3 °C

 
 
Ifjúsági központ alakulhat a műemlék ingatlanban

Ifjúsági és turisztikai központtá alakulhat a Nádor utca 10. szám alatti műemlék épület egy szlovák-magyar közös európai uniós pályázatnak köszönhetően. A pályázat benyújtásáról idei utolsó ülésén döntött a gyöngyösi képviselő-testület, amely határozott a gyermekek számára térítésmentesen nyújtott oltási programok folytatásáról is.

Szünetel az ügyfélfogadás a hivatalban

Igazgatási szünetet tart a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatal december 23-a és 31-e között. Ezen időszakban a Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

Ezt a számot hívja, ha hajléktalant lát az utcán

Gyöngyösön senkinek sem kell az utcán élnie, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) által működtetett Hajléktalanok Gondozóházában nappali melegedő, éjjeli menedékhely és átmeneti szállás várja a fedél nélkül élőket, és szociális munkások utcai jelenlétével segítenek a lakhatási krízisben élőkön. Ha az utcán hajléktalan személyt látunk, akkor segítünk igazán, ha minden esetben megbizonyosodunk róla, hogy milyen veszélyhelyzet áll fenn.

Korlenyomat - ajándéknak is kitűnő

Ünnepélyes keretek között bemutatták a Gyöngyösi Kalendárium 2020 kiadványt.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenPunanny, EDDA, Kozmix, Follow the flow a szüreten

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.09.10. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Erős a zenei és a gasztronómiai felhozatal az idei szüreti napokon, amelyen fellép majd az EDDA, a Punanny Massif, a Kozmix és a Follow the flow, közben pedig Magyarország legszebb illatos fehérborát és az egyetlen mátrai TOP 100-as bort is megkóstolhatjuk.

   
   

  Újra itt a térség legjelentősebb nyárbúcsúztató rendezvénye, a Mátrai Szüreti Napok és Fehérborfesztivál hétvégéje, amikor Gyöngyös Fő tere három napra a jókedvű koccintások és a feledhetetlen zenei élmények helyszíne lesz. A Mátrai borvidék fővárosának központjában vadonatúj kóstolópoharakban tizennyolc borász kínálja illatos, gyümölcsös borait, köztük pedig néhány különlegességgel is találkozhatunk majd. Ilyen lesz a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok Irsai Olivérje, amelyet Magyarország legszebb illatos fehérborának választottak, vagy a Kovács és Lánya Borászat Fajzat Cuvée-je, amely egyedüli mátrai borként került be a Világgazdaság nemrég megjelent TOP 100-as válogatásába.

  A jó borok mellé jó zene is jár, és az idei lineup-ra senkinek nem lehet panasza, a nagykoncertek között mindenki megtalálja azt, amire érdemes kijönnie. Az első napon, pénteken este a Punanny Massif lép majd a színpadra, napjaink egyik legnépszerűbb hazai zenekarának első Fő téri koncertjére nagyon sokan várnak. Ahogy arra is mernénk fogadásokat kötni, hogy az EDDA szombat esti koncertjére is megtelik majd a nézőtér, a Kozmix fellépése pedig igazi csemegéje lesz a szüreti napoknak. Vasárnap sem hagynak minket pihenni a szervezők, a Follow the flow zárja majd a háromnapos rendezvényt, Szakács Gergőék koncertjei mindig eseményszámba mennek, egészen biztos, hogy a gyöngyösiek sem csalódnak majd az MTV Music Awards-díjas csapatban. Mellettük olyan előadók érkeznek Gyöngyösre, mint a Szabad Élet zenekar, a Helló Pisti, de hallhatunk majd koncertet a Bud Spencer-Terence Hill emlékzenekartól és nótákat Gyöngyösi Kiss Annától. A koncertek végeztével pénteken és szombaton utcabál kezdődik: Tomy Montana és DJ Petró pörgeti majd a lemezeket.

  A Mátrai Szüreti Napok és Fehérborfesztivál elmaradhatatlan kísérője a Görgényi László Főzőverseny, amelyet idén huszadik alkalommal rendeznek meg. Szombaton 12 órakor gyújtanak majd a bográcsok alá, az eredményhirdetés 18 órakor lesz a színpadon. A fesztivált természetesen a megszokott kézműves vásár és street food kavalkád kíséri.

  A rendezvény díjtalan, szeptember 13-a és 15-e között mindenkinek ott a helye a gyöngyösi Fő téren, aki a jó borokat, a jó ételeket és a jó zenét szereti. Íme a részletes program:

  Szeptember 13., péntek
  Kézműves kirakodóvásár
  16.30 Szabad Élet zenekar
  18.00 Helló Pisti zenekar
  20.00 Hiesz György polgármester úr köszöntője
  20.00 Punanny Massif
  22.00 Tomy Montana - utcabál
  Szeptember 14., szombat
  Kézműves kirakodóvásár
  12.00 Motoros Barátok – Gyermek motoroztatás
  12.00 XX. Görgényi László főzőverseny megnyitója
  Zsűri tagjai: Nagy Zoltán királyi főszakács, mesterszakács, 4 tagú társadalmi  zsűri, a zsűri elnöke: Wirgha Márk, a konyhafőnök verseny 2. helyezettje
  13.30 Royal operett - Pesti Royal Színház  
  15:00 - 20:00 Police Pont
  15.00 Állati ki mit nem tud? -  Pódium Színház gyermek műsora
  16.30 Gyöngyösi Atlétikai Klub Felnőtt Férfi Labdarúgó Csapatának bemutatkozása
  17.00 Gyöngyösi Energia SC MB I B Sakk Csapatának bemutatkozása Sakk szimultán Blaskó István nemzetközi mesterrel        
  18.00 XX. Görgényi László főzőverseny eredményhirdetése
  19.00 Kozmix
  20.30 EDDA Művek
  22.30 Dj Petró  -  utcabál
  Szeptember 15., vasárnap
  Kézműves kirakodóvásár
  13.30 Szól a nóta - Gyöngyösi Kiss Anna
  14.15 Hangvarázs - Bolba Éva és a Jazzterlánc gyermekkoncertje
  15.30 Vidróczki Néptáncegyüttes
  15:00 - 20:00 Police Pont
  16.45 Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar
  19.00 Follow the flow

  A rendezvény díjmentes. 

  A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!


  Közösségi funkciók