3 °C

 
 
Új eszközök a kórházban

"A Bugát Pál Kórház orvostechnikai infrastruktúra készültségi szintjének javítása" elnevezésű EFOP- 2.2.20-17-2017-00005 azonosító számú, Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával megvalósuló pályázat jóvoltából a betegek hatékony és eredményes ellátását szolgáló eszközök, beszerzése történt meg 49,89 millió forintból a gyöngyösi kórházban.

Idén sem állhat meg a város fejlődése

Örülünk a magas adóbevételnek, de nem örülünk annak, hogy a város adóerő-képessége miatt az idén az állam várhatóan mintegy egymilliárd forintot elvon tőlünk – kezdte beszédét Hiesz György polgármester azon a már hagyományosnak számító évértékelő rendezvényen, ahol Gyöngyös 2019-es gazdasági teljesítményét méltatta.

Már használatban az elektromos autó

Kormánytámogatással elektromos személyautót kapott a Bugát Pál Kórház is.

A weben is lehet jelezni az úthibát

A fagyos, téli időjárás és a megnövekedett gépjárműforgalom jelentősen megterheli és rongálja az utakat. A gyors hibaelhárítást bárki segítheti, ha jelzi az állami tulajdonban lévő utak kezelőjének a problémát.

Változnak a szabadtéri irányított égetés szabályai

Az 54/2014 (XII.05.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályokról (továbbiakban: OTSZ) 111. számú fejezete "A szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés szabályai" terén, az OTSZ módosításainak hatályba lépésével, 2020. január 22. után jelentősen változnak.

Bővebben
Normatív határozat 2020-01-09

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 9-i ülésén hozott alábbi normatív határozatát kihirdetem:

Normatív határozatok 2020-01-02

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2020. január 02-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

Normatív határozatok 2019-12-12

Gyöngyös Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. december 12-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem.

35/2019.(XII.13.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. december 12-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

BővebbenHiesz György nyerte a polgármester-választást

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.14. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A szavaztok mintegy 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe.

   

  Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A DK, a Momentum és az MSZP támogatásával indult polgármester közel 100 százalékos feldolgozottság mellett 47,26 százalékkal, 5699 szavazattal nyerte a vasárnapi voksolást. A Városom, Szeretlek Egyesület, valamint a Fidesz-KDNP támogatásával indult Klausmann Viktorra 5220-an szavaztak, ez a voksok 43,28 százalékát jelenti. A Jobbik által támogatott Kévés Tamás 1141 szavazatot gyűjtött, 9,46 százalékkal végzett a harmadik helyen.

  A vasárnapi önkormányzati választás országszerte magas részvétel mellett zajlott, Gyöngyösön az országos átlagot is meghaladó 51,43 százalékos volt a részvétel, a szavazásra jogosult 23 804 választópolgárból 12 242-en járultak az urnákhoz. A szavazás rendkívüli események nélkül zajlott.

  A tíz választókerület többségében, összesen nyolcban a Jobbik-DK-Momentum-MSZP alkotta ellenzéki összefogás jelöltjei nyertek, két körzetet pedig a Városom, Szeretlek Egyesület és a Fidesz-KDNP jelöltjei képviselnek majd a következő öt évben. A kompenzációs listáról várhatóan bekerülő képviselőket is számításba véve az ellenzéki összefogás kilenc, míg a Városom, Szeretlek-Fidesz-KDNP öt helyet tudhat magáénak a választási eredmények jogerőre emelkedését követően tizenöt napon belül felálló új képviselő-testületben.

  A Heves Megyei Közgyűlésben a FIDESZ-KDNP 9, a DK-Jobbik-MSZP-Momentum 6 képviselővel lesz jelen.

  A nyertes gyöngyösi indulók:
  Polgármester: Hiesz György (DK-Momentum-MSZP)
  1. sz. választókerület: Faragó Tamás (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  2. sz. választókerület: Kévés Tamás (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  3. sz. választókerület: Tóth Szabolcs (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  4. sz. választókerület: Dr. Ördög István (Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP)
  5. sz. választókerület: Percze László (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  6. sz. választókerület: Ferenczy Tamás (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  7. sz. választókerület: Besze Andrea (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  8. sz. választókerület: Dr. Szén Gabriella (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  9. sz. választókerület: Dr. Végh Attila (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  10. sz. választókerület: Bárdosné Kocsis Éva (Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP)
  Kompenzációs listáról mandátumot nyert képviselők:
  Boári István (Jobbik-DK-Momentum-MSZP)
  Kepler Gyula (Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP)
  Kiss Tivadar (Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP)
  Tuza György (Városom, Szeretlek Egyesület-Fidesz-KDNP)

  Az eredmények három nap múlva emelkednek jogerőre. Az önkormányzati választás eredményei megtalálhatók a valasztas.hu oldalon


  Közösségi funkciók