3 °C

 
 
Adófizetési határidő: május 31.

A Pénzügyi és Költségvetési Igazgatóság Adócsoportja felhívja a vállalkozók figyelmét, hogy a 2018. évi helyi iparűzési adóbevallás benyújtási és befizetési határideje 2019. május 31.

Rendkívüli nyitvatartás a kormányablakban

Tájékoztatás a kormányablak nyitvatartási idejének az európai parlamenti választásokkal összefüggő módosításáról.

Mátrai bornapok - még több szín, még több íz

Pénteken elkezedődött, s vasárnapig kínál tartalmas szórakozást a Mátrai Bornapok programsorozata.

A rendelő felújításáért futottak

A Mátrai Bornapok programjának részeként rendezték meg a 8. körzet háziorvosi rendelőjének felújítását segítő jótékonysági futást.

Új játszótér épülhet a nyolcvanasban

Egy új játszótér kialakításáról és a Tour de Hongrie támogatásáról is döntött májusi, rendkívüli ülésén Gyöngyös képviselő-testülete, amely tárgyalt a 300 millió forintos fejlesztési csomag elemeinek megvalósításáról is.

Bővebben
18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

17/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 26-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a reklámhordozók és hirdetmények elhelyezésének, közzétételének szabályozásáról és engedélyezéséről szóló 45/2005. (X.24.), - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) és - a közterületek rendeltetéstől eltérő használatáról szóló 25/2000. (IX.20.) önkormányzati rendeleteket.

16/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

15/2019. (IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

14/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a környezetvédelemről szóló 15/2000. (V.22.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

Bővebben

Valódi megbecsülés: őszinteség és örök emlék

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.04.30. kedd
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  A Dobó Úti Bölcsőde két kisgyermekgondozóját, Tuza Ivánnét és Gyetvai Attilánét jutalmazták a bölcsődék napja alkalmából megrendezett városi ünnepségen.

   
   

  - A családomban is látok arra példát, hogy milyen nehéz bölcsődei dolgozónak lenni. Ezt a munkát csak elhivatottsággal és lelkesedéssel lehet végezni - fogalmazott köszöntőjében Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, aki a bölcsődei dolgozók tiszteletére rendezett ünnepségen kiemelte: az elmúlt években egy gyöngyösnyi méretű város lakosságával csökkent a megye lélekszáma. A népességfogyás megállítása érdekében a Heves Megyei Önkormányzat elfogadta azt a megyei családvédelmi akciótervet, melynek sikeres megvalósításába minden települést szeretnének majd bevonni. A kitűzött célok elérése érdekében pedig stratégiai partnernek tekintik a bölcsődei dolgozókat is.

  Bölcsődék napja 2019

   
  20 kép
  Dátum: 2019-04-30 14:30:00
   

  Gyöngyösön immár tíz éve köszönti az önkormányzat minden évben a városban működő bölcsődék alkalmazottait. Idén a Dobó Úti Bölcsőde két munkatársa részesült elismerésben. Mind Tuza Ivánné, mind pedig Gyetvai Attiláné immár negyven éve neveli és gondozza a legkisebb gyermekeket. A jutalmazottak, munkájuk elismeréseként oklevelet és ajándékot vehettek át Hiesz György polgármestertől.

  A városvezető pohárköszöntőjében hangsúlyozta: minden szakmának megvan a maga szépsége, ám gyermekekkel foglalkozni kivételes feladat. Nem csak azért, mert a legkisebbek mindig kendőzetlenül őszinték, hanem azért is, mert ez a munka valódi megbecsülést nyer azáltal, hogy egy életen keresztül jó szívvel emlékszünk mindazokra, akik gyermekként segítettek, tanítottak minket.

  - Valóban sajnálatos tény, hogy nem csak öregszik, hanem fogy is a megye lakossága. Ezzel szemben azonban örömteli, hogy Gyöngyösön tovább nő a munkahelyek száma, ami reményeink szerint kompenzálja a lélekszámcsökkenést, és bízunk abban, hogy egyre több kisgyermekes család választja otthonául Gyöngyöst - tette hozzá Hiesz György polgármester.


  Közösségi funkciók