3 °C

 
 
Levendulakert a lakóotthon udvarán

Háromszáz tő levendulát ültettek el önkéntesek segítségével a gyöngyösi Legyen Mindig Otthonuk Alapítvány által alapított, fogyatékkal élők lakóotthonának udvarán.

Igazgatási szünet a polgármesteri hivatalban

Gyöngyös Város Képviselő-testülete - a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján - a 66/2019. (II.28.) önkormányzati határozatában a Polgármesteri Hivatalban 2019. július 15. napjától 2019. július 26. napjáig nyári igazgatási szünetet rendelt el.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. július 11-én, csütörtökön, eső esetén július 12-én, pénteken 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Látványterven mutatják be, hogy néz majd ki a szabadtéri színpad

Jövő héten kezdődik a Főtéri Nyári Esték programsorozata Gyöngyösön. A szabadtéri színpad építése jó ütemben halad, és látványterven már a végleges állapotot is láthatjuk.

Szeptemberre elkészülhet a Fecske Úti Óvoda konyhafelújítása

A Fecske Úti Tagóvoda konyhafelújításával kapcsolatos döntést is hozott a gyöngyösi képviselő-testület júliusi, rendkívüli ülésén. A grémium útfelújításokról is határozott.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Felújítják a Dobó Úti Óvoda épületét

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.04.26. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Teljes körű tetőfelújítás kezdődik idén a Dobó Úti Óvoda és Bölcsőde épületén - egyebek mellett erről is határozott április ülésén a gyöngyösi képviselő-testület, amely civil szervezetek és alapítványok támogatásáról és pedagógusok kitüntetéséről is döntött.

   

  Levelet kaptak, válaszoltak

  Egy nyílt levélre adott válasszal indult a képviselő-testület áprilisi ülése. Hiesz György polgármester egy városlakó által írt, és a képviselőknek eljutatott nyílt levélben megfogalmazott kérdésekre adott válaszokat. Mint a válaszokból kiderült, a levél többségében olyan problémákat érint - állami kezelésű utak vagy magántulajdonban lévő épületek felújítása, a nyugati elkerülő út építése, az autóbusz-pályaudvar áthelyezése, bevásárlóközpont létesítése vagy a zsinagóga felújítása -, amelyekben az önkormányzatnak nincs hatásköre intézkedni. A polgármester úgy fogalmazott: az önkormányzat ezekben az esetekben mindent elkövet, hogy a tulajdonosok felé szorgalmazza a megoldást, de ettől többet nem tehet. A kerékpárút felújítására vonatkozó kérdésre válaszolva a polgármester úgy fogalmazott: a kerékpárút igazi állatorvosi ló, ugyanis húsz évvel ezelőtt elkövetett mulasztások hátráltatják a munkákat, azonban a várakozások szerint a bicikliút felújítása hamarosan folytatódhat, és jó eséllyel még a nyári főszezon előtt elkészülhet. A városvezető több észrevétellel kapcsolatban is ígéretet tett a felvetések kivizsgálására, és arra kérte a polgármesteri hivatal munkatársait, hogy írásban is adjanak választ a megfogalmazott kérdésekre.

  Teljeskörű tetőfelújítás a Dobó úti gyermekintézményen

  A Dobó Úti Tagóvoda és Bölcsőde épülete tetejének szigetelése elöregedett, így az teljes felújításra szorul, ami a képviselő-testület döntése alapján még idén elkezdődhet. A teljes körű felújítás két ütemben valósul meg, az 1300 négyzetméteres tetőfelület nagyobb részét, mintegy 800 négyzetmétert idén, a fennmaradó 500 négyzetméteres részt 2020-ban újítja fel a Városgondozási Zrt. A munkákra az idei költségvetésből mintegy 16 millió forintot fordít az önkormányzat. A Városgondozási Zrt. a tavalyi évben több ütemben végezte el az Epreskert Úti Tagóvoda bővítését és teljes körű felújítását, és a nyári intézményfelújítások nagy részét is a százszázalékos önkormányzati tulajdonban lévő cég végezte.

