3 °C

 
 
Kitüntetések a szociális munka napja alkalmából

Héri Andrea, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ munkatársa vehette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést a szociális munka napja alkalmából rendezett városi ünnepségen. A civil szervezetek által alapított Elfogdás díját idén a Gyöngyösi Kézilabda Klub kapta.

Már Tokió felé tekint

Lezárta 2019-es szezonját Kovács Zsófia, aki az idei év jó eredményeinek köszönhetően stabil helyen áll a triatlonosok olimpiai kvalifikációjában.

Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Bővebben
Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Bővebben

Végigjárni az utat, amelyért elődeink életüket kockáztatták

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.23. szerda
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Kötelességünk végigjárni azt az utat, amelyért elődeink életüket kockáztatták - fogalmazott az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett városi megemlékezés szónoka. Az ünnepség szentmisével kezdődött, és a koszorúzást követően a Berze Nagy János Gimnázium műsorával zárult.

   
   

  A hagyományok szerint a Szent Bertalan-templomban, ünnepi szentmisével kezdődött az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulójának tiszteletére rendezett városi ünnepség Gyöngyösön. A megemlékezők a templomból a forradalom és szabadságharc emlékművéhez vonultak, ahol dr. Szén Gabriella osztotta meg gondolatait a 63 évvel ezelőtt történtekkel kapcsolatban.

  Az önkormányzati képviselő beszédében elmondta: éppen harminc évvel 1956 után született, így nem lehet aktív emlékezeti tudása a huszadik századi magyar történelem legmeghatározóbb eseményéről. Szén Gabriella úgy fogalmazott: ez egyszerre átok és áldás, ugyanis nehéz csak tankönyvekből megismerni azt, amit soha nem szabad elfelejtenünk, ugyanakkor a mai fiatalok számára már természetes a demokrácia. "Sohasem lehetünk eléggé hálásak azoknak, akik 1956-ban az életüket kockáztatták azért, hogy mi ma szabadon élhessünk" – fogalmazott a képviselő, aki Göncz Árpád 1992-es, el nem mondott beszédére utalva azt mondta, annak gondolatai ma aktuálisabbak, mint valaha.

  Az ünnepi beszédet követően szervezetek, pártok, intézmények helyezték el az emlékezés koszorúit az 1956-os emlékműnél, majd az emlékezők a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központba vonultak, ahol a Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium Rendhagyó történelemóra 1956-ról című műsorát tekinthették meg.

  Az október 23-i városi programsorozat részeként a Cinema Bridge moziban a 63 évvel ezelőtti események gyöngyösi vonatkozásait feldolgozó "Gyöngyös, 1956" című dokumentumfilmet vetítik 17:30-tól.

  Városi megemlékezés 1956 hősei tiszteletére

   
  66 kép
  Dátum: 2019-10-23 13:09:00
   


  Közösségi funkciók