3 °C

 
 
Megkezdődik a csatornaépítés a Petőfi úton

A KEHOP-2.2.2-15-2016-0091 azonosítószámú, Gyöngyös és térsége szennyvízelvezetésének és tisztításának fejlesztése projekt keretében a Petőfi utcán a szennyvízelvezető csatorna cseréjére kerül sor, a kivitelezés 2019. szeptember 23-án megkezdődik.

Óriási tömeg, kiváló hangulat, igényes produkciók, hibátlan borok az idei szüreti fesztiválon

Zsúfolásig telt a gyöngyösi tér az elmúlt hétvégén, a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál három napja alatt. A nézőszám-rekord a szombat esti EDDA koncerten dőlt meg, de sokan voltak kíváncsiak a Kozmix, a Punnany Massif és a Follow the flow fellépésére is.

Idén is az önkormányzat kapta a művésztelep képeit

A mátrafüredi művésztelep alkotóinak kilenc újabb festményét ajánlották fel az önkormányzat számára. Az alkotások egyelőre a városháza falait díszítik, később azonban egy állandó gyöngyösi galériának is alapjául szolgálhatnak.

Botlatókövek emlékeztetnek az elhurcoltakra

A Frankl család tagjaira emlékeztetnek Gyöngyös első botlatókövei. Az emlékjelek a deportált, munkaszolgálatban vagy haláltáborokban elpusztított honfitársainkra emlékezetnek utolsó szabadon választott lakóhelyükön.

Új autó segíti a hajléktalan-ellátást

Új járművel erősödtek az utcai szociális munka feltételei Gyöngyösön. A gépkocsit az önkormányzat egy sikeres pályázat segítségével szerezte be.

Bővebben
26/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

25/2019.(VIII.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. augusztus 29-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.22. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

   
   

  A kínai Luohe városának delegációját fogadta a gyöngyösi önkormányzat a városháza dísztermében augusztus 22-én.

   

  Városunk képviselői a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közvetítésével májusban látogattak Kínába, ahol előkészítették a testvérvárosi megállapodás alapjául szolgáló dokumentumokat, a képviselő-testület jóváhagyását követően pedig a gyöngyösi látogatás alkalmával Hiesz György polgármester, valamint Hao Huijie vezető tanácsadó alá is írták a szerződést.

   

  A delegáció tagjai abban is megállapodtak, hogy a két város közti nagy távolság ellenére évente legalább egyszer vagy kétszer személyesen is találkoznak, hogy valóban tartalommal tölthessék meg a most deklarált köteléket.

  Hiesz György polgármester elmondta: örömmel fogadták, hogy a kínai delegáció konkrét, megvalósítható javaslatokkal érkezett Gyöngyösre.

   

  Hao Huijie, Luohe önkormányzatának vezető tanácsadója kiemelte: a csaknem hárommillió lakosú városuk Kína élelmiszerközpontja, éppen ezért elsősorban ezen a területen lát mihamarabbi eredményes együttműködési lehetőséget Gyöngyössel. Éppen ezért invitálta a mátraaljai város vállalkozóit, köztük a borászokat a következő luohei élelmiszerexpóra, ahol lehetőséget biztosítanak nekik a bemutatkozásra.

   
   

  - Bízom benne, hogy az együttműködésünk nem csak a két város, hanem a két ország érdekeit is egyaránt szolgálja majd. Gyöngyös nyitott egy új gazdasági, kulturális, oktatási és a sport területén is gyümölcsöző kapcsolatra - tette hozzá Hiesz György polgármester, akit a kölcsönösségről biztosított Hao Huijie is.

   

  A kínaiak élénk érdeklődést mutattak az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán folyó munka iránt, ami abban is megnyilvánul, hogy a luohei orvosi egyetem és a gyöngyösi intézmény már fel is vette egymással a kapcsolatot annak érdekében, hogy az oktatás területén kapcsolódási pontot találjanak.

   

  Luohe városának delegációja az ünnepélyes aláírást és kerekasztal-beszélgetést követően megismerkedett Gyöngyös nevezetességeivel, iparával, borászatával és oktatásával is.

   

  Közösségi funkciók