3 °C

 
 
Érseki áldás az új toronysisakokra

Ünnepi szentmise keretében áldotta meg Dr. Ternyák Csaba egri érsek a Szent Bertalan-templom új toronysisakjait hétfő délután.

A szavaztok mintegy 47 százalékával a várost eddig is vezető Hiesz György nyerte a vasárnapi polgármester-választást Gyöngyösön. A képviselő-testületben az ellenzéki összefogás jelöltjei kerültek többségbe.

Felavatták Gyöngyös új szabadtéri színpadát

Az Empty Pubs egyórás, ingyenes koncertjével, valamint borkóstolóval avatták fel a Fő tér 10. alatt, a könyvtárudvarban felépült új színpadot.

Folytatódik a házasságkötő terem felújítása

Új csillárok, falikarok és fényvetők felszerelésével folytatódott a házasságkötő terem megújítása az új székek beszerzése és a hangtechnika megújítását követően.

A felújítás miatt nem tudnak zöldhulladékot fogadni a szennyvíztelepen

A gyöngyösi szennyvíztisztító telepen folyamatban lévő beruházási munkák miatt 2019. október 14-től a telep nem tud zöldhulladékot fogadni.

Bővebben
31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

30/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

29/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

28/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

27/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Punanny, EDDA, Kozmix, Follow the flow a szüreten

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.09.10. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Erős a zenei és a gasztronómiai felhozatal az idei szüreti napokon, amelyen fellép majd az EDDA, a Punanny Massif, a Kozmix és a Follow the flow, közben pedig Magyarország legszebb illatos fehérborát és az egyetlen mátrai TOP 100-as bort is megkóstolhatjuk.

   
   

  Újra itt a térség legjelentősebb nyárbúcsúztató rendezvénye, a Mátrai Szüreti Napok és Fehérborfesztivál hétvégéje, amikor Gyöngyös Fő tere három napra a jókedvű koccintások és a feledhetetlen zenei élmények helyszíne lesz. A Mátrai borvidék fővárosának központjában vadonatúj kóstolópoharakban tizennyolc borász kínálja illatos, gyümölcsös borait, köztük pedig néhány különlegességgel is találkozhatunk majd. Ilyen lesz a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok Irsai Olivérje, amelyet Magyarország legszebb illatos fehérborának választottak, vagy a Kovács és Lánya Borászat Fajzat Cuvée-je, amely egyedüli mátrai borként került be a Világgazdaság nemrég megjelent TOP 100-as válogatásába.

  A jó borok mellé jó zene is jár, és az idei lineup-ra senkinek nem lehet panasza, a nagykoncertek között mindenki megtalálja azt, amire érdemes kijönnie. Az első napon, pénteken este a Punanny Massif lép majd a színpadra, napjaink egyik legnépszerűbb hazai zenekarának első Fő téri koncertjére nagyon sokan várnak. Ahogy arra is mernénk fogadásokat kötni, hogy az EDDA szombat esti koncertjére is megtelik majd a nézőtér, a Kozmix fellépése pedig igazi csemegéje lesz a szüreti napoknak. Vasárnap sem hagynak minket pihenni a szervezők, a Follow the flow zárja majd a háromnapos rendezvényt, Szakács Gergőék koncertjei mindig eseményszámba mennek, egészen biztos, hogy a gyöngyösiek sem csalódnak majd az MTV Music Awards-díjas csapatban. Mellettük olyan előadók érkeznek Gyöngyösre, mint a Szabad Élet zenekar, a Helló Pisti, de hallhatunk majd koncertet a Bud Spencer-Terence Hill emlékzenekartól és nótákat Gyöngyösi Kiss Annától. A koncertek végeztével pénteken és szombaton utcabál kezdődik: Tomy Montana és DJ Petró pörgeti majd a lemezeket.

  A Mátrai Szüreti Napok és Fehérborfesztivál elmaradhatatlan kísérője a Görgényi László Főzőverseny, amelyet idén huszadik alkalommal rendeznek meg. Szombaton 12 órakor gyújtanak majd a bográcsok alá, az eredményhirdetés 18 órakor lesz a színpadon. A fesztivált természetesen a megszokott kézműves vásár és street food kavalkád kíséri.

  A rendezvény díjtalan, szeptember 13-a és 15-e között mindenkinek ott a helye a gyöngyösi Fő téren, aki a jó borokat, a jó ételeket és a jó zenét szereti. Íme a részletes program:

  Szeptember 13., péntek
  Kézműves kirakodóvásár
  16.30 Szabad Élet zenekar
  18.00 Helló Pisti zenekar
  20.00 Hiesz György polgármester úr köszöntője
  20.00 Punanny Massif
  22.00 Tomy Montana - utcabál
  Szeptember 14., szombat
  Kézműves kirakodóvásár
  12.00 Motoros Barátok – Gyermek motoroztatás
  12.00 XX. Görgényi László főzőverseny megnyitója
  Zsűri tagjai: Nagy Zoltán királyi főszakács, mesterszakács, 4 tagú társadalmi  zsűri, a zsűri elnöke: Wirgha Márk, a konyhafőnök verseny 2. helyezettje
  13.30 Royal operett - Pesti Royal Színház  
  15:00 - 20:00 Police Pont
  15.00 Állati ki mit nem tud? -  Pódium Színház gyermek műsora
  16.30 Gyöngyösi Atlétikai Klub Felnőtt Férfi Labdarúgó Csapatának bemutatkozása
  17.00 Gyöngyösi Energia SC MB I B Sakk Csapatának bemutatkozása Sakk szimultán Blaskó István nemzetközi mesterrel        
  18.00 XX. Görgényi László főzőverseny eredményhirdetése
  19.00 Kozmix
  20.30 EDDA Művek
  22.30 Dj Petró  -  utcabál
  Szeptember 15., vasárnap
  Kézműves kirakodóvásár
  13.30 Szól a nóta - Gyöngyösi Kiss Anna
  14.15 Hangvarázs - Bolba Éva és a Jazzterlánc gyermekkoncertje
  15.30 Vidróczki Néptáncegyüttes
  15:00 - 20:00 Police Pont
  16.45 Bud Spencer & Terence Hill Emlékzenekar
  19.00 Follow the flow

  A rendezvény díjmentes. 

  A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!


  Közösségi funkciók