3 °C

 
 
A szeretetet színlelni nem lehet

Oroszné Balog Mónika, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ munkatársa vehette át a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetést.

Fiatal vállalkozók hete

Idén 11. alkalommal került országos helyszínekkel megrendezésre a Fiatal Vállalkozók Hete. A 2018. november 12 és 18-a között megrendezendő programokban évről évre neves hazai vállalkozók/előadók és dinamikusan növekvő számú érdeklődő vesz részt.

Tájékoztató a kutak engedélyezéséről

Tájékoztató az engedély nélkül létesített, lakossági célú vízigényt kielégítő háztartási kutak fennmaradási engedélyezéséről.

Követhető lesz az ajánlott és a tértivevényes levelek életútja

A feladástól a kézbesítésig követhető lesz a könyvelt levélküldemények életútja a posta ügyfelei számára. A projekt az Európai Unió támogatásával és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg, közel 2,4 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatásból. A Magyar Posta saját forrásból további 3,3 milliárd Ft-ot fordít a teljes program megvalósításra. A fejlesztés célja - a kor elvárásainak megfelelően - a klasszikus levélpostai szolgáltatások modernizálása.

Pluszforrás a beruházásokhoz

Két európai uniós beruházással kapcsolatban hozott döntéseket rendkívüli ülésén a gyöngyösi képviselő-testület. A grémium a Jeruzsálem Úti Bölcsőde bővítése miatt szükséges munkákhoz és a Mátra Művelődési Központ energetikai korszerűsítéséhez biztosított pluszforrást.

Bővebben
42/2018.(X.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. október 25-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

41/2018.(X.26.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. október 25-ei ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2018. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÓDOSÍTÁSÁRÓL.

Lakossági tájékoztató

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Felsőhíd utca, Vasöntő utca, Gábor Áron utca valamint a Platán utca déli szakaszán 2018. október 25. és 2018. december 20. között szennyvízcsatorna építési munkát végez a Mészáros és Mészáros Kft., illetve az általa megbízott alvállalkozó.

Hirdetmény a településrendezési eszközök módosításáról

A Gyöngyös, Déli külhatár utca - Kenyérgyár utca tömbben lévő, 3968/1-2, 3969/1-2 és 3969/5-13 hrsz-ú földrészletek a jelenlegi "Különleges terület" övezetből "Gazdasági ipari terület" övezetbe kerülnek átsorolásra.

39/2018.(IX.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. szeptember 27-i ülésén rendeletet alkotott egyes önkormányzati rendeletek módosításáról, melynek keretében módosította - a parkolásról szóló 4/2007. (II.19.) és - a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 18/2016. (V.27.) önkormányzati rendeleteket.

Bővebben

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2018.06.29. péntek
 
Utoljára módosítva: 2018-06-29 15:38
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Átadták a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetéseket az önkormányzat és a Bugát Pál Kórház közös szervezésében megrendezett Semmelweis-napi ünnepségen a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban. Az elismerést idén Előházi Irén, a Bugát Pál Kórház főnővére, valamint ifj. dr. Rechtorisz László háziorvos vehette át Hiesz György polgármestertől.

   
   

  A Bugát Pál Kórház 2018-ban fennállása 180. évfordulóját ünnepli, míg az anyák megmentőjeként számon tartott Semmelweis Ignác éppen 200 évvel ezelőtt született – ez a két évforduló adott különös jelentőséget az idei Semmelweis-napi ünnepségnek, amelyet az elmúlt évek hagyományai szerint az önkormányzat és a város kórháza közösen ünnepelt a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központban.

  Semmelweis Ignác kora géniusza volt, akinek nemzetünk nagyjai között a helye – mondta ünnepi beszédében dr. Tatár László alpolgármester, aki a kormány egészségügyi tevékenységét méltatva kiemelte: az elmúlt években az egészségügy infrastrukturális fejlesztése mellett a kormány célul tűzte ki az orvosok itthon tartását illetve hazacsábítását, az egészségügyi dolgozók társadalmi és anyagi megbecsülésének növelését, és további strukturális átalakításokat terveznek az egészségügyi ellátás színvonalának növelése érdekében. Az alpolgármester kiemelte: az egészségügy fejlesztése helyi szinten is folytatódik, a Bugát Pál Kórházban az elmúlt években több mint három és fél milliárd forintos támogatással valósultak meg fejlesztések, és bár számos nehézséggel küzd, de a városban közmegelégedésre működik az egészségügyi ellátás minden szintje.

  Semmelweis-nap 2018

   
  14 kép
  Dátum: 2018-06-29 15:31:00
   

  A Semmelweis-napi ünnepségen találtak gazdára a Gyöngyös Város Egészségügyéért kitüntetések, amelyeket Előházi Irén, a Bugát Pál Kórház főnővére és ifj. dr. Rechtorisz László háziorvos vehetett át Hiesz György polgármestertől.

  Előházi Irén a középiskolai tanulmányai befejezése után, 1975. július 1-től, immár negyvenhárom éve dolgozik a Bugát Pál Kórházban. Több évtizede főnővérként irányítja a sebészeti osztály munkáját. Jelenleg az invazív mátrix osztály ápolásvezetője, amelynek kialakításában és működtetésében elévülhetetlen érdemeket szerzett. Komplex módon ők látják el a sebészet, a szemészet és a fül-orr-gégészet ápoltjait is. Dr. Rechtorisz László orvos házaspár gyermekeként végezte el a Semmelweis Egyetemet, majd a Bugát Pál Kórházban kezdett dolgozni. 2005-ben vette át édesapja háziorvosi praxisát, azóta háziorvosként látja el a gyöngyösi betegeket.

  Az önkormányzati elismerések átadása után a kórház dicséretei találtak gazdára. Wiltner Sándor-díjat vehetett át Weisz Péter főigazgatótól Kelemen János, Dr. Reinelt Ákos pedig főorvosi kinevezést kapott. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara gyöngyösi helyi szervezete Német Erzsébet gyöngyöshalászi védőnőt díjazta Semmelweis Elismerő Oklevéllel. Igazgatói dicséretben a kórház több mint ötven dolgozója részesült. Weisz Péter főigazgató ünnepi beszédében úgy fogalmazott: Semmelweis Ignác öröksége az elkötelezettség, a hit és a szaktudás gyakorlása, amelyhez a gyöngyösi kórház dolgozói is tartják magukat.


  Közösségi funkciók