3 °C

 
 
Kéményseprési kisokos

Heves megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

A Te Gyöngyösöd - kérdőív fiataloknak

Kíváncsiak vagyunk a gyöngyösi fiatalok véleményére: mit kellene fejleszteni a városban, milyen rendezvényeken vennétek részt, milyen szolgáltatásokat vennétek igénybe szívesen.

Élelmiszercsomagokkal segítik a nélkülözőket

Százharminc család ünnepét tették boldogabbá a B. Braun gyöngyösi gyárának dolgozói és a Gyöngyösi Kézilabda Klub sportolói, akik idén is közösen vettek részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtésében. A több mint két és fél tonna tartós élelmiszert a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ juttatja el nélkülöző családokhoz.

Folyamatosan végzik a síkosságmentesítést az utakon

Nem okozott fennakadást a reggelre lehullott hó Gyöngyösön. A város útjai jól járhatók, a síkosságmentesítést végző Városgondozási Zrt.-nél a következő napokra készenlétet rendeltek el. A lakóingatlanok előtti járdaszakaszok tisztán tartása az ingatlan tulajdonosának feladata.

Advent első gyertyája ég

A Belváros téren meggyújtották Advent első gyertyáját. A sportcsarnokban a Budapest Bár koncertjén szórakozhatott a közönség.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenBecsüljük meg azt, amiért őseink az életüket áldozták

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.10.04. péntek
 
Utoljára módosítva: 2019-10-04 14:28
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A tizenhárom aradi vértanúra és az 1848/49-es forradalom és szabadságharc leverése után kivégzett többi hősre emlékeztek Gyöngyösön, Batthyány Lajos szobránál.

   
   

  - Tudták, hogy az életükkel fizethetnek érte, mégis harcba szálltak a szabadságért - idézte fel az aradi vértanúk 1849. október 6-i kivégzésének 170. évfordulóján rendezett városi megemlékezés szónoka, Kárpáti István a mártírhalált halt 12 tábornok és egy ezredes hősiességét, emlékeztetve arra, hogy a szabadságharc leverése után százakat ért utol Haynau bosszúja. Kárpáti István azt mondta: október hatodika emléke figyelmeztessen bennünket arra, hogy a szabadságot, amelyért 170 évvel ezelőtt olyan sokan áldozták életüket, ma már természetesnek veszünk, és nem is becsüljük meg eléggé. "Olyan ez, mint egy virág, amely egy ideig gondoskodás nélkül is képes életben maradni, azonban, ha hosszú ideig nem locsoljuk, elhervad." Kárpáti István szerint ezért fontos, hogy megbecsüljük a demokráciát, és minél többen részt vegyenek a közügyek gyakorlásában, mert csak így tarthatjuk életben azt, amiért őseink küzdöttek.

  Az aradi vértanúkra emlékeztünk

   
  31 kép
  Dátum: 2019-10-04 14:23:00
   

  Az október hatodikai nemzeti gyásznapra emlékezve a Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium diákjai mutatták be Egy gyászos nap története című műsorukat, majd a városi ünnepség zárásaként intézmények, szervezetek és pártok helyezték el az emlékezés koszorúit Batthyány Lajos szobránál.


  Közösségi funkciók