3 °C

 
 
Közmeghallgatás

A Gyöngyösi Ruszin Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete közmeghallgatást tart 2019. február 5-én.

Távvezetéket cserélnek

A Gyöngyös-Detk 132 kV-os távvezeték cseréjét és Gyöngyöshalász irányába új bekötést végez az ÉMÁSZ 2019. február 18-a és március 29-e között.

Hagyományaink alkotják kultúránkat

Begovné Kasza Ágnes és Bolyky József vehette át a Gyöngyös Város Kultúrájáért kitüntetést a magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepségen, amelyen Jankovics Marcell rajzfilmrendező mondott ünnepi köszöntőt. A rendezvény egyúttal a Kecskeméti Rajzfilmstúdió magyar népmese sorozatának képi világát bemutató kiállítás megnyitója is volt. Az ünnepi koncertet a Kaláka együttes adta.

Tájékoztató az ár- és belvíz elleni védekezésről

A szélsőséges időjárási viszonyok az utóbbi időben állandóan visszatérő problémát jelentenek a településeken, ezért a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság összegyűjtötte, hogyan készüljünk fel az ár- és belvíz elleni védekezésre.

Sportolókat és vállalkozókat köszöntöttek az évértékelőn

Ünnepélyes keretek között adták át az Év Sportolói kitüntetéseket, valamint a Gyöngyös Város Gazdaságáért védjegyeket a Mátra Múzeumban. Az ünnepségen tartotta meg évértékelő beszédét Hiesz György polgármester.

Bővebben
46/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. december 13-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

44/2018.(XI.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. november 29-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

43/2018.(XI.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. november 29-i ülésén rendeletet alkotott Gyöngyös Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014.(XI.14.) önkormányzati rendelet módosításáról.

42/2018.(X.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. október 25-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Enyhítettek a parkolási feltételeken

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.10.26. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Csak munkanapokon, és csak 8-tól 16 óráig lesz érvényben korlátozás az autóbusz-pályaudvar környékén. A gyöngyösi képviselő-testület októberi ülésén enyhített a parkolás feltételein, a toronyház környékére vonatkozó szabályokat azonban változatlanul hagyta.

   

  Enyhítettek a feltételeken, elengedik a büntetést

  A képviselő-testület a tapasztalatok és a lakossági visszajelzések alapján módosította a feltételekhez kötött várakozási övezetekre vonatkozó szabályokat. Az autóbusz-pályaudvar és a toronyház környékén szeptemberben bevezetett előírások szerint az érintett területeken parkolókártya hiányában legfeljebb két órán át lehet várakozni, a parkolási idő kezdetét pedig egy iskolai oktatásban használatos, papír vagy műanyag tanulóórán kell beállítani, és azt a szélvédő mögé, jól látható módon elhelyezni. A korlátozás eddig a hétvégékre is kiterjedt, és 7-től 19 óráig szabályozta a várakozást. A most elfogadott módosítás értelmében az autóbusz-pályaudvar környékén csak munkanapokon 8 és 16 óra között lesznek érvényesek a korlátozások. A változások várhatóan december elejétől lépnek életbe, ugyanakkor a toronyház környékén változatlan marad a szabályozás. A képviselők arról is döntöttek, hogy azokat, akik november 1-jéig egyetlen alkalommal hágták át a szabályokat, és a polgármesteri hivatal megindította velük szemben a közigazgatási eljárást, a hatóság csak figyelmezteti, vagyis büntetést nem szab ki velük szemben. Azok azonban, akik a november 1-jéig terjedő időszakban többször vétettek a szabályok ellen, vagy november 1-je után használják az előírásoktól eltérő módon a parkolókat, már számítaniuk kell büntetésre. A testület a jelenlegi beruházási árakhoz igazította a parkoló-fejlesztési hozzájárulás mértékét, amelyet 380 ezer forintról 520 ezer forintra módosított. A hozzájárulást annak kell megfizetnie, aki az általa épített építmény használatba vételéhez szükséges parkolószámot saját telkén nem tudja elhelyezni. A hozzájárulás összegét az önkormányzat csak parkolók létesítésére fordíthatja. Idén októberig egyébként 57 parkoló épült a városban, míg tavaly összesen 79 új parkolóhelyet alakított ki az önkormányzat.

