3 °C

 
 
Kéményseprési kisokos

Heves megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

A Te Gyöngyösöd - kérdőív fiataloknak

Kíváncsiak vagyunk a gyöngyösi fiatalok véleményére: mit kellene fejleszteni a városban, milyen rendezvényeken vennétek részt, milyen szolgáltatásokat vennétek igénybe szívesen.

Élelmiszercsomagokkal segítik a nélkülözőket

Százharminc család ünnepét tették boldogabbá a B. Braun gyöngyösi gyárának dolgozói és a Gyöngyösi Kézilabda Klub sportolói, akik idén is közösen vettek részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtésében. A több mint két és fél tonna tartós élelmiszert a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ juttatja el nélkülöző családokhoz.

Folyamatosan végzik a síkosságmentesítést az utakon

Nem okozott fennakadást a reggelre lehullott hó Gyöngyösön. A város útjai jól járhatók, a síkosságmentesítést végző Városgondozási Zrt.-nél a következő napokra készenlétet rendeltek el. A lakóingatlanok előtti járdaszakaszok tisztán tartása az ingatlan tulajdonosának feladata.

Advent első gyertyája ég

A Belváros téren meggyújtották Advent első gyertyáját. A sportcsarnokban a Budapest Bár koncertjén szórakozhatott a közönség.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenTisztelet az időseknek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.04. péntek
 
Utoljára módosítva: 2019-10-04 17:07
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Jubiláló házaspárokat és a város szépkorú lakóit köszöntötték Gyöngyösön az idősek világnapja alkalmából rendezett városi ünnepségen a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban pénteken.

   
   

  1997 óta hagyomány Gyöngyösön, hogy városi ünnepséget rendeznek az idősek világnapja alkalmából, és immár nyolc éve köszöntik külön az 50., 60. és 70. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat. Idén 22 házaspárt köszöntött virággal és ajándékkal Hiesz György polgármester.

  Idősek napja

   
  30 kép
  Dátum: 2019-10-04 17:04:00
   

  - Azért tesszük ezt a nyilvánosság előtt, mert szeretnénk őket példaként állítani a fiatalabb generációk elé - fogalmazott ünnepi köszöntőjében a városvezető, aki elmondta: a fiatalok körében egyre kevesebb házasság köttetik, és egyre kevesebb gyermek születik, a frigyek nagy része pedig néhány év vagy hónap után válással végződik.

  A napokban második alkalommal idősbarát címmel kitüntetett városvezető a demográfiai adatokat felidézve elmondta: az ország, a megye és a város lakossága is fogy és öregszik, így az önkormányzatnak számos feladata van az idősek életszínvonalának megtartása érdekében. Hiesz György emlékeztetett: Gyöngyösön idősotthonból, idősek klubjából álló ellátórendszert, szociális étkezési rendszert tartanak fenn, az idősek igénybe vehetik az otthonápolást, a házi segítségnyújtást, az önkormányzat fenntartja segélyezési rendszerét, 2015-ben pedig eltörölték a 70 éven felüliek kommunális adóját, aminek köszönhetően mintegy 35 millió forinttal több marad a város időseinek pénztárcájában.

  Az idősek világnapja tiszteletére rendezett városi ünnepségen a Zuglói Filharmonikusok operett gálaműsorát láthatta a közönség. A zenekart az egykori gyöngyösi zeneiskola-igazgató, Záborszky József fia, Záborszky Kálmán dirigálta.


  Közösségi funkciók