3 °C

 
 
Kéményseprési kisokos

Heves megye teljes területén, minden településén a lakossági tulajdonú ingatlanok és a társasházak égéstermék-elvezetőinek rendszeres felülvizsgálatát a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezetének szakemberei végzik el. Tekintettel az elmúlt időszakban a kéményseprés területén végbement változásokra, még sokan nem ismerik pontosan a szabályokat, ezért egy rendszerező közleménnyel segítjük az eligazodást.

A Te Gyöngyösöd - kérdőív fiataloknak

Kíváncsiak vagyunk a gyöngyösi fiatalok véleményére: mit kellene fejleszteni a városban, milyen rendezvényeken vennétek részt, milyen szolgáltatásokat vennétek igénybe szívesen.

Élelmiszercsomagokkal segítik a nélkülözőket

Százharminc család ünnepét tették boldogabbá a B. Braun gyöngyösi gyárának dolgozói és a Gyöngyösi Kézilabda Klub sportolói, akik idén is közösen vettek részt a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtésében. A több mint két és fél tonna tartós élelmiszert a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ juttatja el nélkülöző családokhoz.

Folyamatosan végzik a síkosságmentesítést az utakon

Nem okozott fennakadást a reggelre lehullott hó Gyöngyösön. A város útjai jól járhatók, a síkosságmentesítést végző Városgondozási Zrt.-nél a következő napokra készenlétet rendeltek el. A lakóingatlanok előtti járdaszakaszok tisztán tartása az ingatlan tulajdonosának feladata.

Advent első gyertyája ég

A Belváros téren meggyújtották Advent első gyertyáját. A sportcsarnokban a Budapest Bár koncertjén szórakozhatott a közönség.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-28

Gyöngyös Város Képviselő-testületének 2019. november 28-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

34/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi adókról szóló 27/2010.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

33/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. november 28-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Városi Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló önkormányzati rendelete megalkotásáról.

Döntés hirdetményi úton történő közléséről

Letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

BővebbenSzázadik születésnapokat ünnepeltek

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.09.10. kedd
 
Utoljára módosítva: 2019-09-10 15:26
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Két százéves születésnapot is tartottak az elmúlt hétvégén Gyöngyösön. Szippl Jánosné és Szabó Ferencné egyaránt népes családja körében ünnepelte a jeles évfordulót, és fogadta Hiesz György polgármester köszöntését.

   
   

  Szippl Jánosné a Tolna megyei Kisdorogon született 1919. szeptember 8-án Jergler Margit néven. Első gyermek volt a családban, négy testvére született. Szülei földművelésből éltek, szegénységük ellenére is tisztességben és a katolikus vallás szerint élték mindennapjaikat, nevelték gyermekeiket. Hat elemit végzett, de korán elkezdődött számára a nagybetűs élet, mert az elemi befejezése után "szolgálni" kellett mennie, mert a népes család eltartása gondot jelentett a szülőknek. Huszonkét évesen ment férjhez, majd együtt Kisvejkére költöztek, ahol negyven évig éltek. Napszámban dolgoztak, majd a termelőszövetkezetek kialakulását követően ott helyezkedtek el. Két lány gyermekük született, mindkét lányát szorgalomra és munkára szoktatta, és szűkös anyagi körülményei ellenére is taníttatta őket. Az idősebb lányát korán elvesztette.

  Férje elvesztése után, özvegyként élt tovább Kisvejkén. Huszonegy éve költözött lányához és annak családjához Gyöngyösre. Két testvére él még Tolna megyében, akikkel azóta is tartja a kapcsolatot. Lányaitól két-két fiú unokája és kilenc dédunokája született. A legidősebb dédunoka harminc éves, a legfiatalabb pedig a második évét töltötte be nemrég. Margitka néni tizenegy éve jár az Idősek Klubjába, mindennapos vendég a Visonta úton, ahol a társasjátékokat kedveli leginkább.

  Szabó Ferencné - született Somogyi Mária - 1919. szeptember 8-án Nagyváradon látta meg a napvilágot egy ötgyermekes gazdálkodó család gyermeként. Marika néni hatvan évig élt együtt férjével, akivel három gyermeket nevelt fel. Egyikük súlyos, gyógythatatlan betegségben szenvedett, és mindennapos ápolásra szorult. Marika néni negyvenöt éven át gondozta gyermekét, miközben a budapesti Népművészek Szövetkezetében dolgozott népi iparművészként. Egyebek mellett népviseletbe öltöztetett babákat, díszpárnákat, szűrrátétes munkákat készített egészen 94 éves koráig.

  Ma már csak két fia él, férje 2001-ben távozott az élők sorából, és testvéreit is elveszítette. Öt unokája és hat dédunokája született, akik közül - mint Marika néni fogalmaz - "egyet szívünk legnagyobb bánatára magához szólított az Úr". Az ünnepelt százévesen is aktív, két bottal mozog, és bár varrni szemének romlása miatt ma már nem tud, mindennapjai nem telnek unalmasan.

  Az önkormányzat nevében Hiesz György polgármester emléklappal, ajándékkosárral, tortával és virággal köszöntötte az ünnepelteket.


  Közösségi funkciók