  Folytatódik a buszvárók megújítása

  Egy közterületi reklámhelyek értékesítésével foglalkozó céggel kötött együttműködés keretében a város tizenkét pontján cserélték le a régi buszvárókat újakra. A leszerelt buszvárók azonban sok jelenlegi várónál jobb állapotban vannak vagy nagyobb védelmet nyújtanak, így az önkormányzat felújítás után lecseréli a régi buszvárókat a most leszereltekkel. A polgármesteri hivatal szakemberei megvizsgálták a lehetőségeket, és az általuk javasolt tizenkét helyszínnel a grémium is egyetértett.

  A hajléktalan-ellátás javítására pályáznak

  A hajléktalan-ellátás hosszabbított nyitvatartásának fedezetéhez szükséges forrásra pályázik az önkormányzat mint a Gyöngyös Körzete Kistérség gesztorönkormányzata a Belügyminisztériumnál. A kiíráson legfeljebb mintegy 1,8 millió forintra lehet pályázni.

  Tervek, programok

  A grémium első olvasatban elfogadta az önkormányzat környezetvédelmi programjának feladattervét, amelyet a novemberi ülésen véglegesít majd. Ugyancsak elfogadták a következő ötéves időszakra szóló helyi esélyegyenlőségi programot, és a 2019-es rendezvénytervet is. A hagyományos városi rendezvényeket, mint például a Mátrai Bornapokat, a Fehérborfesztivált vagy a Városnapot jövőre is megrendezik, az elképzelések szerint azonban két nagyrendezvénnyel bővülne a programok sora: a májusban rendezendő kétnapos rockfesztivál és a június elejétől augusztus végéig tartó Gyöngyösi Nyári Játékok új eleme lesz a városi programkínálatnak.

  Plusztámogatás a GYAK utánpótlásának

  A képviselő-testület még júniusban fogadott el 15 millió forintos plusztámogatást a Gyöngyösi Atlétikai Klub számára, akkor azonban ahhoz a feltételhez kötötte a támogatás folyósítását, hogy a klub tao-támogatásra benyújtott pályázata utólagosan befogadásra kerüljön. A grémium most eltekintett ettől a feltételtől, de kikötötte, hogy az egyesület csak az utánpótlásra fordíthatja a támogatást. További feltétele a támogatás folyósításának, hogy az egyesület elszámoljon két pályázathoz adott önkormányzati önerő felhasználásáról a novemberi testületi ülésig. A nagy múltú sortklub finanszírozása azért került veszélybe, mert a május elejei határidőig nem töltötte fel tao-pályázatát, így az idei évben elesett a társasági adóból adható támogatásoktól.

  Új testvérvárosi kapcsolat jöhet létre

  Az olaszországi Cittaducale városa kereste meg Gyöngyöst testvérvárosi együttműködés szándékával. A hétezres lélekszámú város Rieti megyében, Lazio régióban található, 80 km-re Rómától. A testvérvárosi kapcsolat kialakítása gazdasági, kulturális és idegenforgalmi szempontok alapján is hasznos lehet, ezért a képviselő-testület jóváhagyta az együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot, amely az első lépés a testvérvárosi kapcsolat kialakítása felé vezető úton.

  Kitüntetésről döntöttek

  A képviselők döntöttek a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetés odaítéléséről is, amelyet ebben az évben Oroszné Balogh Mónika, az Idősek Bentlakásos Otthona dolgozója vehet át a szociális munka napja alkalmából rendezendő városi ünnepségen. A szakember húsz éve dolgozik az idősellátás területén, 2006 óta az Idősek Bentlakásos Otthonának munkatársa.


  Közösségi funkciók