3 °C

 
 
Eljött az ideje, hogy mi is segítsünk a kórháznak

A gyöngyösi Bugát Pál Kórház már sokszor segített rajtunk. Eljött az ideje, hogy mi is segítsük a kórházunkat.

A színpad művészeit jutalmazták a kultúra ünnepén

Gyöngyös büszke lehet kulturális egyesületeire, civil szervezeteire, melyek magas színvonalú munkával őrzik, ápolják, fejlesztik és terjesztik a helyi kultúra sokszínűségét – fogalmazott a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen köszöntőjében dr. Szén Gabriella, a képviselő-testület Oktatási és Kulturális Bizottságának elnöke.

Miniszteri kitüntetés

A Honvédelmi Minisztérium kulturális tevékenységért adományozható legrangosabb elismerését kapta meg dr. Lénártné Benei Anikó, Abasár volt polgármestere, a gyöngyösi önkormányzat tulajdonában lévő Várostérségfejlesztő Kft. ügyvezetője.

Pályázatok a költészet napjára

A Vachot Sándor Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából vers-, valamint képzőművészeti pályázatot hirdet.

Gyöngyösi Újság 2020 január

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2020 januári száma.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenVégigjárni az utat, amelyért elődeink életüket kockáztatták

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.23. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kötelességünk végigjárni azt az utat, amelyért elődeink életüket kockáztatták - fogalmazott az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi megemlékezés szónoka. Az ünnepség szentmisével kezdődött, és a koszorúzást követően a Berze Nagy János Gimnázium műsorával zárult.

   
   

  A hagyományok szerint a Szent Bertalan-templomban, ünnepi szentmisével kezdődött az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulójának tiszteletére rendezett városi ünnepség Gyöngyösön. A megemlékezők a templomból a forradalom és szabadságharc emlékművéhez vonultak, ahol dr. Szén Gabriella osztotta meg gondolatait a 63 évvel ezelőtt történtekkel kapcsolatban.

  Az önkormányzati képviselő beszédében elmondta: éppen harminc évvel 1956 után született, így nem lehet aktív emlékezeti tudása a huszadik századi magyar történelem legmeghatározóbb eseményéről. Szén Gabriella úgy fogalmazott: ez egyszerre átok és áldás, ugyanis nehéz csak tankönyvekből megismerni azt, amit soha nem szabad elfelejtenünk, ugyanakkor a mai fiatalok számára már természetes a demokrácia. "Sohasem lehetünk eléggé hálásak azoknak, akik 1956-ban az életüket kockáztatták azért, hogy mi ma szabadon élhessünk" – fogalmazott a képviselő, aki Göncz Árpád 1992-es, el nem mondott beszédére utalva azt mondta, annak gondolatai ma aktuálisabbak, mint valaha.

  Az ünnepi beszédet követően szervezetek, pártok, intézmények helyezték el az emlékezés koszorúit az 1956-os emlékműnél, majd az emlékezők a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központba vonultak, ahol a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium Rendhagyó történelemóra 1956-ról című műsorát tekinthették meg.

  Az október 23-i városi programsorozat részeként a Cinema Bridge moziban a 63 évvel ezelőtti események gyöngyösi vonatkozásait feldolgozó "Gyöngyös, 1956" című dokumentumfilmet vetítik 17:30-tól.

  Városi megemlékezés 1956 hősei tiszteletére

   
  66 kép
  Dátum: 2019-10-23 13:09:00
   


  Közösségi funkciók