  Új térfigyelő kamerák helyét jelölték ki

  Tíz új közterület-figyelő kamerát állíthat rendszerbe az önkormányzat. Az új kamerákkal együtt közel 90 helyen üzemelhetnek képfelvevők a városban. A kamerák képét napi 24 órában figyelik a Városrendészet munkatársai, akik azonnal riasztják a szolgálatban lévő közterület-felügyelőket, ha szabály- vagy törvénysértést látnak a kamerák által közvetített képen. A kamerák képét rögzítik, így azok az elkövetők utólagos beazonosítására is használhatók. Gyújtogatók, tolvajok, illegális szemetelők nyomára vezetnek a felvételek.

  Ivartalanítás és program a kóbor kutyák befogásáért

  A grémium döntött a költségvetésben állatvédelmi feladatokra elkülönített hárommillió forint felhasználásáról. Az összeget a leginkább a szegregátumokra jellemző, azonosítatlan, kóbor állatok befogására, regisztrálására és ivartalanítására fordítja a gyepmesteri telepet üzemeltető Új Nap Egyesület, amelyet emellett ivartalanítási akciót is szervez majd. A kóbor állatok által leginkább fertőzött területeken az önkormányzat, a rendőrség és a gyepmester rendszeresen szervez akciókat a gazdátlan állatok befogására.

  Támogatások, pályázatok

  A képviselő-testület 3 és fél millió forintos támogatást szavazott meg az Országos Mentőszolgálat Alapítvány számára, amely a gyöngyösi mentőállomás részére egy korszerű defibrillátor beszerzését tervezi. Az önkormányzat által biztosított támogatás a teljes költség felét fedezi, a fennmaradó részt az alapítvány egyéb felajánlásokból már előteremtette. A Berze Iskolafejlesztési Alapítvány számára a képviselői keretek terhére 280 ezer forintos támogatást hagyott jóvá a grémium.

  Az önkormányzat bizottságai által kiírt pályázatok alapján a képviselő-testület több alapítvány és civil szervezet támogatásáról döntött. Egészségügyi és szociális célok megvalósítására 1,8 millió forintot, oktatási és kulturális feladatokra 1,7 millió forintot, sporttevékenység támogatására pedig 2,7 millió forintot osztottak fel a pályázók között a bizottságok. A városban működő nyugdíjas szervezetek számára kiírt pályázatra összesen tizenegy pályázat érkezett, amelyeket összesen közel hárommillió forinttal támogatott a képviselő-testület. Médiatevékenységet folytatók támogatására a grémium 2,4 millió forintot osztott fel 50-50 százalékos arányban a két pályázó között, míg egyházi jogi személyek támogatására 970 ezer forintról döntöttek.

  Pályázatot írnak ki polgárőr szervezetek támogatására

  A képviselő-testület elfogadta a gyöngyösi és a mátrafüredi polgárőr egyesület 2018-as tevékenységéről szóló beszámolót, és döntött a polgárőr szervezetek támogatására kiírandó pályázatról is. Az önkormányzat összesen közel 4 millió forinttal támogatja idén a polgárőr egyesületeket, amelyeknek pályázatot kell benyújtaniuk az önkormányzati támogatás elnyeréséhez.

  Érdemes pedagógusok

  A képviselő-testület döntött a Gyöngyös Város Érdemes Pedagógusa kitüntetések odaítéléséről is. Az elismerést Tőzsér Lajosné, a Fecske Úti Tagóvoda vezetője és Daru Éva Katalin, a Gyöngyösi Petőfi Sándor Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános iskola és Készségfejlesztő Iskola igazgatója veheti majd át a pedagógusnap alkalmából rendezendő városi ünnepségen.


  Közösségi funkciók