3 °C

 
 
Gyöngyösi Újság 2019 április

Online is elérhető a Gyöngyösi Újság 2019 áprilisi száma.

Önkormányzati ügyek. Mindenkinek. Bárhonnan.

A sorban állás a múlté, intézze ügyeit mostantól online!

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál.

Heti négy napon fogadják a zöldhulladékot

Korlátozásokat vezet be a lakossági zöldhulladék fogadásával kapcsolatban a Heves Megyei Vízmű Zrt. a gyöngyösi szennyvíztisztító telep felújítása miatt. A gyöngyösiek lakcímkártyájuk felmutatása után, heti négy napon helyezhetik el ingyenesen zöldhulladékukat a konténerekben.

Nem lehet elbújni a kamerák elől

Számos esetben segítik a gyöngyösi városrendészek munkáját a városban található térfigyelő kamerák. Gyújtogatók, tolvajok, illegális szemetelők nyomára vezetnek a felvételek.

Bővebben
14/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a környezetvédelemről szóló 15/2000. (V.22.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

13/2019. (III. 29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott a HELYI TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSRÓL.

12/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott A GYERMEKJÓLÉTI ALAPELLÁTÁSOKRÓL, VALAMINT A GYERMEKEK NAPKÖZBENI ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTÓ ÉTKEZTETÉS INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJÁRÓL szóló 14/2017. (III.31.) önkormányzati rendelet módosításáról.

11/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

10/2019.(III.29.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. március 28-i ülésén rendeletet alkotott a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Enyhítettek a parkolási feltételeken

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.10.26. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Csak munkanapokon, és csak 8-tól 16 óráig lesz érvényben korlátozás az autóbusz-pályaudvar környékén. A gyöngyösi képviselő-testület októberi ülésén enyhített a parkolás feltételein, a toronyház környékére vonatkozó szabályokat azonban változatlanul hagyta.

   

  Enyhítettek a feltételeken, elengedik a büntetést

  A képviselő-testület a tapasztalatok és a lakossági visszajelzések alapján módosította a feltételekhez kötött várakozási övezetekre vonatkozó szabályokat. Az autóbusz-pályaudvar és a toronyház környékén szeptemberben bevezetett előírások szerint az érintett területeken parkolókártya hiányában legfeljebb két órán át lehet várakozni, a parkolási idő kezdetét pedig egy iskolai oktatásban használatos, papír vagy műanyag tanulóórán kell beállítani, és azt a szélvédő mögé, jól látható módon elhelyezni. A korlátozás eddig a hétvégékre is kiterjedt, és 7-től 19 óráig szabályozta a várakozást. A most elfogadott módosítás értelmében az autóbusz-pályaudvar környékén csak munkanapokon 8 és 16 óra között lesznek érvényesek a korlátozások. A változások várhatóan december elejétől lépnek életbe, ugyanakkor a toronyház környékén változatlan marad a szabályozás. A képviselők arról is döntöttek, hogy azokat, akik november 1-jéig egyetlen alkalommal hágták át a szabályokat, és a polgármesteri hivatal megindította velük szemben a közigazgatási eljárást, a hatóság csak figyelmezteti, vagyis büntetést nem szab ki velük szemben. Azok azonban, akik a november 1-jéig terjedő időszakban többször vétettek a szabályok ellen, vagy november 1-je után használják az előírásoktól eltérő módon a parkolókat, már számítaniuk kell büntetésre. A testület a jelenlegi beruházási árakhoz igazította a parkoló-fejlesztési hozzájárulás mértékét, amelyet 380 ezer forintról 520 ezer forintra módosított. A hozzájárulást annak kell megfizetnie, aki az általa épített építmény használatba vételéhez szükséges parkolószámot saját telkén nem tudja elhelyezni. A hozzájárulás összegét az önkormányzat csak parkolók létesítésére fordíthatja. Idén októberig egyébként 57 parkoló épült a városban, míg tavaly összesen 79 új parkolóhelyet alakított ki az önkormányzat.

  Folytatódik a buszvárók megújítása

  Egy közterületi reklámhelyek értékesítésével foglalkozó céggel kötött együttműködés keretében a város tizenkét pontján cserélték le a régi buszvárókat újakra. A leszerelt buszvárók azonban sok jelenlegi várónál jobb állapotban vannak vagy nagyobb védelmet nyújtanak, így az önkormányzat felújítás után lecseréli a régi buszvárókat a most leszereltekkel. A polgármesteri hivatal szakemberei megvizsgálták a lehetőségeket, és az általuk javasolt tizenkét helyszínnel a grémium is egyetértett.

  A hajléktalan-ellátás javítására pályáznak

  A hajléktalan-ellátás hosszabbított nyitvatartásának fedezetéhez szükséges forrásra pályázik az önkormányzat mint a Gyöngyös Körzete Kistérség gesztorönkormányzata a Belügyminisztériumnál. A kiíráson legfeljebb mintegy 1,8 millió forintra lehet pályázni.

  Tervek, programok

  A grémium első olvasatban elfogadta az önkormányzat környezetvédelmi programjának feladattervét, amelyet a novemberi ülésen véglegesít majd. Ugyancsak elfogadták a következő ötéves időszakra szóló helyi esélyegyenlőségi programot, és a 2019-es rendezvénytervet is. A hagyományos városi rendezvényeket, mint például a Mátrai Bornapokat, a Fehérborfesztivált vagy a Városnapot jövőre is megrendezik, az elképzelések szerint azonban két nagyrendezvénnyel bővülne a programok sora: a májusban rendezendő kétnapos rockfesztivál és a június elejétől augusztus végéig tartó Gyöngyösi Nyári Játékok új eleme lesz a városi programkínálatnak.

  Plusztámogatás a GYAK utánpótlásának

  A képviselő-testület még júniusban fogadott el 15 millió forintos plusztámogatást a Gyöngyösi Atlétikai Klub számára, akkor azonban ahhoz a feltételhez kötötte a támogatás folyósítását, hogy a klub tao-támogatásra benyújtott pályázata utólagosan befogadásra kerüljön. A grémium most eltekintett ettől a feltételtől, de kikötötte, hogy az egyesület csak az utánpótlásra fordíthatja a támogatást. További feltétele a támogatás folyósításának, hogy az egyesület elszámoljon két pályázathoz adott önkormányzati önerő felhasználásáról a novemberi testületi ülésig. A nagy múltú sortklub finanszírozása azért került veszélybe, mert a május elejei határidőig nem töltötte fel tao-pályázatát, így az idei évben elesett a társasági adóból adható támogatásoktól.

  Új testvérvárosi kapcsolat jöhet létre

  Az olaszországi Cittaducale városa kereste meg Gyöngyöst testvérvárosi együttműködés szándékával. A hétezres lélekszámú város Rieti megyében, Lazio régióban található, 80 km-re Rómától. A testvérvárosi kapcsolat kialakítása gazdasági, kulturális és idegenforgalmi szempontok alapján is hasznos lehet, ezért a képviselő-testület jóváhagyta az együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot, amely az első lépés a testvérvárosi kapcsolat kialakítása felé vezető úton.

  Kitüntetésről döntöttek

  A képviselők döntöttek a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetés odaítéléséről is, amelyet ebben az évben Oroszné Balogh Mónika, az Idősek Bentlakásos Otthona dolgozója vehet át a szociális munka napja alkalmából rendezendő városi ünnepségen. A szakember húsz éve dolgozik az idősellátás területén, 2006 óta az Idősek Bentlakásos Otthonának munkatársa.


  Közösségi funkciók