3 °C

 
 
Szünetel az ügyfélfogadás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Ügyfeleket, hogy 2019. július 1-jén (hétfőn) a Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel. Megértésüket köszönjük!

Elhunyt Bartus József főgyógyszerész

Életének 84. évében örök nyugalomra tért Dr. Bartus József, főgyógyszerész, Gyöngyös Város Díszpolgára.

Még legalább két alkalommal irtják a szúnyogokat

Az önkormányzat által megrendelt földi szúnyoggyérítést követően újabb szúnyogirtásra kerül sor Gyöngyösön: a Katasztrófavédelem által végzett országos gyérítési program keretében július 1-jén irtják a vérszívó rovarokat Gyöngyösön.

Pályázati felhívás egészségügyi és szociális tevékenységek támogatására

Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testülete Egészségügyi, Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2019. évre egészségügyi, illetve szociális tevékenységek támogatására ismételten pályázatot hirdet a városban működő civil szervezetek, intézmények, alapítványok, nemzetiségi önkormányzatok, magánszemélyek részére. Továbbá azon helyi szervezetek, intézmények részére is, amelyeknek bejegyzett országos vagy regionális szervezete Gyöngyös város közigazgatási területén szervezeti egységgel rendelkezik, vagy tevékenységükre kizárólag vagy elsősorban Gyöngyös lakossága érdekében végzik. A nem gyöngyösi székhelyű helyi szervezeteknek, intézményeknek az Önkormányzat közigazgatási területén belül kell működnie.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. június 26-án, szerdán, eső esetén június 27-én, csütörtökön 18 és 22 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Bővebben
22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

19/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2018. ÉVI ZÁRSZÁMADÁSÁRÓL.

18/2019.(IV.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. április 25-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS TELEPÜLÉSKÉPE VÉDELMÉRŐL szóló 16/2018.(III.29.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

A közbiztonság javítása érdekében hozott döntéseket a testület

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.12.14. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Új térfigyelők kamerákról és a déli iparterületre vezető kerékpárút tervezéséről is döntött idei utolsó ülésén Gyöngyös képviselő-testülete, amely számos kitüntetés odaítéléséről is döntött.

   

  Tizenhét új kamera figyeli majd a közterületeket

  Közel hetvenre bővül a közterületeket figyelő kamerák száma a városban, miután a gyöngyösi képviselő-testület decemberi ülésén tizenhét új kamera helyét hagyta jóvá. Az éjszakai felvételek készítésére is alkalmas térfigyelő rendszer működtetésének célja elsősorban a lakosság és a városba látogatók szubjektív közbiztonságérzetének növelése, a Rendőrség bűnüldöző munkájának segítése, a közterület általános rendjének biztosítása.

  Bővül a közterület-felügyelet létszáma

  A képviselő-testület részletes beszámolót hallgatott meg a városrendészet jelenlegi működéséről, és intézkedési tervet fogadott el a közterület-felügyelet hatékonyságának növelése érdekében. A 11 pontból álló javaslatcsomag elfogadása mellett a városrendészet létszámának bővítésével is egyetértettek a képviselők. A közterület-felügyelet létszáma két fővel bővülhet jövőre.

  Új kerékpárút tervezésébe kezdenek

  Új kerékpárút épül a város és a déli iparterület között. A kerékpárút megépítésének költségeit a Mátraaljai Munkaadók Egyesületének tagjai biztosították, miután éltek az önkormányzat által teremtett lehetőséggel helyi adójuk egy százalékának címkézésére. A képviselő-testület a beérkezett árajánlatok alapján kiválasztotta azt a céget, amely megtervezheti az új kerékpárutat. Az út pontos nyomvonala a tervezés során dől majd el.

  Tájékoztatók, tervek, beszámolók

  A képviselők beszámolót hallgattak meg a közművelődési megállapodások teljesítéséről, és elfogadták a 2019-re szóló megállapodások megkötéséről szóló terveket a Mátra Honvéd Kaszinóval és a Kolping Család Egyesülettel. Ugyancsak elfogadták a roma és a ruszin nemzetiségi önkormányzat 2018-as működéséről szóló tájékoztatót, valamint az önkormányzat 2019-re szóló belső ellenőrzési tervét és a képviselő-testület jövő évi munkatervét, és azt is jóváhagyták, hogy az önkormányzat és intézményei jövőre összesen húsz megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztassanak január elsejétől.

