3 °C

 
 
15/2020.(V.27.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 27-én rendeletet alkotott A HELYI KITÜNTETÉSEK ALAPÍTÁSÁRÓL ÉS ADOMÁNYOZÁSÁNAK RENDJÉRŐL SZÓLÓ 7/2015.(II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

14/2020.(V.7.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. május 7-én rendeletet alkotott A PIACOK VESZÉLYHELYZETTEL ÖSSZEFÜGGŐ LÁTOGATÁSI RENDJÉRŐL

13/2020.(IV.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 30-án rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL.

12/2020.(IV.24.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 24-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

11/2020.(IV.17.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS POLGÁRMESTERE 2020. április 17-én rendeletet alkotott A HÉTVÉGÉRE VONATKOZÓ KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁSSAL ÖSSZEFÜGGŐ RENDKÍVÜLI INTÉZKEDÉSEKRŐL.

BővebbenTestvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.22. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

   
   

  A kínai Luohe városának delegációját fogadta a gyöngyösi önkormányzat a városháza dísztermében augusztus 22-én.

   

  Városunk képviselői a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közvetítésével májusban látogattak Kínába, ahol előkészítették a testvérvárosi megállapodás alapjául szolgáló dokumentumokat, a képviselő-testület jóváhagyását követően pedig a gyöngyösi látogatás alkalmával Hiesz György polgármester, valamint Hao Huijie vezető tanácsadó alá is írták a szerződést.

   

  A delegáció tagjai abban is megállapodtak, hogy a két város közti nagy távolság ellenére évente legalább egyszer vagy kétszer személyesen is találkoznak, hogy valóban tartalommal tölthessék meg a most deklarált köteléket.

  Hiesz György polgármester elmondta: örömmel fogadták, hogy a kínai delegáció konkrét, megvalósítható javaslatokkal érkezett Gyöngyösre.

   

  Hao Huijie, Luohe önkormányzatának vezető tanácsadója kiemelte: a csaknem hárommillió lakosú városuk Kína élelmiszerközpontja, éppen ezért elsősorban ezen a területen lát mihamarabbi eredményes együttműködési lehetőséget Gyöngyössel. Éppen ezért invitálta a mátraaljai város vállalkozóit, köztük a borászokat a következő luohei élelmiszerexpóra, ahol lehetőséget biztosítanak nekik a bemutatkozásra.

   
   

  - Bízom benne, hogy az együttműködésünk nem csak a két város, hanem a két ország érdekeit is egyaránt szolgálja majd. Gyöngyös nyitott egy új gazdasági, kulturális, oktatási és a sport területén is gyümölcsöző kapcsolatra - tette hozzá Hiesz György polgármester, akit a kölcsönösségről biztosított Hao Huijie is.

   

  A kínaiak élénk érdeklődést mutattak az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán folyó munka iránt, ami abban is megnyilvánul, hogy a luohei orvosi egyetem és a gyöngyösi intézmény már fel is vette egymással a kapcsolatot annak érdekében, hogy az oktatás területén kapcsolódási pontot találjanak.

   

  Luohe városának delegációja az ünnepélyes aláírást és kerekasztal-beszélgetést követően megismerkedett Gyöngyös nevezetességeivel, iparával, borászatával és oktatásával is.

   

  Közösségi funkciók