3 °C

 
 
Kik legyenek az év sportolói?

Gyöngyös Város Önkormányzata várja a felterjesztéseket az Év Sportolói és az Év Sportszakembere kitüntetésekre. A javaslatokat december 5-ig lehet eljuttatni a városházára.

Minden daganatos betegnek hasznos lehet a gyógytorna

A prosztatarákból való gyógyulás esélyét adó műtét vagy sugárkezelés és a korszerű gyógyszeres terápiák mellett a rendszeresen végzett testmozgás és a gyógytorna is hozzá tud járulni a felépüléshez, mégis kevesen élnek vele – hangzott el Gyöngyösön, a prosztatarákos betegeket segítő 10 Ezer Lépés Program Heves megyei állomásán.

Vezetőváltás a Gyöngyösi Várostérség Fejlesztő Kft. élén

Személyi kérdésekről is döntött megalakulását követő első ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely órákig tárgyalta a kerékpárút ügyét, döntött az Üdülősor utca felújításának befejezéséről, útfelújításokról és kitüntetésről is.

Meghosszabbított nyitvatartás és ünnepi ügyelet a temetőkben

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából a temetők november 1. és 4. között reggel 7-től este 9-ig tartanak nyitva. A temetőket üzemeltető Városgondozási Zrt. több ezer látogatóra számít, így arra kérik őket, hogy tartsák be a temetők rendjét. A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező gépjárművezetőknek pedig szabad bejárást biztosítanak november 1-jén és 2-án 7-től 12 óráig.

Heves megyei összefogás a rák ellen Gyöngyösön

A Magyar Rákellenes Liga egész Heves megyéből várja a résztvevőket az országos 10 Ezer Lépés Program idei Heves megyei rendezvényére: Gyöngyösön szakorvosi és gyógytornász előadás is várja a férfiakat - és a hölgyek részvételére is számítanak.

Bővebben
Normatív határozatok 2019-11-04

A normatív határozatok hirdetménye letölthető a kapcsolódó dokumetumok közül.

Normatív határozatok 2019-10-30

A normatív határozatokról szóló hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

32/2019.(X.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. október 30-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete módosításáról.

Döntés hirdetményi úton közléséről

A hirdetmény letölthető a kapcsolódó dokumentumok közül.

31/2019.(IX.20.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. szeptember 19-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös és a kínai Luohe

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.08.22. csütörtök
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Testvérvárosi megállapodást kötött Gyöngyös önkormányzata a kínai Luohe városával. Az együttműködést főként gazdasági, oktatási és turisztikai területen szeretnék érvényesíteni a felek.

   
   

  A kínai Luohe városának delegációját fogadta a gyöngyösi önkormányzat a városháza dísztermében augusztus 22-én.

   

  Városunk képviselői a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közvetítésével májusban látogattak Kínába, ahol előkészítették a testvérvárosi megállapodás alapjául szolgáló dokumentumokat, a képviselő-testület jóváhagyását követően pedig a gyöngyösi látogatás alkalmával Hiesz György polgármester, valamint Hao Huijie vezető tanácsadó alá is írták a szerződést.

   

  A delegáció tagjai abban is megállapodtak, hogy a két város közti nagy távolság ellenére évente legalább egyszer vagy kétszer személyesen is találkoznak, hogy valóban tartalommal tölthessék meg a most deklarált köteléket.

  Hiesz György polgármester elmondta: örömmel fogadták, hogy a kínai delegáció konkrét, megvalósítható javaslatokkal érkezett Gyöngyösre.

   

  Hao Huijie, Luohe önkormányzatának vezető tanácsadója kiemelte: a csaknem hárommillió lakosú városuk Kína élelmiszerközpontja, éppen ezért elsősorban ezen a területen lát mihamarabbi eredményes együttműködési lehetőséget Gyöngyössel. Éppen ezért invitálta a mátraaljai város vállalkozóit, köztük a borászokat a következő luohei élelmiszerexpóra, ahol lehetőséget biztosítanak nekik a bemutatkozásra.

   
   

  - Bízom benne, hogy az együttműködésünk nem csak a két város, hanem a két ország érdekeit is egyaránt szolgálja majd. Gyöngyös nyitott egy új gazdasági, kulturális, oktatási és a sport területén is gyümölcsöző kapcsolatra - tette hozzá Hiesz György polgármester, akit a kölcsönösségről biztosított Hao Huijie is.

   

  A kínaiak élénk érdeklődést mutattak az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Campusán folyó munka iránt, ami abban is megnyilvánul, hogy a luohei orvosi egyetem és a gyöngyösi intézmény már fel is vette egymással a kapcsolatot annak érdekében, hogy az oktatás területén kapcsolódási pontot találjanak.

   

  Luohe városának delegációja az ünnepélyes aláírást és kerekasztal-beszélgetést követően megismerkedett Gyöngyös nevezetességeivel, iparával, borászatával és oktatásával is.

   

  Közösségi funkciók