  Új zongorát vásárolhat a zeneiskola

  A képviselő-testület közel 800 ezer forinttal járult hozzá a Pátzay János Katolikus Zeneiskola zongorabeszerzéséhez. Az intézmény egy 4 és fél millió forint értékű zongora megvásárlását tervezi, melyhez a fenntartó Egri Főegyházmegye mellett többek között a 2017-es gyöngyösi operagála nézői is hozzájárultak. Az önkormányzat a hiányzó 780 ezer forintot biztosítja a hangszer megvásárlásához. A testület 40 ezer forinttal járult hozzá az Autista Segítő Központban tanuló gyermekek karácsonyi ünnepségével kapcsolatos költségeihez.

  Kitüntetések, elismerések

  Számos kitüntetés odaítéléséről döntött idei utolsó ülésén a város képviselő-testülete. A grémium az év sportszakemberének járó elismeréssel Veress Andrást, a Mátrai Erőmű Búvárklub uszonyosúszó szakedzőjét tüntette ki. Veress András 1994 óta irányítja a klub uszonyosúszóinak felkészülését, tanítványai az elmúlt 24 évben 250 egyéni, és 25 váltó magyar bajnoki címet szereztek. Edzőként elért nemzetközi eredményei között 1 felnőtt és 4 junior világbajnoki cím, 4 felnőtt és 6 junior Európa-bajnoki arany-, 6 ezüst- és 12 bronzérem jelzi munkájának eredményességét. Az Év Férfi Sportolója kitüntetést tanítványának, Mozsár Alexnek ítélte oda a testület. Mozsár Alex kétszeres junior világbajnok uszonyosúszó, aki 2018-ban első alkalommal szerepelt a felnőtt mezőnyben, újoncként a világkupán egy ezüst- és két bronzérmet szerzett, a világbajnokságon pedig a magyar váltó tagjaként harmadik helyezést ért el. Az Év Utánpótlás Fiú Sportolója címet Magda Boldizsár, a Parafa Úszóklub 13 éves versenyzője kapta. Magda Boldizsár 2018-ban 19 nemzetközi és hazai versenyen indult, amelyeken összesen 69 – köztük 44 arany - érmet szerzett. Korosztályos országos csúcstartó 50-, 100- és 200 méteres gyorsúszásban. 2018-ban elnyerte a Magyarország Jó Tanulója, Jó Sportolója kitüntető címet. Az év utánpótlás lány sportolójának a 17 éves Csiszár Vivient választották a képviselők. Csiszár Vivien a GYÖTRI Triatlon Klub és a Gyöngyösi Atlétikai Klub színeiben sportol, tereptriatlonban ifjúsági magyar bajnok. Idén a kékestetői hegyifutó országos bajnokságon ifjúsági kategóriában első helyet szerzett, és két világbajnokságon is eredményesen szerepelt. 2018-tól a hegyifutó magyar válogatott tagja. Az Év Utánpótlás Csapata címet a Berze Nagy János Gimnázium országos bajnok, V. korcsoportos fiú strandröplabda csapata érdemelte ki a grémiumtól. A csapat tagjai: Ivády Kristóf, Kerek Dominik, Kupás Lőrinc Pál, Nagy Kristóf Gergő és Végh Márk. A kitüntetéseket 2019. januárjában, ünnepéles keretek között adják át.

  Ugyancsak az idei utolsó ülésen döntöttek a képviselők a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetés odaítéléséről. Az elismerést a 33 éve könyvtárosként dolgozó Begovné Kasza Ágnes, a Vachott Sándor Városi Könyvtár gyermekkönyvtárának vezetője és Bolyky József, a Pátzay János Zeneiskola egykori igazgatója, zenetanár és karnagy veheti majd át a magyar kultúra napja alkalmából rendezendő városi ünnepségen.

  A fiatalok teljesítményét elismerő kitüntetések közül a Gyöngyösi Fiatalok a Tudásért elnevezésű kitüntetést Veres Tamásnak, a Berze Nagy János Gimnázium 12. A osztályos tanulójának ítélte oda a grémium, amely a Gyöngyösi Fiatalok a Művészetekért kitüntetést Tolmayer Annának adta, aki a Berze Nagy János Gimnáziumban megszerezett érettségije után a bristoli egyetemen szereztt művészettörténet diplomát. Gazdára talált a Gyöngyösi Fiatalok a Közösségért kitüntetés is, amelyet Spisák Bence, a Gyöngyös Városi Diáktanács alapítója és volt elnöke vehet majd át a városi diáknap alkalmából.

  A város képviselő-testülete két megyei elismerés odaítélésére is javaslatot tett. A Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági díjra dr. Zólyomi Géza tűzoltó ezredest, a Gyöngyösi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjét terjeszti fel a grémium, míg a Heves Megyei Klímabarát díjra az Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campusát javasolja.


  Közösségi funkciók