3 °C

 
 
A szeretetet színlelni nem lehet

Oroszné Balog Mónika, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ munkatársa vehette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést.

Fiatal vállalkozók hete

Idén 11. alkalommal került országos helyszínekkel megrendezésre a Fiatal Vállalkozók Hete. A 2018. november 12 és 18-a között megrendezendő programokban évről évre neves hazai vállalkozók/előadók és dinamikusan növekvő számú érdeklődő vesz részt.

Tájékoztató a kutak engedélyezéséről

Tájékoztató az engedély nélkül létesített, lakossági célú vízigényt kielégítő háztartási kutak fennmaradási engedélyezéséről.

Követhető lesz az ajánlott és a tértivevényes levelek életútja

A feladástól a kézbesítésig követhető lesz a könyvelt levélküldemények életútja a posta ügyfelei számára. A projekt az Európai Unió támogatásával és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg, közel 2,4 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatásból. A Magyar Posta saját forrásból további 3,3 milliárd Ft-ot fordít a teljes program megvalósításra. A fejlesztés célja - a kor elvárásainak megfelelően - a klasszikus levélpostai szolgáltatások modernizálása.

Pluszforrás a beruházásokhoz

Két európai uniós beruházással kapcsolatban hozott döntéseket rendkívüli ülésén a gyöngyösi képviselő-testület. A grémium a Jeruzsálem Úti Bölcsőde bővítése miatt szükséges munkákhoz és a Mátra Művelődési Központ energetikai korszerűsítéséhez biztosított pluszforrást.

Bővebben
42/2018.(X.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. október 25-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

41/2018.(X.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. október 25-ei ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2018. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Lakossági tájékoztató

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Felsőhíd utca, Vasöntő utca, Gábor Áron utca valamint a Platán utca déli szakaszán 2018. október 25. és 2018. december 20. között szennyvízcsatorna építési munkát végez a Mészáros és Mészáros Kft., illetve az általa megbízott alvállalkozó.

Hirdetmény a településrendezési eszközök módosításáról

A Gyöngyös, Déli külhatár utca - Kenyérgyár utca tömbben lévő, 3968/1-2, 3969/1-2 és 3969/5-13 hrsz-ú földrészletek a jelenlegi "Különleges terület" övezetből "Gazdasági ipari terület" övezetbe kerülnek átsorolásra.

39/2018.(IX.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. szeptember 27-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

Bővebben

Enyhítettek a parkolási feltételeken

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.10.26. péntek
 
 
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Csak munkanapokon, és csak 8-tól 16 óráig lesz érvényben korlátozás az autóbusz-pályaudvar környékén. A gyöngyösi képviselő-testület októberi ülésén enyhített a parkolás feltételein, a toronyház környékére vonatkozó szabályokat azonban változatlanul hagyta.

   

  Enyhítettek a feltételeken, elengedik a büntetést

  A képviselő-testület a tapasztalatok és a lakossági visszajelzések alapján módosította a feltételekhez kötött várakozási övezetekre vonatkozó szabályokat. Az autóbusz-pályaudvar és a toronyház környékén szeptemberben bevezetett előírások szerint az érintett területeken parkolókártya hiányában legfeljebb két órán át lehet várakozni, a parkolási idő kezdetét pedig egy iskolai oktatásban használatos, papír vagy műanyag tanulóórán kell beállítani, és azt a szélvédő mögé, jól látható módon elhelyezni. A korlátozás eddig a hétvégékre is kiterjedt, és 7-től 19 óráig szabályozta a várakozást. A most elfogadott módosítás értelmében az autóbusz-pályaudvar környékén csak munkanapokon 8 és 16 óra között lesznek érvényesek a korlátozások. A változások várhatóan december elejétől lépnek életbe, ugyanakkor a toronyház környékén változatlan marad a szabályozás. A képviselők arról is döntöttek, hogy azokat, akik november 1-jéig egyetlen alkalommal hágták át a szabályokat, és a polgármesteri hivatal megindította velük szemben a közigazgatási eljárást, a hatóság csak figyelmezteti, vagyis büntetést nem szab ki velük szemben. Azok azonban, akik a november 1-jéig terjedő időszakban többször vétettek a szabályok ellen, vagy november 1-je után használják az előírásoktól eltérő módon a parkolókat, már számítaniuk kell büntetésre. A testület a jelenlegi beruházási árakhoz igazította a parkoló-fejlesztési hozzájárulás mértékét, amelyet 380 ezer forintról 520 ezer forintra módosított. A hozzájárulást annak kell megfizetnie, aki az általa épített építmény használatba vételéhez szükséges parkolószámot saját telkén nem tudja elhelyezni. A hozzájárulás összegét az önkormányzat csak parkolók létesítésére fordíthatja. Idén októberig egyébként 57 parkoló épült a városban, míg tavaly összesen 79 új parkolóhelyet alakított ki az önkormányzat.

