3 °C

 
 
Kéményseprési kisokos

Heves megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

A Te Gyöngyösöd - kérdőív fiataloknak

Kíváncsiak vagyunk a gyöngyösi fiatalok véleményére: mit kellene fejleszteni a városban, milyen rendezvényeken vennétek részt, milyen szolgáltatásokat vennétek igénybe szívesen.

Élelmiszercsomagokkal segítik a nélkülözőket

Százharminc család ünnepét tették boldogabbá a B. Braun gyöngyösi gyárának dolgozói és a Gyöngyösi Kézilabda Klub sportolói, akik idén is közösen vettek részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtésében. A több mint két és fél tonna tartós élelmiszert a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ juttatja el nélkülöző családokhoz.

Folyamatosan végzik a síkosságmentesítést az utakon

Nem okozott fennakadást a reggelre lehullott hó Gyöngyösön. A város útjai jól járhatók, a síkosságmentesítést végző Városgondozási Zrt.-nél a következő napokra készenlétet rendeltek el. A lakóingatlanok előtti járdaszakaszok tisztán tartása az ingatlan tulajdonosának feladata.

Advent első gyertyája ég

A Belváros téren meggyújtották Advent első gyertyáját. A sportcsarnokban a Budapest Bár koncertjén szórakozhatott a közönség.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenElhunyt Dr. Lukács Tóth Gyula Főorvos

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.07. hétfő
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Fájdalommal és megrendüléssel fogadtuk a hírt: életének 70. évében október 7-én, otthonában elhunyt Dr. Lukács Tóth Gyula főorvos úr, a patológia vezetője.

   
   

  Az elmúlt években súlyos betegségekkel küzdött, de felesége és gyermekei támogatása, kollégái segítsége visszahozta őt a szeretett kórházába, munkájához, hivatásához, hogy tovább szolgálja a betegeket. Közel öt évtized alatt a reflektorfény nem találta meg sokszor, igaz nem is vágyott sosem rá. Tette a dolgát. Szolgált: csendesen, derűs erővel. Méltósággal, ahogy kell. Szakmai alázata, intelligenciája, kedves egyénisége, elkötelezettsége, hűsége a kórházhoz hivatásához, hitelessége, tudományos elismertsége a legnagyobb gyógyítók közé helyezik őt. 1992-től 1998-ig a kórház igazgató főorvosaként dolgozott, közben 1994-től, a mai napig osztályvezető főorvosként irányította a patológia szakmai munkáját.

  2011-ben Gyöngyös Város Egészségügyéért, 2017-ben Gyöngyös Város Pro Civitate - díjjal, 2019-ben a magyar egészségügy Batthyány- Strattmann László - díjjal ismerte el munkáját. A kórház közössége, az intézmény vezetése  saját halottjának tekinti Főorvos urat. Emlékét megőrizzük. Nyugodjon békében.

  Dr. Lukács Tóth Gyula Szegeden született 1949-ben. 1974-ben "Cum laude" minősítéssel kapott diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Kórszövettani és kórbonctani vizsgálatokból szakvizsgázott 1978-ban, diplomamunkáját 1999-ben védte meg a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Egészségügyi Menedzser Szakán. 2002-ben citopatológus képesítést szerzett.

  1974-ben lett a Bugát Pál Kórház dolgozója. Közbeeső külszolgálati munkája során Jemenben, a kórszövettani osztály munkafeltételeinek stabilizálása mellett a helyi asszisztensek és az orvostanhallgatók oktatásában vett részt, szakmai segítséget nyújtott az arab orvosok szakvizsgára való felkészülésében.

  Rendkívül aktív szakmai pályafutása alatt igazságügyi orvos szakértőként, oktatóként, tudományos, műszerügyi bizottsági tagként is tevékenykedett.

  A Bugát Pál Kórház rekonstrukciós munkálataiban kiemelkedő tevékenységet végzett. Két évig - orvos igazgató-helyettesként - a minőségellenőrzés kezdeti lépéseinek bevezetése, valamint a kórház rekonstrukció fontos részterületeinek a menedzselése volt a feladata. Intézetvezetői korszakához kapcsolódik az új intézményi struktúra bevezetése, a hotel diagnosztikai épület orvos szakmai felszerelésének megvalósítása.

  1992-től 1998-ig a kórház igazgató főorvosaként dolgozott, közben 1994-től, és napjainkban is osztályvezető főorvosként irányította a patológia szakmai munkáját.

  Közel száz angol és magyar nyelvű előadás, közlemény szerzője, társszerzője. Kifogástalan szakmai tevékenysége mellett aktív szerepet töltött be a Magyar Orvosi Kamara országos és helyi szervezeteiben. 1996-tól két ciklusban a Magyar Kórházszövetség vezetőségi tagja volt. 1975-től a Patológus és az Onkológus Társaság tagja.

  Dr. Lukács Tóth Gyula főorvos intézetvezetőként a kórház legnehezebb periódusában irányította a kórházat. Nevéhez fűződik az új kórház struktúrájának, műszerezettségének kialakítása, az új hotel épület beüzemelése. Igazgatóságának idején élte át a Bugát Pál Kórház egyik legnehezebb korszakát. Tisztessége, szakmaisága soha egyetlen pillanatra sem kérdőjeleződött meg. Munkája egyik szakmai alappillére volt a gyöngyösi kórháznak.

  Több elismerést birtokol, Pro Sanitate-Díjas. 2011-ben Gyöngyös Város Egészségügyéért, 2017-ben Pro Civitate, 2019-ben a magyar egészségügy legrangosabb díját, a Batthyány- Strattmann László elismerést kapta meg. Kórházi munkája mellett aktív tagja volt a Mátra Lions Klubnak

  Dr. Lukács Tóth Gyula meghatározó egyénisége volt a magyar s benne a gyöngyösi egészségügy történetének. Szerénysége, intelligenciája, szakmai alázata példa marad kollégái, a város polgárai számára.


  Közösségi funkciók