3 °C

 
 
Hangszert a kézbe!

A kínálat óriási: ütősök, fúvósok, pengetősök, billentyűsök - és mind kipróbálható a Mátra Művelődési Központban.

Négy millió forintra lenne szüksége az egyéves Györök Zente családjának ahhoz, hogy segíteni tudják a gyöngyösi kisfiú gyógyulását, aki SMA-ban (gerincvelő eredetű izomsorvadás) szenved.

Az idei költségvetés a takarékosság és a hatékonyság jegyében készül, fontos célkitűzés, hogy stabil működés mellett valósulhassanak meg a tervezett beruházások - foglalta össze a közmeghallgatáson Kévés Tamás alpolgármester az idei büdzsé jellemzőit.

Lezárult a jelölés, indul a szavazás

Két gyöngyösi jelöltje is van a 2019-es Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjnak, melyet 2017-ben a 80 éves évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány hagyományteremtő szándékkal hozott létre.

Értesítés fasori munkákról

Értesítjük a Tisztelt lakókat és a 80-as városrészben közlekedőket, hogy fasori munkák miatt parkoló lezárás és forgalomkorlátozás lesz érvényben a Gyöngyös, Szövetkezet utca 13-15-17. szám előtt és Bajcsy Zsilinszky út 28-36. sz. között. Munkavégzés ideje: 2019. február 18-19., 7.00-16.00 közötti időszakban.

Bővebben
Normatív határozatok

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2019. január 29-i ülésén hozott, alábbi normatív határozatait kihirdetem:

2/2019.( I.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. január 29-i ülésén rendeletet alkotott az egészségügyi alapellátás körzeteiről szóló 39/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelet módosításáról.

1/2019.(I.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. január 29-i ülésén rendeletet alkotott A FELSŐOKTATÁSI TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-TÁMOGATÁSRÓL szóló 4/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

46/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. december 13-i ülésén rendeletet alkotott A KÖZTERÜLETI TÉRFIGYELŐ RENDSZERRŐL szóló 7/2017.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról.

44/2018.(XI.30.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2018. november 29-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Csépe György nevét viseli a gyöngyösi strand

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.06.18. szombat
 
Utoljára módosítva: 2016-06-18 21:34
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Dr. Csépe György nevét viseli a gyöngyösi uszoda és termálfürdő. A szombati névadó ünnepségen a néhai pedagógus, sportszakember emlékművét is felavatták, a strand két medencéjét pedig két úszóedzőről, Snakóczki Béláról és Horváth Miklósról nevezték el.

   
   

  A gyöngyösi képviselő-testület a Gyöngyösi Úszó Alapítvány és az alapító, Roska László javaslatára 2015 novemberében döntött az uszoda és a két medence elnevezéséről. A névadó ceremóniát szombaton rendezték, az ünnepségen Hiesz György polgármester azt mondta: szerencsés az a közösség, amely saját köreiben talál olyan személyeket, akik életművük révén méltók arra, hogy létesítmények viseljék a nevüket. A városvezető szerint ilyen személy dr. Fejes András is, akinek a nevét a városi sportcsarnok homlokzatán olvashatjuk, és ilyen dr. Csépe György, valamint Snakóczki Béla és Horváth Miklós is.

  Dr. Csépe György pedagógusként dolgozott, 1961-től nyugdíjazásáig a gyöngyösi József Attila Szakközépiskola kollégiumának igazgatója volt. Elkötelezettje volt az úszósportnak és az olimpiai mozgalomnak, sokat tett a városban az óvodai, általános iskolai kötelező úszásoktatás bevezetéséért, elnöke volt a Gyöngyösi Úszó Alapítványnak, valamint alelnöke a Heves Megyei Úszó- és Vízilabda Szövetségnek. Lánya, Gabriella két olimpián is részt vett úszóként, Barcelonában hatodik helyezést ért el. Csépe Gabriella megemlékezésében arról beszélt, édesapjának nagy szerepe volt abban, hogy akkor sem adta fel, amikor társai már szünidejüket töltötték, rá azonban olimpiai felkészülés várt.

  Csépe Gabriella felkészítésében fontos feladata volt annak a Snakóczki Bélának, akinek a nevét szombattól a strand 33 méteres medencéje viseli. Csakúgy, mint az 50 méteres medence névadója, Horváth Miklós, ő is a gyöngyösi úszósport nagy alakja volt.

  A megemlékezésen dr. Magda Róbert, a Gyöngyösi Úszó Alapítvány elnöke és Roska László, az alapítvány alapító tagja is beszédet mondott, kihangsúlyozva: külön öröm, hogy a névadó ünnepségre a Magyar Úszás Napján kerülhetett sor. Dr. Csépe György emlékét a strandon bronz dombormű őrzi, míg a medencék névadóinak emlékét két réztáblán örökítették meg az utókor számára.

  Dr. Csépe György nevét viseli a strand

   
  37 kép
  Dátum: 2016-06-18 21:20:00
   


  Közösségi funkciók