  Folytatódik a buszvárók megújítása

  Egy közterületi reklámhelyek értékesítésével foglalkozó céggel kötött együttműködés keretében a város tizenkét pontján cserélték le a régi buszvárókat újakra. A leszerelt buszvárók azonban sok jelenlegi várónál jobb állapotban vannak vagy nagyobb védelmet nyújtanak, így az önkormányzat felújítás után lecseréli a régi buszvárókat a most leszereltekkel. A polgármesteri hivatal szakemberei megvizsgálták a lehetőségeket, és az általuk javasolt tizenkét helyszínnel a grémium is egyetértett.

  A hajléktalan-ellátás javítására pályáznak

  A hajléktalan-ellátás hosszabbított nyitvatartásának fedezetéhez szükséges forrásra pályázik az önkormányzat mint a Gyöngyös Körzete Kistérség gesztorönkormányzata a Belügyminisztériumnál. A kiíráson legfeljebb mintegy 1,8 millió forintra lehet pályázni.

  Tervek, programok

  A grémium első olvasatban elfogadta az önkormányzat környezetvédelmi programjának feladattervét, amelyet a novemberi ülésen véglegesít majd. Ugyancsak elfogadták a következő ötéves időszakra szóló helyi esélyegyenlőségi programot, és a 2019-es rendezvénytervet is. A hagyományos városi rendezvényeket, mint például a Mátrai Bornapokat, a Fehérborfesztivált vagy a Városnapot jövőre is megrendezik, az elképzelések szerint azonban két nagyrendezvénnyel bővülne a programok sora: a májusban rendezendő kétnapos rockfesztivál és a június elejétől augusztus végéig tartó Gyöngyösi Nyári Játékok új eleme lesz a városi programkínálatnak.

  Plusztámogatás a GYAK utánpótlásának

  A képviselő-testület még júniusban fogadott el 15 millió forintos plusztámogatást a Gyöngyösi Atlétikai Klub számára, akkor azonban ahhoz a feltételhez kötötte a támogatás folyósítását, hogy a klub tao-támogatásra benyújtott pályázata utólagosan befogadásra kerüljön. A grémium most eltekintett ettől a feltételtől, de kikötötte, hogy az egyesület csak az utánpótlásra fordíthatja a támogatást. További feltétele a támogatás folyósításának, hogy az egyesület elszámoljon két pályázathoz adott önkormányzati önerő felhasználásáról a novemberi testületi ülésig. A nagy múltú sortklub finanszírozása azért került veszélybe, mert a május elejei határidőig nem töltötte fel tao-pályázatát, így az idei évben elesett a társasági adóból adható támogatásoktól.

  Új testvérvárosi kapcsolat jöhet létre

  Az olaszországi Cittaducale városa kereste meg Gyöngyöst testvérvárosi együttműködés szándékával. A hétezres lélekszámú város Rieti megyében, Lazio régióban található, 80 km-re Rómától. A testvérvárosi kapcsolat kialakítása gazdasági, kulturális és idegenforgalmi szempontok alapján is hasznos lehet, ezért a képviselő-testület jóváhagyta az együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot, amely az első lépés a testvérvárosi kapcsolat kialakítása felé vezető úton.

  Kitüntetésről döntöttek

  A képviselők döntöttek a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetés odaítéléséről is, amelyet ebben az évben Oroszné Balogh Mónika, az Idősek Bentlakásos Otthona dolgozója vehet át a szociális munka napja alkalmából rendezendő városi ünnepségen. A szakember húsz éve dolgozik az idősellátás területén, 2006 óta az Idősek Bentlakásos Otthonának munkatársa.


  Közösségi funkciók