler Gyula
  Tuza György
  Külső tagok: Rab Gábor (Jobbik)
  Jaros Norbert (MSZP)
  Oktatási és Kulturális Bizottság
  Elnök: dr. Szén Gabriella
  Tagok: Dr. Ördög István
  Kepler Gyula
  Külső tagok: Juhász Edit (Jobbik)
  Boros Gabriella (MSZP)
  Pénzügyi, Költségvetési és Ellenőrzési Bizottság
  Elnök: Tóth Szabolcs
  Tagok: Bárdosné Kocsis Éva
  Boári István
  Külső tagok: Ruzsin Csabáné (Jobbik)
  Gonda Tivadar (MSZP)
  Településfejlesztési Bizottság
  Elnök: Percze László
  Tagok: Boári István
  Ferenczy Tamás
  Kiss Tivadar
  Külső tagok: Tóth János (Jobbik)
  Juhász Ferenc (MSZP)
  Kulcsár Gergely (Momentum)
  Környezetvédelmi Bizottság
  Elnök: Dr. Ördög István
  Tagok: Percze László
  Tuza György
  Külső tagok: Tóth Norbert Áron (Momentum)
  Szén Lászlóné (DK)

  Mátrafüredi Részönkormányzat

  Elnök: Faragó Tamás
  Tagok: 4 fő (külön választást követően)


  Közösségi funkciók