3 °C

 
 
Gyöngyösi Újság 2019 április

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2019 áprilisi száma.

Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan.

A sorban állás a múlté, intézze ügyeit mostantól online!

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál.

Heti négy napon fogadják a zöldhulladékot

Korlátozásokat vezet be a lakossági zöldhulladék fogadásával kapcsolatban a Heves Megyei Vízmű Zrt. a gyöngyösi szennyvíztisztító telep felújítása miatt. A gyöngyösiek lakcímkártyájuk felmutatása után, heti négy napon helyezhetik el ingyenesen zöldhulladékukat a konténerekben.

Nem lehet elbújni a kamerák elől

Számos esetben segítik a gyöngyösi városrendészek munkáját a városban található térfigyelő kamerák. Gyújtogatók, tolvajok, illegális szemetelők nyomára vezetnek a felvételek.

Bővebben
14/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a környezetvédelemről szóló 15/2000. (V.22.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

13/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott a HELYI TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL.

12/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

10/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Hinni kell az összefogásban

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2019.02.03. vasárnap
 
Utoljára módosítva: 2019-02-03 10:28
 
  Szerző: Juhász Marianna
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Az est végére mintegy kétmillió forint gyűlt össze a gyöngyösi önkormányzat által szervezett idei városbálon. A magánszemélyek, vállalkozók és cégek adományán az Almavirág Összefogás Értékteremtő Kereskedelmi Szociális Szövetkezet és a Gyöngyösi Diákokért Közalapítvány osztozik.

   
   

  - A városbál történetében egyedülálló, hogy egy szociális szövetkezet kapjon társadalmi összefogás révén anyagi támogatást. A közösség példaértékű tevékenységével hívta fel a figyelmet arra a sajátos munkára, amivel valóban a rászorulóknak nyújt segítséget - mondta köszöntőjében Hiesz György polgármester, a bál egyik fővédnöke, aki kiemelte: a rendezvény jellemzője, hogy a bálozók és a támogatók jóvoltából befolyt adományt mindig azok kapják meg, akiknek a legnagyobb szükségük van arra, hogy segítő kezet nyújtsanak feléjük. Éppen ezért idén sem feledkeztek meg azokról a nehéz körülmények között élő, de tehetséges diákokról, akiknek tanulmányi előmeneteléhez immár nem először járulhattak hozzá az adakozók.

   

  A Mátraaljai Munkaadók Egyesülete támogatásával megrendezett bál megnyitóján Hiesz György polgármester Aradi Máriának, az Almavirág szövetkezet alapítójának és Szekrényes Tamásnak, a diákokat segítő közalapítvány kuratóriumi elnöknek átadta azt az ajándékkártyát, ami az addig összegyűlt egymillió forintos adományt jelképezte. Ezt az összeget az este során a tombolaeladásból és egy árverésből származó további csaknem egymillió forint gyarapította.

   

  A város vezetőjét követően a támogatottak is köszönetüket fejezték ki a segítőknek. Aradi Mária elmondta: kezdeményezése, a Kincses-barlang elnevezésű szociális adományboltokat üzemeltető szövetkezet egyebek között azért lehet sikeres, mert mindig is hitt az összefogásban. A városbáli támogatásból pedig tovább bővítik a huszonöt divízióval működő szövetkezet tevékenységét. Egy varrodát szeretnének kialakítani, ahol használt ruhákból újat alkothatnak.

  Szekrényes Tamás, az immár megújult tagsággal működő Gyöngyösi Diákokért Közalapítvány újonnan megválasztott kuratóriumi elnöke pedig ígéretet tett arra, hogy a jövőben is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a tehetséges, szorgalmas iskolások kibontakozását anyagi nehézségek ne gátolják.

   

  Az Orczy-kastélyban megrendezett városbálon a hagyományokhoz híven fiatal, helyi művészek, többek között Kákonyi Panna Kata, Szabó Cintia, valamint Debrei Zsuzsanna és Bot Gábor szórakoztatta a bálozókat, akik a Kékes étterem által felszolgált vacsora mellé a Mátrai Hegyközségi Tanács által felajánlott, fogásokhoz illő, mátrai borvidéki borokat kóstolhattak.

   

  A városbálban szintén fővédnökséget vállaló Jeffrey Chin, a Gyöngyösön gyárat építő Giant kerékékpárgyártó cég európai divízióvezetőjének felajánlásával az adakozó közönség egy offroad kerékpárra licitálhatot. Az árverésből származó 400 ezer forint szintén a jótékonysági összeget gyarapította. A bál történetének első árverésén Szabó-Lukovszki Boglárka, a B-Club Spinning terem tulajdonosa ajánlotta a legmagasabb összeget a terepkerékpározásra tervezett bicikliért.

  Városbál 2019

   
  98 kép
  Dátum: 2019-02-03 10:25:00
   


  Közösségi funkciók