3 °C

 
 
Szent István iránytűt adott a kezünkbe

A Szent Bertalan-templomban kezdődött, majd a Fő téri szabadtéri színpadon folytatódott a Szent István-napi városi ünnepség Gyöngyösön. Az új kenyér megáldását követően egész napos programsorozattal és tűzijátékkal várják az ünneplőket.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Egész napos programsorozattal, koncertekkel, tűzijátékkal várja az ünneplőket Gyöngyös önkormányzata augusztus 20-án a Fő téren.

Permeteznek

A gesztenye- és platánfák permetezését végzik Gyöngyösön augusztus 16-a és 18-a között.

Szúnyogot irtanak

Szúnyoggyérítést végeznek 2019. augusztus 22-én, csütörtökön, eső esetén augusztus 23-án, pénteken 20 és 24 óra között Gyöngyösön, a Procter & Gamble gyáregységében, a Jedlik Ányos utca 4. szám alatt.

Két új játszóvár épült a városban

Gyöngyös önkormányzata a város idei költségvetéséből jelentős összeget fordít a játszóterek felújítására. Legutóbb két játszóvárat is birtokba vehettek a gyerekek.

Bővebben
24/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott a PARKOLÁSRÓL szóló 4/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

23/2019.(VI.28.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. június 27-i ülésén rendeletet alkotott GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2019. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK módosításáról.

22/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-ai ülésén rendeletet alkotott a Gyöngyös Város Építési Szabályzatáról szóló 3/2007.(II.19.) önkormányzati rendelet módosításáról.

21/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott AZ ÖNKORMÁNYZAT ÉS INTÉZMÉNYEI 2018. ÉVI PÉNZMARADVÁNYÁRÓL.

20/2019.(V.31.) önkormányzati rendelet

GYÖNGYÖS VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE a 2019. május 30-i ülésén rendeletet alkotott a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 9/2015.(II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról.

Bővebben

Csépe György nevét viseli a gyöngyösi strand

Elküld Nyomtatás
Dátum: 2016.06.18. szombat
 
Utoljára módosítva: 2016-06-18 21:34
 
  Szerző: Pifkó Tamás
   
   

  Bezár
  Cikk küldés
   
   

  Dr. Csépe György nevét viseli a gyöngyösi uszoda és termálfürdő. A szombati névadó ünnepségen a néhai pedagógus, sportszakember emlékművét is felavatták, a strand két medencéjét pedig két úszóedzőről, Snakóczki Béláról és Horváth Miklósról nevezték el.

   
   

  A gyöngyösi képviselő-testület a Gyöngyösi Úszó Alapítvány és az alapító, Roska László javaslatára 2015 novemberében döntött az uszoda és a két medence elnevezéséről. A névadó ceremóniát szombaton rendezték, az ünnepségen Hiesz György polgármester azt mondta: szerencsés az a közösség, amely saját köreiben talál olyan személyeket, akik életművük révén méltók arra, hogy létesítmények viseljék a nevüket. A városvezető szerint ilyen személy dr. Fejes András is, akinek a nevét a városi sportcsarnok homlokzatán olvashatjuk, és ilyen dr. Csépe György, valamint Snakóczki Béla és Horváth Miklós is.

  Dr. Csépe György pedagógusként dolgozott, 1961-től nyugdíjazásáig a gyöngyösi József Attila Szakközépiskola kollégiumának igazgatója volt. Elkötelezettje volt az úszósportnak és az olimpiai mozgalomnak, sokat tett a városban az óvodai, általános iskolai kötelező úszásoktatás bevezetéséért, elnöke volt a Gyöngyösi Úszó Alapítványnak, valamint alelnöke a Heves Megyei Úszó- és Vízilabda Szövetségnek. Lánya, Gabriella két olimpián is részt vett úszóként, Barcelonában hatodik helyezést ért el. Csépe Gabriella megemlékezésében arról beszélt, édesapjának nagy szerepe volt abban, hogy akkor sem adta fel, amikor társai már szünidejüket töltötték, rá azonban olimpiai felkészülés várt.

  Csépe Gabriella felkészítésében fontos feladata volt annak a Snakóczki Bélának, akinek a nevét szombattól a strand 33 méteres medencéje viseli. Csakúgy, mint az 50 méteres medence névadója, Horváth Miklós, ő is a gyöngyösi úszósport nagy alakja volt.

  A megemlékezésen dr. Magda Róbert, a Gyöngyösi Úszó Alapítvány elnöke és Roska László, az alapítvány alapító tagja is beszédet mondott, kihangsúlyozva: külön öröm, hogy a névadó ünnepségre a Magyar Úszás Napján kerülhetett sor. Dr. Csépe György emlékét a strandon bronz dombormű őrzi, míg a medencék névadóinak emlékét két réztáblán örökítették meg az utókor számára.

  Dr. Csépe György nevét viseli a strand

   
  37 kép
  Dátum: 2016-06-18 21:20:00
   


  Közösségi funkciók